Katiaxx cieszę się, że przyszłaś Mam kilka śmiałków, ale nie odmianowych tylko w gatunku. Nie mam z nim większych problemów, trochę się rozsiewa ale nie jakoś mocno ekspansywnie. Największe problemy miałam z perłówką orzęsioną - znajdywałam ją wszędzie.
A to jeden z moich śmiałków:
Ja też dziś dostałam paczkę od Pszczółki z trawką i od Vivy z kocimiętką Buziaki dziewczynki
Fotki nie zrobiłam ale miałam taki młyn w robocie, ze mózg mi jeszcze paruje. Poszłam zadołować wieczorem dary w warzywniku ..i przy okazji przerzuciłam i przesiałam kompost.. ledwo żyję.
Bożenko nie mogę się na nie napatrzeć oczyma duszy widzę ich całe łany choruję na inne kolorki ale to powolutku mam inne kolorowe i też będę je rozmnażać,
A nie masz na czubkach pomiędzy liśćmi zawiązków kwiatów? Na tej wstrzelonej gałązce po prawej stronie tak by wyglądało, ale zdjęcia czasem zniekształcają.
Tulipanki chyba wczesne? Sasanka u mnie też ma...pąki, Twoja już wystrojona w kwiaty. mam nadzieję, że zapowiadany śnieg to przyspieszona "zimna zośka", i nie narobi zamieszania.