Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 10:20, 01 mar 2015

Do góry
Tak wygląda moje predszkole hortensjowe:

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:19, 01 mar 2015

Do góry
No to trochę widoków ogrodu na przedwiośniu, wygrabiona trawa zaczyna łapać ładny kolorek

Front jeszcze pusty, przycięte zostały róże, ogniki, tawuły i berberysy...

Przy oczku...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:17, 01 mar 2015

Do góry
Zakwitają też leśne wilczomlecze ....

Wierzby...

A za chwilę ubiorki....

Wczoraj kupiłam też kolejne drzewka - 2 choiny, było bardzo zabawnie bo sezon sie im jeszcze w szkółce nie zaczął, tylko jakiś młody chłopak sprzedawał ziemię. Wzięłam choiny i chciałam zapłacić a on na to że nie wie jakie są ceny . Zadzwonił do szefa - po chwili dostałam telefon i reszte rozmowy sama prowadziłam z szefem bo chopak nie wiedział nawet o jak drzewka się nazywają
Szef przeprosił że nie jest przygotowany do sezonu i mam sobie wziąć drzewka bez płacenia - bo nie zna cen, a w poniedziałek mam uregulować płatność i za niedogodności mam od szefa 30% rabatu
Fajnie nie?
A to moje choiny, trochę blade ale mam nadzieję że u mnie szybko dojdą do siebie. Maskuje nimi płot.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:09, 01 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Jednak platany na płasko ?

Czekam na wyrok Danusi i w pokorze go przyjmę

Ale od wczoraj jestem za platanami na płasko ! Naogladalam się tych holenderskich drzew na Gardenii i przynam się, że dawno sie niczym tak nie ekscytowałam jak tymi platanami . Ostatnio takie emocje były na plantacji bukszpanowej i przy kupowaniu grabów do formowania.
Aczkowliek wczoraj dojrzałam piekno bukow w stanie bezlistnym. Cieszę sie, że rok temu posadziłam 8 szt purpurea wiec jesli Danusia stwierdzi, ze ma być płasko na purpurowo to tez tak zrobie.
Chociaż wczoraj przez kilka godzin dyskutowałam o tym z Gabi w samochodzie i doszłyśmy do wniosku, ze platany na płasko w moim ogrodzie to byłoby to!

Na tym zdjęciu grab, ale ja już wiecej nie chcę grabów tylko platany takie jak na lotnisku we Wrocławiu

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:07, 01 mar 2015

Do góry
Cieszą też pojawiające się coraz liczniej krokusy....

Moje młodsze nie mogło przeżałować że wyżuciłam poinsencje i zasadziło ją przy swoim dmku

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:07, 01 mar 2015

Do góry
I tu...

Pieris zaczyna otwierać swoje dzwoneczki...

Nawet stokrotki przygotuja się na przybycie wiosny...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:07, 01 mar 2015

Do góry
A mam jeszcze pytanie odnoście moich tui. Czy nie myślicie, że za dużo trochę tego suszu?
Makowo na Kociewiu 10:03, 01 mar 2015

Do góry
Kochani mam roboczą niedzielę...
Na wszystkie posty odpowiem wieczorem
a tutaj piękności raz jeszcze

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:02, 01 mar 2015

Do góry
Bardzo dziękuje Wam wszystkim za odwiedziny. Jestem już na finiszu remontu i niedługo wrócę do normalnego ogrodowiskowego życia
Stawy mam obolałe, ręce poranione, robię w ogrodzie, sprzątam po remoncie...
Od jutra do pracy po niby urlopie - zamiast nart miałam jazdę po fugi, płytki, panele złączki itd...
Jestem zmęczona jeszcze bardziej niż przed urlopem ale przynajmniej szczęśliwa że wszystko poszło zgodnie z planem i efekty są zachwycające - a w domu sama projektowałam łazienkę
Co do ogrodu - to choć nie pojawiam się na ogrodowisku, to i tak w nim robie i robię.... Właściwie wczoraj zakończyłam ostatnią rabatę przed domem, teraz już tylko donice zostały wiec także i tu finiszuje - wiosną będę odpoczywać - to moja obietnica
Najbardziej cieszą wiosenne cebulowe, zwłaszcza przebiśniegi które dosłownie jakimś cudem cebulki chyba podczas tego przesadzania pojawiają mi się w wielu miejscach w ogrodzie...
Makowo na Kociewiu 09:59, 01 mar 2015

Do góry
Wróciłam baaardzo późno strasznie zmęczona ale pełna wrażeń.
Poznałam wielu Ogrodowiczan osobiście ale nie nagadałam się w ogóle Zobaczyć wszystko a równocześnie porozmawiać to jest niemożliwe
Dziękuję Sebkowi, za pomoc w pierwszych krokach zrobionych na Gardenii bo bez niego zapewne bym się pogubiła, Marzence i Gabisi, i Sebie również dziękuję za miłe towarzystwo podczas zwiedzania wystawy .
Gardenia przeszłe moje oczekiwania ...wystawy szkółkarzy, dekoratorskie, donice, maszyny i narzędzia WOW teraz wejścia do ogrodniczego u siebie tylko pogłębi poczucie niedosytu. Jedyny minus to kiermasz ...a sprzedawanie na nim cebul tulipanów, narcyzów to szczyt nieprofesjonalizmu i naciąganie ludzi
Oczywiście obiecałam sobie, że nic nie kupię ...ale ciemierniki, które wykupiłam Marzence sprzed nosa były warte grzechu. Do pociągu wsiadałam obładowana siatami bo jeszcze dokupiłam wypasione Carexy evergold
ciemierniki

ciemierniki z evergoldami

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 07:27, 01 mar 2015

Do góry
no i wyczekiwana dlugo stipa w koncu sie zdecydowala

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 07:23, 01 mar 2015

Do góry
dzisiaj rano -2 a mialo byc 0

pomidorki

papryka

rukola i lobelia, trzeba ja juz pikowac czy jeszcze chwilę ?

i kobea i tez nie wiem czy juz pikowac ?
Kolorowy ogród na piasku 01:06, 01 mar 2015

Do góry
Dzisiaj było ładne słoneczko i już się więcej kwiatuszków pokazało

-

Tutaj był wielki ruch

-
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:59, 01 mar 2015

Do góry
Sprawdzam stale prognozę pogody bo na 1-szą dekadę marca zapowiadają ochłodzenie i śnieg, a teraz znów widzę zmiana i wyższe temperatury.
To że przymrozek to nie dziwne.
Ja nie mogę marnować czasu więc działam. Jutro posadzę bulwy begonii i dziś kupiony
w woreczku !! ach skusiłam się łubin biały i floks biały - reklama robi jednak swoje.

No i czekam na krokusy te wielkie!!

10 marca 2014 czyli jakby co za 10 dni!

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:49, 01 mar 2015

Do góry
Żal mi sumaka bo bardzo go lubiłam i w lecie i na jesieni i zimą - niestety

za to zrobił sie więcej miejsca, rośliny się rozrosły więc na jego miejsce nic nie przewiduję

do sprzątania jest wiele miejsc a z każdym dniem widzę że coś się dzieje w ogrodzie - tu bodziszek jakby się otrzepał po zimie

co roku sobie obecuję że znajdę jakieś fajne miejsce dla przebiśniegów i je skumuluję żeby był efekt - ale stale mi to nie wychodzi choć jeszcze mam w tym roku szansę

żarcie się marnuje

róże historyczne bardzo ladnie przezimowały i mają piękne zielone łodygi

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:42, 01 mar 2015

Do góry
Richie napisał(a)
Mira gratuluję wyboru Wysowej Zdroju do odpoczynku. Te widoki i mikroklimat a takżę wody zródlane na pewno przypadną Ci do gustu i poprawią zdrowie. Pozdrawiam wiosennie

Ryśku widoki znam i wody i klimat dlatego tak wybrałam ale czy ja to nerwowo wytrzymam to nie wiem
wszak wiosna w ogrodach i sianie które lubię muszę jakoś ograniczyć, no i przegapię kwitnienie i zapach machoni, hiacyntów, pierwiosnków i co najgorsze szachownic - już sprawdzałam na zdjęciach
no ale zakładam, że jednak wrócę z napędem atomowym i prosto wpadam do ogrodu nadgonić

a póki co muszę gonić z porządkami wiosennymi - ogród po zimie wyoglądany na wszystkie strony i cięcie sanitarne

suchodrzew, kotek miał fajnego drapaka i sumak czego bardzo żałuję

u nasady się zniszczył i m wyciął ręką bez kopania

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:33, 01 mar 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Pomarańczowych bratków masz dość,a ja kupiłam je pierwszy raz i jestem zachwycona tym energetycznym kolorem
W tamtym roku miałam też miniaturki białe, kilka mi się wysiało i już kwitną,ale maleńkie.
Śliczny ten bordowy

Renia pomarańczowe to byłu w ub roku w tym jeszcze nie kupowałam.
A w zasadzie kupiłam 4 doniczki dzisiaj ale jeszcze nie ma bratków- pierwsze takie mizeroty. Pan mi powiedział, że za 2 tygodnie będzie full.

W tym roku idę w ciemne

moje zakupy z dzisiaj

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:13, 01 mar 2015

Do góry
Serdecznie pozdrawiam zaglądających
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:09, 01 mar 2015

Do góry
córcia "posadziła" kwiatki i wykonała zdjęcia swojego ogródka jak go nazwała

+ niebo
Kolorowy ogród na piasku 00:09, 01 mar 2015

Do góry
brysia napisał(a)
Vivo, chcę u siebie posadzić róże Louise Odier i Leonardo, powiedz mi jakie podpory dla nich szykować? wiem że będą wysokie. Na pewno masz te róże u siebie, możesz mi pokazać na czym rosną?

Leonardo jest różą wielkokwiatową i rośnie dość sztywno, ja nie daję mu żadnej podpory. Natomiast Louise jest posadzona przy ganku i przywiązuję ją do szczebelków. Zostawiam długie pędy, przyginam do łuku i przywiązuję. Najbliżej rosnące pędy przywiązane są do szczebelków a kolejne do przywiązanych już pędów.
Mam nadzieję, że można z tego coś zrozumieć
Zdjęcie znalazłam ale z niego nic nie wynika, bo jak róza kwitnie to wiązań nie widać
Jest to duża róża (ja ją tak prowadzę, oczywiście można pędy skracać i wtedy będzie mniejsza.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies