Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czasem słońce czasem deszcz 13:23, 23 mar 2015

Do góry
Ławeczka po zimowym odpoczynku stanęła na swoim miejscu- czeka na gości
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:21, 23 mar 2015

Do góry
Witam, może mi coś podpowiecie? Chciałabym troszeczkę osłonić ten płot i zrobić tam kwitnącą rabatę, nie za bardzo lubię tuje, posadziłam tylko cztery szmaragdy, na zdjęciu widać po prawej stronie, dla osłonięcia śmietnika.

Ten duży dekiel to od zbiornika na gaz.
Mam już w doniczkach kilka roślinek, część kupiłam, część dostałam, część mama mi wykopała od siebie po rozmnożeniu. Mam lilaka, jaśminowca, forsycję, żurawki, hosty do wykopania. Chciałam jeszcze kupić berberysy thunberga red pillar, bo one rosną strzeliste. Mam taką propozycję, lubię takie liściaste, kwieciste rabaty, co Wy na to?

Tylko co po lewej przed tym jaśminowcem i berberysami?
Plan jest taki, że z czasem rabata rozrośnie się na lewo, przy kolejnym słupku od ogrodzenia będą kolejne dwa berberysy, a pomiędzy znowu jakiś duży krzew. Tylko jaki?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:17, 23 mar 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
czym się jakoś z tym kolanem...poczebne do roboty w ogrodzie

Ewa, zgadza się ogród mnie wzywa... a kolano wygląda jak dojrzałe jabłko, ale się trzymam...mam kulę i laskę...to moje teraźniejsze rekwizyty, ale spoko...będę sobie siała kwiatuchy

Ten widok mnie draźni okropnie...brrr...te krety, miały wyjątkowo łagodną zimę i zostawiły mi takie kopce na wiosnę
Z blokowiska do ogrodu...długa droga 13:16, 23 mar 2015

Do góry
aaasiunia24 napisał(a)
w srodku chcialabym zrobic takie jakby zlaczone trójkaty wypelnione zwirem a w rodku posadzony buszpan po calej dlugosci

Witaj,
Ja posadziłabym na froncie jakieś szlachetne drzewo.
Nasadzenia są też uzależniona od usytuowania rabaty, ilości słońca i rodzaju gleby.
Moim skromnym zdaniem powinnaś jeszcze pobiegać po wątkach żeby poszukać więcej inspiracji.

Życzę powodzenia i będę zaglądać
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:14, 23 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Wpadam w poszukiwaniu u ciebie wiosny Agatko
Znalazłam kocurka i troche krokusów no i cudne widoczki zimowe z gór...niektórzy to maja szczęście nie dośc że na co dzień piekne widoki gór i pagórków z ogrodu ogladasz to jeszcze i urlopowe wypady tez masz w górskie atrakcje bogate
Agatko jak tam wygląda twoja magnolia Genia bo ja jak pamietasz w ubiegłym roku sie napaliłam,pozachwycałam u cie=bie i w centrum ogrodniczym u nas pod Łodzia ale ostatecznie nie kupiłam a teraz znów mnie kusza kolejne egzemplarze w OBI i...pewnie sie skusze boi Makasia Genie kupiła i ja mam wielka ochote na nią
Pozdrawiam!

Małgosiu, ja bez gór, ich widoku, krajobrazów, i bez kontuzji nie potrafię żyć...niektórzy tak już mają...chorobę górską

Magnolie, ogólnie są w dobrej kondycji, ale o pąki po przymrozkach zawsze się martwię

Gene ma się dobrze, tak wygląda u mnie, została przesadzona, i już ma dwie dodatkowe gałązki, urosła
Ogródek Iwony 13:13, 23 mar 2015

Do góry
Pokażę plan i zdjęcie rabaty, nad którą kombinuję. Chodzi o pole ze znakiem zapytania:

Tutaj na zdjęciu, fotka zrobiona po skosie, więc wymiary trochę zakłamane i trawnika nie ma, bo to jeszcze teren budowy (w tym tygodniu rozpoczynamy przebudowę budynków gospodarczych):

Na bylinowej jest kilka gatunków kwiatów, z założenia będzie to misz-masz kolorów w odcieniach czerwieni i żółtego, więc ta przy wejściu gospodarczym do domu chciałabym, aby była bardziej uporządkowana. Skorzystałam z kilku waszych sugestii i zamieniłam kolory.
Zielone pole - obwódka bukszpanowa z dwóch stron i dla przeciwwagi kostka
czerwone pole - żurawka
koło kostki bukszpanowej stipa z czerwonymi jeżówkami albo krokosmią
Żółte - trzmielina pod bukiem kolumnowym dawyck purple, chyba, ze dać kulki miriam. Mam w ogrodzie malutkie i pięknie wyglądały zimą:
Początki w Kruklandii 13:06, 23 mar 2015

Do góry
Gierczusiowe lustro...postarzone trochu... znajdzie miejsce gdzieś w ogrodzie

Eluś dziękuję jeszcze raz! Buziak!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:05, 23 mar 2015

Do góry
Słońce świeciło dzisiaj od rana, ale mrozik był w nocy, nie da się ukryć widać to po oczkach, powierzchnię rochę zlodziło

mam nadzieję, że to pąkom magnolii nie zaszkodzi.
Tu ma być ogród :) 13:01, 23 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tak na szybko moja minimalistyczna propozycja. Można dodać tu werbeny np. I jakieś cebule. I z tego zestawu tylko umbra i skarpeta idzie na rabatę przed wejscie a resztę można dodać swobodnie inna Narysowałem prostokąt bo koła jakoś trudno mi wpisać w prostokątny pas rabaty a zaoblenia na froncie można wykończyć inna roślina. Umbra na froncie i tak nie będzie rosła centralnie. Juz nie będę sie wymądrzać więcej bo mnie przegonisz
.

ale ładnie!!!!! widze to widze i się slinię
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:58, 23 mar 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Kolanko, niech szybko się wyleczy. Krokusy w trawie wyglądają najbardziej naturalnie. Wszyscy pokazują wiosenne kwiatki i fajne bo wiosenne kwiecie cieszy najbardziej. U nas dzisiaj pięnie.

Dzięki Bożenko...krokusy i stokrotki cieszą mnie najbardziej, stokrotki dlatego, bo nigdy wcześniej ich nie spotkałam, a to jeszcze prezent od eM

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:57, 23 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wpisujcie się każdy kto zagląda
Marzy mi się zmierzyć siłę i zasięg posta

Byłam
Tu ma być ogród :) 12:55, 23 mar 2015

Do góry
Tak na szybko moja minimalistyczna propozycja. Można dodać tu werbeny np. I jakieś cebule. I z tego zestawu tylko umbra i skarpeta idzie na rabatę przed wejscie a resztę można dodać swobodnie inna Narysowałem prostokąt bo koła jakoś trudno mi wpisać w prostokątny pas rabaty a zaoblenia na froncie można wykończyć inna roślina. Umbra na froncie i tak nie będzie rosła centralnie. Juz nie będę sie wymądrzać więcej bo mnie przegonisz
.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:49, 23 mar 2015

Do góry
Cieplutko bardzo , ale ja jeszcze grypy całkiem nie przegoniłam, więc do łóżeczka z powrotem Pozdrawiam wiosennie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:46, 23 mar 2015

Do góry
Aniu czy mozesz mi powiedziec co to jest takie ladne brazowe w tej donicy i jak to sie przechowuje zimą
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:37, 23 mar 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Agaciu, wiem że cierpisz z nózią i życze Ci duuuzo zdrówka, ale fotek Ci nie odpuszczę. Czekam na wiosenne fotki...z Tobą Na kocyku, na leżaku, z kawką w ręce, z drinkiem i duuuzym błogim uśmiechem na twarzy

Kasieńko dziękuję za słowa otuchy, mam czas na kawkę, szczęśliwa i radosna witam wiosnę na tarasie, bo eM po wizycie u ortopedy kupił mi stokrotki i bratki, pomógł posadzić, drinka nie mogę, bo sporo medykamentów muszę zażywać, ale cieszę się, bo kolanko po ćwiczeniach już bardziej zginam
Leżakuję na tarasie i mam babnana na widok stokrotek i krokusów

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:29, 23 mar 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Mech w kostce. Cięzki temat, choć z bliska wygląda bardzo ciekawie

Piękna wiosna, piękne fotki wszystkie! Tylko czemu niektóre takie miniaturki? No nie katuj nas Monia
W tych misach na tarasie nawet zwykłe bratki prezentują się tak nowocześnie! Mech - super! Ja bym go nie usuwała
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:26, 23 mar 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
U cb taka wiosna ehh a ja jeszcze mam tyle pracy że chyba nie wydołam
Dzis posadziłem bratki do donic

Na bratki mam zawsze wielką ochotę i zawsze są w moich tarasowych donicach, niech się ta wiosna u nas rozgości na dobre
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:25, 23 mar 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Będą zmiany. Zadanie wykonane.

No i jak dziewczynki? Wygodna ta ławeczka?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:23, 23 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Obejrzałam całe Dolomity jeszcze raz...

Aniu, ja tam już naszą wiosnę wolę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:17, 23 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mistrzostwo!!!
Pozdrawiam Danusiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies