Dzisiaj będziemy olejować taras olejem z drewna egzotycznego, właściciele się wprowadzają niebawem. Zakupiłam także donice szare, nowoczesne i rośliny do nich. Ciekawe co mi wyjdzie z tej robótki
Może trzeba byłoby zagłębić się w jakieś badania naukowe, na pewno jakiś sens w tym jest, może pomagają roślinom przetrwać długotrwałe mrozy, może rozbudowują system korzeniowy pozwalający przetrwać długotrwałe okresy suszy, może łodygi są sztywniejsze...może... ale nie znalazłam takiego opracowania naukowego, a wyłącznie firm sprzedających takie nawozy.
Jeśli macie czas na ich stosowanie na pewno nie zaszkodzi w poprawieniu wyglądu roślin na następny sezon wegetacyjny.
No pewnie, myślami jestem z Tobą. Jazdy na rowerze podobno się nie zapomina, czego nie mogę powiedzieć o jeździe samochodem. Tutaj jest zupełnie na odwrót
Nie strasz mnie, że nic nie będę pamiętać...
Spoko Sebuś.. najwżniejsze dobre wycieraczki.... coby pozamiatać nieuważnych na drodze......
Danusiu , czytałam gdzieś Twoją wypowiedź na temat cisów, że nie mogą stać w wodzie.. a u mnie w miejscu gdzie miałyby rosnąć wiosną czasem stoi woda z topniejącego śniegu; działka ma lekki spadek w tym kierunku. Czy to nie będzie przeszkadzało?
Jeśli można, zapraszam Cię do mojego wątku - "Zielonym do góry" w projektach