Ja nie mówię, że nie nawozić.. tylko, że ja nie nawożę jesiennie nawożę tylko trawnik jesiennie. Nawozić, ale poczytać jaki jest sens tego nawożenia i jak się nawozi. Czytajcie dlaczego, po co. Nie wystarczy bowiem rozsypanie granulek pod krzewami i już to wszystko. Trzeba je wymieszać z glebą, rozpuścić, czyli obficie podlać aby ten nawóz dotarł do korzeni. nie leżał sobie na wierzchu, lub o zgrozo na macie (widziałam coś takiego - kopiec nawozu pod pniem - to niedopuszczalne) Myślę, że przy obecnej suszy, to bardziej im się należy N A W A D N I A N I E, bo jak pobiorą ten nawóz? A tak na marginesie to nie przetrwają zimy, jeśli nie będą nawodnione bo one transpirują również zimą, albo zrzucą sporo środkowych najstarszych przyrostów, a bez nawozu przeżyją. Podlewajcie więc rośliny zimozielone przed zimą. U mnie chodzi linia kroplująca i nawadnia teraz
Witam serdecznie - przyszłam się przywitać - a tutaj widzę migawki z kręcenia "Maja w ogrodzie". Piękny kwadratowy ogród. Cuda same. Wspaniałe jeżówki - najbardziej podoba mi sie zielono-biała. A zdradzisz nazwę tej zwiewnej trawki, którą widać na zdjęciu?