Mazan
Dziękuję za odpowiedź, chciałabym aby było jak piszesz, ale chyba jednak moje drzewo zamiera. Coraz bardziej brazowieje, zamiast zielenieć. To zdjecia z dzisiaj.
Obiela ma pączki, ale kwitnienie będzie miała słabe, bo jej poprzycinałam gałązki
złotokap od Antre coraz większy
Galaxy
pączek drzewiastej piwonii, której koty nie uszkodziły
Te pofalowane tulipanki wyglądają tak. Śliczne są tylko płatki tak im się właśnie przewracają.
Magnolia zaczyna przekwitać, za to zaczyna kwitnąć to drzewko. Wstyd się przyznać, bo mam je od lat, ale nie bardzo wiem co to takiego. Na tym zdjęciu sprzed kilku lat lepiej go widać. Pomożecie zidentyfikować?
A u mnie dziś rozkwitły pierwsze tulipany
Alinko, w tle kula z bukszpanu od Ciebie
Muszę koniecznie poprawić jakość ziemi na tej rabacie. Mam sporo kompostu, pytanie czy rozłożyć warstwę ściółkujacą z kompostu, czy przekopać z tą gliną?
jutro odbieram od Ewy choiny kanadyjskie, muszę dokupić 4-5 cisów (szkoda, że nie ma już tycha za 5 zł) i chociaż jedna strona przyszłego żywopłotu gotowa
\
Ilona, za to wczoraj i dzisiaj ja leniuchowałam. Wczoraj na wyjeździe a dzisiaj u nas goście Zagrzmiało, postraszyło lub obiecało deszczem i nic. Ech, w końcu zlitowałam się i podlałam co nieco. Według prognozy padać ma jutro.
Please, moje róże chcą pić. I nie tylko one.
Moje tulipany też mnie trochę denerwują. Z niektórymi bez żalu mogłabym się rozstać.
Jedne tylko dały czadu. Zmierzyłam - prawie 60 cm. Myślę, że to przez lepszą ziemię w tym miejscu.
A oto one - żmijki