Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:39, 14 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Wspomnienie z dnia kobiet

I ostatni zakup (mam nadzieeję, że mimo sprzecznych opini na to aby raz do roku użyć na ok 4 arach w zupełności wystarczy.)
Wertykulaotr z arreatorem

cudny i jak się wkomponowuje w otoczenie
Ranczo Edy 17:38, 14 mar 2015

Do góry
...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:37, 14 mar 2015

Do góry
jalos napisał(a)

Anetko - po 3 latach 2,3-2,5 m ???????
Niesamowite! Rzeczywiście na pierwszym zdjęciu to takie chude maleństwa były.

Moje tuje gdyby rosły w takim tempie to byłaby nadzieja, że zasłonią sąsiednie szeregowce.
A tniesz te tuje czy rosną sobie bez ingerencji nożyc?

Naprawdę jestem pod wrażeniem ich przyrostu w tak krótkim czasie.
specjalnie dzisiaj się do nich przymierzyłam, nie mają 2,5m ale 2,3 na pewno. Na pierwszej stronie mojego wątku są zdjęcia z 2011 pokazujące tę stronę ogrodu Nie będę ukrywała, cieszy mnie fakt, że poszły tak ładnie bo dom sąsiadów jest bardzo blisko, tak mamy oderobinę prywatności. Cieliśmy je 2 razy, pierwszy raz w 2013, drugi 2014, tzn przycinaliśmy czubki
jeszcze fotki porównawcze
2011

2014

2011

2014
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:16, 14 mar 2015

Do góry

Mały ogródek Eli 17:15, 14 mar 2015

Do góry
Krokusy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:14, 14 mar 2015

Do góry
Iryski u mnie dopiero ruszają

Mały ogródek Eli 17:13, 14 mar 2015

Do góry
Czosnki
Ogród z łezką II 17:13, 14 mar 2015

Do góry
Kasiu miłego lepienia i nie martw się jeszcze wszystko ruszy i bedzie pięknie zobaczysz wiosna nie wszędzie równo ruszyła dojdzie i do Ciebie i będzie cieszyć czekamy na ciepełko wszyscy Buziaki i miłego wekendu kochana I dla Ciebie zostawiam

Mały ogródek Eli 17:12, 14 mar 2015

Do góry
Narcyzy też się przebijają

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:11, 14 mar 2015

Do góry
Wspomnienie z dnia kobiet

I ostatni zakup (mam nadzieeję, że mimo sprzecznych opini na to aby raz do roku użyć na ok 4 arach w zupełności wystarczy.)
Wertykulaotr z arreatorem

Ogródeczek 17:08, 14 mar 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
ale będzie super odpoczywać pod altaną przy wędzarni a piec na chleb też tam masz?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:06, 14 mar 2015

Do góry
Słuchajcie.. trudno mi teraz, bo..jestem amazonką, z okreslonym czasem zycia...

obnaźam się... moze to komuś pomoźe...naprawdę musiałam ..zabić siebie
Mały ogródek Eli 17:04, 14 mar 2015

Do góry
Piwonia od teściowej
Mały ogródek Eli 17:03, 14 mar 2015

Do góry
U mnie też wiosna
Śliwa wiśniowa

Ogrodowa symfonia 16:46, 14 mar 2015

Do góry
Paskudna pogoda dzisiaj - zimno i od rana deszcz. A na cięcie czeka dosłownie wszystko.
Z doskoku w tygodniu udało mi się przyciąć tylko lawendę.

Coś mi się wydaje, że przycięłam ją za bardzo, ale przy cięciu jestem nieobliczalna

A to ostatnie zakupy o których wcześniej wspominałam. Tak sobie myślę, że to najlepszy chyba sposób na pamiętanie co się kupiło.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:45, 14 mar 2015

Do góry
Ula - na razie nic się nie wydarzy ... bo czasu brak... a nowe musiało być.. za długi wątek już był.

Kacha - Jak piszę bez umiaru
to zaraz jest wielkie larum

Jak tylko przysiądę cicho w kąciku
To rwetes się robi, że jest za cicho

Wiec niech Kasia nie narzeka
Tylko do nowego projektu ucieka

Bo wszyscy są zaciekawieni
Jak "pod górkę" się zmieni

Martek - myślami Cię ściągnęłam.. bo zastanawiałam się czy nie posiać cynii wcześniej, ale dałam spokój.. rymy twoje bardzo zgrabne lecę po Muminka ..

I wspomnienie jak ładnie było.. i się skończyło.. do końca marca nie będzie upałów.. a nawet śnieg wróżą..

Początki zmagań 16:42, 14 mar 2015

Do góry
Mam nadzieje że uda się zrobić taras w tym roku nie możemy się zdecydować kamień drewno
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:35, 14 mar 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Właśnie zrobiłam świeżutki wianuszek wiosenny.

Wianek prześliczny, zdolna jesteś kobitko, a te aniołki na komodzie.....Zazdroszczę smaku i umiejętności komponowania.
U nas znowu pada, jest zimno i ponuro.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:32, 14 mar 2015

Do góry
Iwona - rymowanki u Anki, a Anki nie ma.... bo pracuje, a to się nie rymuje

Madżen, Agnieszka - wszytko jest możliwe, mogą zjeść nornice (bo lubią też i iryski), mogą je męczyć choroby grzybowe.. to są cebule i mogą chorować. Zwłaszcza jak mają za mokro. Zauważyłam, że po mało mroźnych zimach cebulowe wypadają .. po prostu gniją w mokrej ziemi. U mnie w tym roku też szału nie ma. Chyba część po prostu zgniła..

Robert - zapraszam ... nie próbuję nawet nadrabiać.. bo bym nie szła wogle spać.

Madziu - Ty sie kuruj... a nie chora do pracy.. ale "I kto to mówi", wiem i rozumiem jak to jest .. czasami po prostu nie tak łatwo. Mój ogród też leży odłogiem.. i jeszcze poleży, bo z nowym tygodniem kolejne robota terminowa..

Agnieszka - na Forum same talenty .. poetyckie też.. uwielbiam te rymowanki naszych najlepszych poetów Bo zawsze są wesoło

Renia - taka zmyłka na nowy sezon.. Zamówiłam.. złamałam się.. i nie tylko na nią.. chyba Bozia mi rozum odebrała.

Ewa - Wadera może robić w stadzie co chce Takie jej prawo.. wiec jak się na siłach nie czuje to nie rymuje... i nikt wilczycy nie podskoczy Ale miło, że ślad łapy zostawiony, teren oznaczony

Agata - jestem cały czas.. i nawet do siebie na wątek zaglądam, tylko nie piszę, bo jak zacznę to godzina zleci.. i tylko na mój wątek.. Mam nadzieję, że z Kubusiem już lepiej.

Magda - fajne rymowanki to u Hanusi i Zbysia.. uwielbiam je czytać

Karola - wzięłam przykład z Ciebie

Bogdzia - a ja nie jestem na bieżąco i nie będę. Właśnie lecę po Muminka.. A. chora to go trochę popilnuję. Szkoda, że pogoda brzydka, bo można by pokręcić się po ogrodzie jutro.. a tak będziemy siedzieć w domciu..

By przełamać monotonię.. jakiś stary obrazek sprzed 3 dni.. czyli ciemiernik w pąkach..

Skąpana w słońcu 16:23, 14 mar 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Ale dlaczego tak dlugo je trzymasz w doniczkach,co tak cię wstrzymuje,żebyś sadziła wprost do gruntu?
Ja bym je wszystkie uśmierciła przez zime chyba

Nie mam gruntu przygotowanego. Muszę wszystko przekopać ręcznie bo mam mnóstwo podagrycznika, dzikich jeżyn, maliny i skrzypu.
Roślinki pochodzą z:
1. chciejstwa,
2. pragmatyzmu ( potrzebują jedną lub dwie, a nie opłaca się takiej ilości zamawiać to kupuję więcej)
3. Niszczą się na piaskowni to je w doniczkę i mam ją tutaj pod kontrolą.

Nad chciejstwem próbuję panować. Zaraz zacznie się sezon różany u mnie w centrum ogrodniczym. Zobacz sama, czy w takiej scenerii można panować nad chciejstwem

Tak ćwiczyłam chciejstwo, że nie kupiłam sobie tej róży, a bardzo mi się podoba i bardzo żałuję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies