Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:56, 03 mar 2015

Do góry

Ale cudo - Ja też takie chcę !!!
Co się stało kwiatom ... 20:52, 03 mar 2015

Do góry
Przemek, Tak, będzie niebiańsko na parapetach, pamiętam też o białym wilczomleczu (Diamond Frost) którego mi polecałeś, jak go spotkam to będzie mój.
Ewa, nasiona podarowane w zeszłym roku nie wykiełkowały, te kupiłam i jestem miło zaskoczona zielonym widoczkiem, trochę mi zostało to przyślę Ci razem z hortkowymi patyczkami.
Kasia, u mnie tulipany też już nie śpią, inne cebulowe wychodzą i ranniki posadzone jesienią już pokazały żółte czapeczki.
Karol, Krokusy teraz są najważniejsze zawsze na nie czekam z ogromną radością.
Iwonka, noga w gipsie przytulacze dla córci.
Karolinka, mam nadzieję że siewki mnie nie zawiodą i pokażą się z najlepszej strony.
Ewa, tabliczki są fajne, kupiłam w Empiku, u mnie rankiem było białe zaskoczenie, fajne spotkanie było u Gosi.
Zbyszek, na Dolinę jeszcze czas, myślę że pod koniec marca będzie co podziwiać, tam trzeba być i nasycić oczęta tymi widokami.
Agnieszka, na tabliczce jest data 12luty, jestem zdziwiona że się jej chciałow takim tempie.

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:49, 03 mar 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)

/p/79/790324/original.JPG[/img]

co Ty je suszarką podpędzasz moim jeszcze daleko do kwitnienia
Ogród tworzony z pasją 20:48, 03 mar 2015

Do góry
Karolu, gratulacje z okazji 100 Niech Ci wszystko pięknie rośnie i kwitnie
Ogród na górce w zakolu wiślanym 20:39, 03 mar 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Coś się zaczyna dziać w pojemniku z lawendą , pierwsze kiełki wychodzą.
Mam nadzieję, że to lawenda . Trzy małe zielone punkciki. Których prawie nie widać. Hm, a ja się cieszę.

w mojej też coś widać ale niewiadomo co to będzie bo jakieś 3 rodzaje roślinek wychodzi
Ogród tworzony z pasją 20:38, 03 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Karol super to wszystko wyglada i seteczka za rogiem gratulacje i spełnienia zycze ogrodowego

Jolu, bardzo Ci dziękuję. Piękne kwiaty, czy to ciemierniki?
Ogród tworzony z pasją 20:36, 03 mar 2015

Do góry
eda napisał(a)
Karolu super tulipanki już na wyjściu i leszczyna przepiękna
No i zaraz 100 wka trzaśnie ja będę pierwsza

Gratki ogromne dla najmłodszego ogrodnika

ciemiernik latem z gratulacjami niech się wiedzie

Baaardzo dziękuję.

Ciemiernik cudowny.
Ogród tworzony z pasją 20:28, 03 mar 2015

Do góry
Karol super to wszystko wyglada i seteczka za rogiem gratulacje i spełnienia zycze ogrodowego

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:28, 03 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Tak było u Kapiasa w niedzielę

Tu Łukasza nie było prawie widać w lecie zza traw Teraz wycięte

No to ciekawa jestem kiedy to cięli?

rozplenice na górce też wycięte?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:27, 03 mar 2015

Do góry
...i to staranie o wygląd i formę bukszpana trwa do dziś i jeszcze kilka lat nam zabierze

latem 2014 po podsadzeniu podobnej wielkości bukszpanami i przycięciu wyglądał tak

cdn...
Życie w wiejskim ogrodzie 20:27, 03 mar 2015

Do góry
marta_d napisał(a)

No ja też czytałam o tych forsycjach w zeszłym sezonie cielam później mimo że pąki też już były i praktycznie zero zimy, więc jeszcze się wstrzymam a tak w ogóle to dzień dobry

A ja mówię dobry wieczór

Z cięciem róż też nie można długo zwlekać Zainwestują swoją energię w części które zostaną obcięte co odbije się na kwitnieniu U mnie zrobiło się zimno Wczoraj padał deszcz ze śniegiem a nawet grad Mieliśmy pierwszą burzę w tym roku Przycinanie róż odkładam na później Pozdrawiam

Ogród tworzony z pasją 20:25, 03 mar 2015

Do góry
Karolu super tulipanki już na wyjściu i leszczyna przepiękna
No i zaraz 100 wka trzaśnie ja będę pierwsza

Gratki ogromne dla najmłodszego ogrodnika

ciemiernik latem z gratulacjami niech się wiedzie

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:23, 03 mar 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Wspomnienia z Gardenii.

No świetnie Anitko! w tych kapeluszach Wam twarzowo bardzo ale jednak spotkanie z Mają to przebija
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:16, 03 mar 2015

Do góry
Gosienko fajnie , ze jestes ...zdrówka dla coreczki
Życie w wiejskim ogrodzie 20:16, 03 mar 2015

Do góry
MalaGoska napisał(a)
Już jakiś czas tu zaglądam, bo ja także mieszkam na wsi i wiejskim ogodem ma być też ten mój. Wątek? Aktualnie to chyba o chwastach... Jeden sezon? Wow! No to naprawdę krótko. Ja narazie mam rozpistkę gdzie jakie warzywa a pomiędzy utkę jednoroczne. No i ścieżki. Zobaczymy co wyjdzie. Moje róże mają już pączki ale to pnące więc ich nie tnę, zwłaszcza że mają dopiero rok i to ich pierwsza zima.

Wybór stylu ogrodu jest bardzo ważny Można dobierać odpowiednie rośliny unikając chaotycznych zakupów w szkółkach Kolejny wiejski ogród ... bardzo mnie to cieszy Może kiedyś zdecydujesz się założyć swój wątek Z prawdziwą przyjemnością będę Cię odwiedzał Mój warzywnik został założony wiosną a przez cały sezon był dopieszczany Tak się prezentował na samym początku ...

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:16, 03 mar 2015

Do góry
Po posadzeniu, nastał okres ratowania i pielęgnacji, w tym tzw. "telebimu" czyli cieniowania bukszpana przed mocnym południowym letnim słońcem

Komendówka 20:12, 03 mar 2015

Do góry
Byliśmy w niedzielę na działce. Pogoda była piękna (nie to co dziś). Cięłam winorośl i pęcherznice. Hortensje zostawiłam, bo u mnie tzw. wygwizdów. Już podłaziłam do jednej z sekatorem, ale jakoś się powstrzymałam. W zamian za to wyplewiłam w malinach. Męża zawiesił budkę lęgową na jedynym dużym drzewie na działce.

Musiało nieźle wiać, bo połamało suche gałęzie klona.

Wychodzą krokusy

Ale ciągle szaro-buro.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:10, 03 mar 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
A wieeeelką kulę przycinałaś już [w poprzednim roku] czy jeszcze nie? Ogromna jest!

To jeszcze odnośnie tej kuli zrobię małą retrospekcję

Ten bukszpan przekopaliśmy w 2012 roku koparką od sąsiadów i wyglądał wtedy tak:

(w tle widać jakie były wtedy thuje i świerki serbskie )

również sadzony był za pomocą koparki, bo nawet 2 osoby nie były w stanie go obrócić nie mówiąc już o podniesieniu....
Kwitnące skarpy 20:07, 03 mar 2015

Do góry
Dzisiaj dotarły trawki z Trawki.pl
Parę fotek
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:03, 03 mar 2015

Do góry
Witaj Wietrzyku. Widzę, że zawiało Cię do mnie Wiesz, ja z tą marchewką tak polemizuję, bo wiem, że ona musi mieć głęboko uprawioną glebę, żeby była dorodna. Sama część użytkowa ma 15-25 cm, ok. Ale przecież jeszcze jest ten cieniutki korzonek, który ma co najmniej 10 cm. No nie ma bata, żeby w takich skrzyniach dały radę urosnąć dorodne.
Idę do piwnicy zrobić zdj. marchewkom z linijką. He he, wariatka

To co mam na aparat to taka nakładka-konwerter, potocznie zwana przeze mnie lupą http://www.cyfrowe.pl/aparaty/raynox-konwerter-makro-dcr-250.html
Na początku byłam niezadowolona, bo na obiektywie 18-135 nie sprawdziłą mi się, ale po założeniu na 50 jest fajnie, choć nie mogę aż tak zbliżyć jak na tym pierwszym.

Edit:
Mam zdj. marchewki. Średnia to 20 cm sam korzeń użytkowy, plus to co już zazwyczaj jest urwane przy zbiorach, czyli długi cienki korzonek sięgający sporo głębiej. My uprawiamy na redlinach i tak nam się najlepiej udaje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies