Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 09:01, 16 kwi 2015

Do góry
mój tatko stworzył mi taką donicę, wynalazł starą bardzo starą nieużywaną donice i miał wizje jej pomalowania uzgodniony był kolor hm kolor farby co już posiadał i zapewniam nie był wyglądem zbliżony do tego co ujżałam, najpierw na tą czerwiń doznałam szoku i się zastanawiałam kto mi tak zepsuł donicę mąż? czy tato?... później stwierdziłam, że jednak podoba mi się pierwotnie miałam mięć tam jakiś kolor kwiatów np. hortensje różowe a cóż kolor doniczki się zmienił więc róż odpada jak myślicie czy dać niezawodną w kolorze białym czy też polecicie mi inną kompozycję nadmienie że na oknach mam zawsze białe surfinie ... w tym roku raczej przy jednej donicy zostanę ale w kolejnych latach mam zamiar uzupełniać ich ilość

Po prostu ogród... 08:42, 16 kwi 2015

Do góry
Moje pelargonie na parapetach zaczynają już kwitnąć

Basen lub staw kąpielowy 08:34, 16 kwi 2015

Do góry
To wszystko jest niedorzeczne i nie ma tutaj żadnego sensu po prostu. To jakbyś specjalnie drążył ten temat i nie chciał się przyznać do oczywistej pomyłki.

Betonowy krąg jest ustawiony zupełnie przypadkowo.

Choroby i szkodniki iglaków 08:33, 16 kwi 2015

Do góry
Co to może być? Wygląda jak narośl. Ani to miękkie, ani twarde, takie dziwne.
Czy one zaczynają chorować?
Były pryskane miedzianem, następny oprysk był nawozem dolistnym do iglaków.
Mam to na 4 iglakach.

To tu... 08:31, 16 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
MAd czytam u Juzi że masz barwinka..powiedz coś o nim a nalepiej zdjęcia pokaż ...własnie o nim myśle żeby zamiast runianki dać bo na tą pewnie długo poczekam az zadarni...czy ten barwinek zimozielony? nie przymarza? jak przekwitnie to dalej ladny?

Tak jak obiecałam wrzucam dla Ciebie zdjcia mojego barwinka. Dla odmiany fioletowego. Nie robię z nim absolutnie nic. Jest totalnie bezobsługowy.
Basen lub staw kąpielowy 08:27, 16 kwi 2015

Do góry
Kac_per napisał(a)

Pisząc wkomponuje w ogród myślałem o czymś takim:

Basen w takiej formie wydaje mi sie bezpieczny dla dzieci. Dziecko przez przypadek do niego nie wpadnie.

Twoim zdaniem kilka roślin dookoła załatwia sprawę estetyki?

Nie znamy Cię, więc nie mamy potrzeby źle Ci doradzać z "zazdrości"

Nie trać na to pieniędzy. To dalej będzie kawał betonu w Twoim ogrodzie i kilka roślin tego nie zmieni.

A co do bezpieczeństwa dzieci to również nie wydaje mi się, że jest to do końca bezpieczne. Dzieci faktycznie mają utrudnione wejście z racji wysokości zbiornika, ale to działa też w drugą stronę. Bo jeśli dziecko już wpadnie? Może się okazać, że nie będzie umiało się wydostać...

Jeżeli narazie nie dysponujesz większym budżetem to lepiej sobie odpuść, a spróbuj zaoszczędzić na prawdziwy, bezpieczny basen
Ogród do kwadratu 08:19, 16 kwi 2015

Do góry

O Matulu jaka piękna toż to już drzewo i jak kwitnie
Kiedy moja taka będzie ? Ach!!!!

A ptaszki Cię kochają
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 08:18, 16 kwi 2015

Do góry
Mirelko zrobiłam właśnie dla Ciebie zdjęcie mojej wierzby.
Teraz już wypuszcza listki

Pierwszy raz ją tak radykalnie ciachnęłam, ale chyba ma się dobrze
Zajrzę co tam u Ciebie się dzieje
Nasz przydomowy ogródek 08:08, 16 kwi 2015

Do góry
Irenko, Bożenko zrobiła się perfumeria faktycznie. Dobrze ze Barego to nie interesuje.

Aniu rośnie tak 40 cm do pół metra. Ale nie należy jej sadzić w pełnym słońcu i blisko ściany bo przypala. O zobacz tu. Tak było na starym miejscu. Poszła pod ketmię a zastąpiła ją trzmielina (malutka ha ha ha).

Czasem słońce czasem deszcz 08:04, 16 kwi 2015

Do góry
Dzisiejsze kwiatuchy dla Ewy z Katowic, myślami jestem z Wami:

Ogród Mirelli 08:01, 16 kwi 2015

Do góry
Zdjęcie dla Gosi Moja wierzba Hakuro

Tak jak pisałam wcześniej Borebetka radzi obciąć na 15 cm, a zobacz jakie są listki u góry, a na dole gałęzi nic.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:54, 16 kwi 2015

Do góry
Żółta po prawej dostała 2 żurawki i...........no właśnie nie pamietam, jakąś trawkę hahahahahah

A po lewej kwitną

Miłego słonecznego dnia
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:52, 16 kwi 2015

Do góry
i 3 rozplenice

Po lewej

Po prawej

I z tyłu...

I teraz rosnąć - bo w ogóle ich nie widać hahahahahaha
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:47, 16 kwi 2015

Do góry
I jeszcze jedno miejsce...

na rabacie z łubinami i hortensjami

Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:47, 16 kwi 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Podoba mi się wilczomlecz, idealne miejsce ma.

Przez tę marną zimę zgniły mi dwa koszyczki cebul tulipanów! W tym botaniczne Tarda. Po prostu wierzyć mi się nie chce, że coś takiego mogło się zdarzyć.

Basiu mi dużo roślin wygniło.. łącznie z żurawkami.Stanie w mokrej glinie przez pół roku nie służy niektórym roślinom. Jak jest mrozik nie za duży to roślinki sobie śpią... zmarznięte jest suche. Za to ślimaki nie narzekają na brak mrozu... one mnie zjedzą... jestem załamana ilością.
Jeszcze pora ciemierników, potem te skromne kwiatki muszą ustąpić pierwszeństwa innym... chociaż kwitną nadal to następuje festiwal tulipanów i takich tam..

Miłego dnia.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:39, 16 kwi 2015

Do góry
Iwonka.. też odmachuję, w weekend będę zbierać dobro dla Ciebie. Teraz mm urwanie dupy.

Bogdzia - kwiczołki i inne ptaszki mieszkają wszystkie chyba u mnie

Kasya - Kasiu, kwiatki jak kobiety... nie zawsze fotogeniczne są piękne w realu. Zawsze to piszę, że są kwiaty które ładnie wyglądają tylko na zdjęciach. Z tego powodu wyciepałam bez żalu tojeść purpurową, którą zachwyca się pół ogrodowiska. Mnie nie urzekła.. szaro-bura i ponura lub nie umiałam jej wyeksponować. Nie urzekła mnie też szachownica... liczyłam, że jak się rozrośnie i będzie jej dużo to zrobi fajny efekt. Pąki i liście objadły ślimory. I po efekcie
A tak wogle to lubię wyraźne kolory, które widać. Kwiaty mają dawać kolor, a ładne tło inne rośliny, albo byliny jak przekwitną.... Z powodu kolorów ja mam rabaty pomarańczowe.. kolor też niepopularny na forum
Szafirki tylko w masie dają efekt i w szafirkach wnerwiają mnie liście, bo czasami urosną wyższe niż kwiaty.
Słaba jakość fotki.. tulipany na froncie kwitną..

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 07:30, 16 kwi 2015

Do góry
wysiewałam cosik takiego

i po otwarciu torepki i zobaczeniu liczby nasion zdębiałam

nawet wagi nie podali tylko napisali że ma ich być 50 szt

ciekawe ile z tego wyjdzie?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:20, 16 kwi 2015

Do góry
Teraz dziwne zdjęcia patyków hahahahahha.
Ale jak tutaj nie wkleję to za pół roku, rok 2 nie będę pamiętała co ja za trawy posadziłam hahahahahaha

Nie patrzymy na okoliczności przyrody mojej mini rabaty która cały czas się tworzy, siatka - po to żeby można było popatrzeć na hiacynty, gdyby nie ona Silvuszek by je już dawno zdeptał - docelowo na ich miejsce musze posadzić jakiś żywopłot - myślę o berberysach - jakichś najbardziej kłujących hahahahaha

Pod siatką......
2 sztuki

i jedna sztuka
Rododendronowy ogród II. 07:19, 16 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
W rurze od trzepaka zamieszkała myszka . Całą zimę podkradała ptakom ziarno ale nie dała sobie zdjecia zrobic a dzis nawet patrzyła jak ją fotografuję.

taka śliczna ze nie moglaby narozrabiać w ogródku
Lawendowy zawrót głowy 02:00, 16 kwi 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ło matulu! To jest lawenda? Ja to jednak mało w życiu widziałam
Zapach aż do mnie doleciał
Pięknie będzie, tzn. już jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies