Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Małymi kroczkami do celu... 22:08, 16 kwi 2015

Do góry
Jeszcze nie tak dawno martwiłam się o trzmielinę na pniu, bo wyglądała po zimie jakoś marnie, a teraz cudnie nabiera kolorku

Berberys

i żeby nie było, że myślę tylko o sobie,M buduje mini plac zabaw dla chłopaków, póki co chałupka stoi

Za karę na koniec ogrodu... 22:07, 16 kwi 2015

Do góry
Witaj Magdo. Masz duży ogród, 3200 m robi wrażenie.

Mam pytanie. Co to za różyczka jest na tym zdjęciu ? Czy to jest może Balerina ?

Też kupiłam sobie kalinę Watanabę, ale jest jeszcze malutka. Jesteś z niej zadowolona?
Pozdrawiam Ewa
Lawendowy zawrót głowy 22:05, 16 kwi 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jessss lawenda jeeesss super Jolcia i jaka wypasiona tfu tfu moja przeżyła to i Twoja da radę buźiak
W ogródku Ani 22:05, 16 kwi 2015

Do góry

Ogródek Iwony 22:04, 16 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)
Jakie postępy !! jakie efekty !! Idziecie z pracami jak burza, u mnie wszystko jakoś w ślimaczym tempie
Zestaw róża+lawenda pięknie się komponuje, śliczna gra kolorów

Olu, u ciebie też jest lawenda. Wyczytałam u ciebie, ze rozplenica do niej nie pasuje. Dlaczego? A już chciałam dodać rozplenicę do nowej rabaty.
Ostatecznie posadziłam róże, lawendę i orliki oraz małe sadzonki firletki kwiecistej. Mysle o dosadzeniu ostróżki.

Część rabaty razem z dojściem do wody będzie w żwirku. Danusia nie lubi wiszących węży, ale u mnie nie ma nawadniania, a wyciąganie węża za każdym razem jest niewygodne.

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 22:04, 16 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Iza, nie stresuj się tak - będzie dobrze Na pewno się przyjmą, bo już widzę, że będziesz na nie chuchać i dmuchać Opalikuj jak najszybciej, bo przy tej akcji też można uszkodzić korzenie.
Czekam na fotki

postaram się nie stresować no ale jak tu sie nie martwić jak zapowiadają znowu jakieś przymrozki przygruntowe... i co z moimi umbrellkami będzie... a jak temperatura koło zera to podlewać wciąż? wiem, głupie pytanie... ale się tak zastanawiam...
drzewka opalikowane, ale bez zdjęć - było masakrycznie zimno dzisiaj... ręcę mi zgrabiały...
za to mam zdjęcie umbrelek po posadzeniu - rozstaw co 3 metry...

Małymi kroczkami do celu... 22:01, 16 kwi 2015

Do góry
Magnoli jedne kwiaty już opadają, drugie dopiero zaczynają wychodzić...

Nawet znalazłam dzisiaj stokrotkę

Lawendowy zawrót głowy 22:01, 16 kwi 2015

Do góry

Już widze te fioletowe kwiatuszki! Cud! Miód!
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 21:59, 16 kwi 2015

Do góry
Znalazłam ostatnią sztukę w biedronce
W cieniu - zacieniona 21:59, 16 kwi 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...łany pierwiosnkowe

Uwielbiam takie nasadzenia, robią wrażenie pozdrawiam Bogusiu.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:57, 16 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Śliwy wiśniowe kwitną

Aga czy to śliwo wiśnia nigra? Pytam bo cudna i chcę kupić tylko nie wiem gdzie
Małymi kroczkami do celu... 21:56, 16 kwi 2015

Do góry
Jestem bardzo szczęśliwa, bo po zimie wszystko ładnie budzi się do życia, nie ma żadnych poniesionych strat

miskant zebrinus

tulipany jeszcze trochę i zakwitną ( już nie mogę się doczekać )

Hortensja limelight również powoli się budzi...

Sielsko - anielsko 21:53, 16 kwi 2015

Do góry
Ale jestem zła Wróciłam do domu bez żurawek. Gościu, który sprzedawał mi wcześniej żurawki za 5 zł (naprawdę ładne okazy) nagle stwierdził, że tak koszty uprawy wzrosły, że za sztukę chce 10-12 zł. No i przegiął bo ostatnio zamawiałam przez internet za 4,50 - 7,50 zł. Ponad to jestem na bieżąco z cenami. Nie to nie! Dlatego, żeby odreagować wstąpiłam do w miarę nowego punktu sprzedaży roślin, który był po drodze i kupiłam róże płożące na skarpę (The Fairy) oraz 3 szt hortensji Limelight.
A jutro, ze względu że mam urlop i małego doła przez "pana od roślin" podjadę do szkółki, która prowadzi sprzedaż wysyłkową a znajduje się niedaleko nas. Ceny na stronie mają bardzo atrakcyjne ale wolałabym sprawdzić w realu jak wyglądają rośliny. Zobaczymy.

Chciałabym obsadzić część skarpy, która jest jeszcze "łysa". I nie mam za bardzo pomysłu. Może coś podpowiecie?

Dzisiaj wsadziłam trzy róże okrywowe Sea Foam o białych kwiatach. Myślałam o krzewie Itea wirginijska (3 szt) ale chciałabym też trochę koloru. Na górze skarpy mam irgi, które bardzo ładne się przebarwiają na jesień, tawułki japońskie i jałowce.
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie
Małymi kroczkami do celu... 21:52, 16 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj nareszcie była ładna pogoda, słoneczko, bez wiaterku, przynajmniej przez pierwszą część dnia, więc zabrałam się za kanciki na rabacie przytarasowej, bo pomimo koszenia trawa właziła i strasznie mnie to denerwowało. Oto efekt, może nie jest idealnie, ale miałam zdecydowanie nie odpowiedni "sprzęt" do tego.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:50, 16 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Mirelko zrobiłam właśnie dla Ciebie zdjęcie mojej wierzby.
Teraz już wypuszcza listki

Pierwszy raz ją tak radykalnie ciachnęłam, ale chyba ma się dobrze
Zajrzę co tam u Ciebie się dzieje

No no faktycznie ją ciachnęłaś krótko, ale wygląda super fajnie
Ja zawsze boję się ciąć, no nic jutro, a najpóźniej w weekend będzie przycięta
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:47, 16 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Mirelko zrobiłam właśnie dla Ciebie zdjęcie mojej wierzby.
Teraz już wypuszcza listki

Pierwszy raz ją tak radykalnie ciachnęłam, ale chyba ma się dobrze
Zajrzę co tam u Ciebie się dzieje

No no faktycznie ją ciachnęłaś krótko, ale wygląda super fajnie
Ja zawsze boję się ciąć, no nic jutro, a najpóźniej w weekend będzie przycięta
Ogród wśród pól i wiatrów 21:43, 16 kwi 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Paula, Ty masz widok piękniejszy, bo od Ciebie bliżej do gór Ja się też zbieram do szkółek, byłam w ParkuM, i potwierdzam - ceny szalone. Muszę się wybrać do Gołkowic, mam nadzieję że tam coś wyhaczę fajnego A poszukuję 5 cisów, 6 brzózek pożytecznych, 60 tuj, 15 sosenek varella (o ile znajdę w rozsądnej cenie, jako alternatywa dla kulek cisowych, których u nas nie uświadczysz). A dzisiaj odwiedziłam pana w Nawojowej, kupiłam 3 kulki dla brata. Nawet posadziłam z rozpędu

No w ParkuM troszkę przesadzają, pytałam o hortensję limeligh powiedzieli mi cenę ponad 50 zł...Kulki CUDNE !!! Właśnie dzisiaj szukałam w wiadomościach nr do tego pana, bo potrzebuję 3 i się zastanawiałam, czy jeszcze ma, ale jak widzę nie brakuje Nie wiem, czy wiesz, ale otworzyli na lwowskiej nowy sklep ogrodniczy, ceny fajne, wybór spory akcesoriów do ogrodu, co do roślin średnio, malutkie mają, ale zależy kto co szuka pozdrawiam
Ogród wśród pól i wiatrów 21:43, 16 kwi 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Paula, Ty masz widok piękniejszy, bo od Ciebie bliżej do gór Ja się też zbieram do szkółek, byłam w ParkuM, i potwierdzam - ceny szalone. Muszę się wybrać do Gołkowic, mam nadzieję że tam coś wyhaczę fajnego A poszukuję 5 cisów, 6 brzózek pożytecznych, 60 tuj, 15 sosenek varella (o ile znajdę w rozsądnej cenie, jako alternatywa dla kulek cisowych, których u nas nie uświadczysz). A dzisiaj odwiedziłam pana w Nawojowej, kupiłam 3 kulki dla brata. Nawet posadziłam z rozpędu

No w ParkuM troszkę przesadzają, pytałam o hortensję limeligh powiedzieli mi cenę ponad 50 zł...Kulki CUDNE !!! Właśnie dzisiaj szukałam w wiadomościach nr do tego pana, bo potrzebuję 3 i się zastanawiałam, czy jeszcze ma, ale jak widzę nie brakuje Nie wiem, czy wiesz, ale otworzyli na lwowskiej nowy sklep ogrodniczy, ceny fajne, wybór spory akcesoriów do ogrodu, co do roślin średnio, malutkie mają, ale zależy kto co szuka pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:42, 16 kwi 2015

Do góry
moze powycinaj najpierw galezie u dolu brzoz zeby mialy ladne czubki, brzozy maja sliczna kore i pnie, decyzja nalezy do Ciebie ja troche pokombinowalam z wrzosowiskiem u Ciebie

Hortensja napisał(a)

mi się brzozy podobają i nie chciałabym ich wycinać, żywopłot na tym zdjęciu wygląda faktycznie całkiem nieźle ale:
1. teraz jest trochę podziurawiony przez prace kanalizacyjne
2. częśc działki widocznej na zdjęciu trzeba wyplantować bo jest nierówna
3. żywopłot wrósł w siatkę i wykańczają się nawzajem.
4. wolałabym zasadzić coś zimozielonego bo zimą żywpołot wygląda tak:

lena ogród z lustrem wczoraj odkryłam i faktycznie rzuciły mi się w oko te brzozy ale one jeszcze są młodziutkie, moje już znacznie starsze i większe
z realizacji Danusi zainspirował mnie ten projekt:

lub ten:

tylko u mnie byłyby jeszcze brzozy
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 21:41, 16 kwi 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Pięknie Marcia Buziak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies