Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

"W kolorze blue" 15:32, 23 kwi 2015

Do góry
Taras powoli się szykuje do sezonu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:25, 23 kwi 2015

Do góry
Pola napisał(a)
Irenko, boskooooooo, a zdjęcia robisz cudne....a co to będzie latem....fajnie z tą wiosną macie....u mnie troszkę dzisiaj cieplej było....buziaczki kochana zostawiam i ściskam Cię mocno

Hi, hi...kiedys faktycznie gorzej fociłam, praktyka, moi sąsiedzi śmieją się ze mnie, że z tym aparatem codziennie latam, co tez ja tam widzę a jednak codziennie coś nowego teraz
Teraz juz każda pora roku u mnie wypełniona, tyle naklamociłam roślin...oby zdrowie tylko pozwoliło o to zadbać, buziaki

idą moje rzodkiewki, seler i sałaty, nawet bratek sam się posiał

zaszaleje Rubens, Veronica Choice i Peter jakiś tam, kratki zaraz zzielenieją

i tu żelazne tulipany, od czarnego do mieszanych w tym odcieniu, co rok ich więcej
Ogród na glinie 15:21, 23 kwi 2015

Do góry
Koncepcja nr 3 - ascetyczna

jak na foto
kępy jeżówek w 1 rzędzie z berberysami - żeby nie było bałaganu, i tak maja inny pokrój niż berberysy, z przodu różowe żurawki a całość wypełnia turzyca Amazon Mist
ale chyba mało barwnie jest
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:11, 23 kwi 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Narcyz Wilston Churchil..ooooo...podoba mi się, nie mam. Mus nadrobić jesienią

Kwitnące hiacynty dosadzasz??? Ot, Bystrzacha!!!

Kupuj, ma po kilka kwiatów na jednej łodydze i pachnie teraz widać puste place, dlatego dosadzam i to samo z pierwiosnkami, bo ta mini rozplenica Little Buny późno rusza, już zaczęła, to jak te przekwitną, nie będzie widać ich liści, a wiosna będzie czadowo, a nie łyso
róże z patyków idą, ciekawe czy zakwitną
a ślimaki zżerają mi z góry lilie i kicha, a poskrzypka drugie szkody czyni!!

tys pawie sobie fundnęła, a ja insekta
Jurajski Ogród 15:08, 23 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
przysiądę sobie tu na chwilkę .... nie da się tak zwyczajnie przejść
Mój jest ten kawałek ogrodu 15:02, 23 kwi 2015

Do góry
Rozwinęły się już żonkile. Trochę się zdziwiłam, że mają żółte środki, nie mogłam sobie przypomnieć, skąd je mam.

Okazuje się, że w ubiegłym roku wyglądały inaczej.
Te same w 2014. Jak to możliwe?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:58, 23 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

pokaz u siebie jak wyglądają

Oto one
Ogród na glinie 14:56, 23 kwi 2015

Do góry
Koncepcja nr 2

żółte krzyżyki to ścieżka carex evergold, która oddziela po lewej pomarańczowe żurawki a po prawej różowe,
brązowe 3 turzyce bronzita też stanowią granicę, za nimi limonkowe żurawki i 1 miskant

i fotki:
czarne donice to evergold
pomarańczowe to poletko pomarańczowych żurawek

a tu widać dość szerokie poletko różowych żurawek, no może będzie węższe, bo turzyca evergold się rozrośnie na 0,5 metra niemalże
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:40, 23 kwi 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Irenko wiosna cudnie kolorowa i Ciebie Pamiętasz może nazwę rozplenicy której mi nasionka przysłałaś?

Oj czad jest...a czekam na tyle nowinek u siebie już pisałam u ciebie ...rozplenica Black
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:39, 23 kwi 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Ależ u Ciebie już pięknie,kolorowo
U nas zimnica okropna,mało które roślinki się odważyły otworzyć,
Mówisz,że hakona jest niezawodna,moje żółte wypuszczają,ale zielone nie dają znaku życia. Dostają czerwoną kartkę w tym roku
Psiaczki przeurocze

Reniu czekaj, ja w niektórych miejscach już mam takie na 20 cm, w innych dopiero cokolwiek wyłazi, każda w innym terminie, cierpliwość u ogrodnika musi być mam je od 3 lat, nigdy nie zawiodły, a naprawdę mam ich mnóstwo, policzę z ciekawości, w sumie 3 lub 4 odmiany
mini psiaczek zaczyna ryć, zrył rabaty z rzodkiewką i ogryzł nowe azalie japońskie, no i wyleguje się na żagwinach, chyba nie pocieszę się nimi w tym roku
ale najgorzej, że jakiś wielki łowny ptak krąży, aż strach, coby Miśki nie porwał, ona jak szczurek mała
najszybciej z hortensji rośnie i kwitnie pnąca, potem ogrodowe, część już ma pąki, a bukietowe chyba najpóźniej
ona część starych kwiatostanów nie gubi, ciekawie to wygląda, zimą ozdabia

chciałam ciąć forsycję, ale doszłam do wniosku, że niech się ona i kalina z tamaryszkami przeplata, widać, jak wysoko to polazło
tamaryszki różowieją, ale tez i śmiecą nieźle, jednak łatwo się sprząta, albo można na ściółkę zostawić....rosną od 98r.
Tysiąc radości i utrapień 14:39, 23 kwi 2015

Do góry
Magnolia prawdopodobnie "Susan". Jest trochę późniejsza i dopiero zaczyna rozkwitać. Jeżeli się uda to powtórzy kwitnienie w sierpniu

Tysiąc radości i utrapień 14:34, 23 kwi 2015

Do góry
Czas cieszenia się magnoliami

Magnolia George Henry Kern

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:27, 23 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, najbardziej urzekły mnie berberysy z różowymi tulipanami oraz genialne są Twoje tulipany pełne pomarańczowe. Ogólne wrażenie obłędne i jeszcze w dodatku zdjęcia coraz lepsze Szczególnie brązowe turzyce z tulipanami

Tak przypuszczałam, że ci się spodobaco do pełnych, no odlotowe, są tam gdzie mówiłaś aby eksmitować żurawki, do brązowych carexów i żółto daje tez trzmielina, ta japońska, co ci się u mnie podobała
Jednak Ty masz oko!! mnie też to zdjęcie się podoba, nawet ciut dumna z niego byłam powoli się uczę operować światłem
to dla ciebie ten kawałek
jest w takiej tonacji, jak wianek

i fajny narcyz Wilston Churchil z carexami
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:19, 23 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)

łał łał łał !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 23 kwi 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
heloł po raz kolejny napiszę pytanie: czy my w tym samym kraju mieszkamy?! niesamowita ta wiosna u Ciebie naprawdę świetnie wygląda ogród Macie rękę do roślin, bez wątpienia
Serdecznie pozdrawiam

Jasne, że w tym samym, ale na innych końcach
Nie wiem czy ręka, czy ziemia, chyba do kupy razem dzięki Kasiu
również ubiegłoroczny nabytek z Holandii, nazwałam go tulipan pająk, bo jak się otworzył, to z daleka ten środek wyglądał jak big pająk, w pierwszej chwili aż się wystraszyłam i ma inna łodygę, spiczaste płatki i spiczaste liście, większość ma po kilka pąków
już tu ruszyły hosty, więc ich liście zasłonią

Ogród Bogusława 14:01, 23 kwi 2015

Do góry

Teraz to już wiosna.
Życie w wiejskim ogrodzie 14:00, 23 kwi 2015

Do góry
Floksy i żagwiny zaczynają spektakl

Początki w Kruklandii 13:57, 23 kwi 2015

Do góry
O takie o

Czekają na rozsadzenie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:57, 23 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
W pąkach

Ana,
Jaka trawa jest między tulipanami?
Życie w wiejskim ogrodzie 13:55, 23 kwi 2015

Do góry
Nie tylko w Japonii takie widoki Właściciele wiśni wczesną wiosną maja takie doznania bez ruszania się z domu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies