Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój własny kawałek klepiska 16:57, 24 lut 2015

Do góry
Czytam wasze posty i jestem pod wrażeniem , też chce wyhodować własne warzywa. Pierwsze kroki w tym kierunku już poczynione , jest tunel i trzy "trumienki".
Moje klepisko jest trochę podmokłe, a mój poprzednik próbował zrobić cos na kształt skalniaków.
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 16:49, 24 lut 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)

Ta pysznogłówka faktycznie taka inna (wyszukałam w necie), może na żywo ładna?
A ja lubczyk wywaliłam z warzywniaka, mocno się rozrósł i korzenie miał wielgachne, grubasy takie, zajmował dużo miejsca i nic nie chciało koło niego rosnąć .
Ja do wywalania szybka jestem .

a co do pysznogłówki miałam przez kilka lat, ładnie będzie wyglądać i pachnieć jak potrzesz listki do jeżówki i traw też podpasi i jak masz już wysianą werbenę to też znalazłam takie zdjęcie może Ci się spodoba
Ogród wśród pól i wiatrów 16:42, 24 lut 2015

Do góry
No ale samo załamywanie rąk nic nie da, tak więc rozpoczynam wiosenne działania. Wizyta w sklepie ogrodniczym zaowocowała zakupem miedzianu, catane (polecony przez Pana w sklepie odpowiednik promanalu) i Yara Mila Complex - również polecony przez Pana, sporo tańszy, norweski odpowiednik azofoski.

Zaczęłam też ciachać limki, ale cały czas mi w głowie kołatało, że nie sprawdziłam czy Danusia już ciacha, i czy nie jest za wcześnie. Obcięłam trzy i dałam sobie spokój. Zostało mi jeszcze 5. Pozbierałam też trochę patyczków, wsadzę i zobaczymy co z tego będzie.

No, tyle pamiętnika. Pozdrowienia dla wszystkich

Ogród wśród pól i wiatrów 16:28, 24 lut 2015

Do góry
Mój ogród od strony południowej. Obraz nędzy i rozpaczy! Wierzę, że za 2 lata będę mogła wskazać te zdjęcia do porównania było ... jest ... Żeby mi się tak jeszcze projekt zagospodarowania przyśnił

Początki w Kruklandii 16:17, 24 lut 2015

Do góry
W łaśnie wykombinowałam... gdzie mogłabym zrobić wrzosowisko
Tu

Będzie pasować do Amanogawy?

Przeniosłabym kosodrzewiny z drugiej strony i dorzuciła berberysa mojego nieszczęsnego jedynaka
A kulki pójdą na nową część ogrodu.

Tylko co pod klonem teraz? Może same carex bronze form? Albo do carexów dokupię jedną miniaturową kosodrzewinkę ???
A może azalię z carexami?

Żeby dwie strony pasowały....

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 16:16, 24 lut 2015

Do góry
Pierwsze nasionka już mam ale mało jeszcze szukam kwiecistych jednorocznych perełek

A Wy co siejecie ?

Pod Laskiem 16:07, 24 lut 2015

Do góry
A dzisiaj buroooo, ponuroo... a w tle moje białaski, teraz już widzę jak nie proporcjonalnie posadziłam młode drzewka, ale mam jeszcze kilka do przesadzenia z innego miejsca więc niektóre luki znikną.

Zielono Frani 15:37, 24 lut 2015

Do góry
A może tak (pomiędzy hortensjami jest Variegatus)
Ogrodowe przygody 15:30, 24 lut 2015

Do góry
W cieniu - zacieniona 15:26, 24 lut 2015

Do góry
cd wysianych nasion

poz 9
Stipa...zaczyna się już dzielić.

...a na taką trawkę czekałam do lipca.
Ogrodowe przygody 15:18, 24 lut 2015

Do góry
Marta dziękuję za odwiedziny mam nadzieję, że dobrze się czujecie
Miejsko & sielsko 15:12, 24 lut 2015

Do góry
kolorowo
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:08, 24 lut 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piotrze, obejrzałam Twoją wizytówkę, ależ Ty masz tych roślin Widać, że jesteś pasjonatem i kochasz rośliny Pięknie formujesz sosny, ten niwaki w przedogrodku to z cisa? Sam formowałeś? Jest piękny Pozdrawiam ciepło

Jezeli chodzi ci o to przy wejsciu do domu to go kupilem raczej dostalem to jest z cyprysa formowane o to ci chodzi...?

Mala_Mi, Agania, rozark :
Witajcie dis tez pracuje w ogrodzie ostro tne wszystko co popadnie sprzatam na nadejscie wiosny planuje itp ehh uciekam dalej do ogrodu
Kwiaty z ogródka Marty :) 14:44, 24 lut 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
U mnie śniegu po kokardę Trzyma się od dwóch tygodni i nie chce odpuścić Wszystko przykryte białą kołderką ... nie powiem na to swój urok
Twoje tulipany w donicach zwariowały Jak tak dalej pójdzie będziesz mieć piękne kwiaty w domu Moje cebulowe trochę przystopowały z czego bardzo się cieszę bo wiosną by nie było co oglądać

Pozdrowienia zostawiam

Dzięki za tulipy baardzo energetyczne te moje w donicach na pewno nie wszystkie zakwitną, gdyż posadziłam w większości małe cebulki w celu przyrostu ale idą jak burza
Ogród prawie romantyczny 14:39, 24 lut 2015

Do góry
marta_d napisał(a)
pozdrowionka lecisz z wątkiem jak Pendolino
u nas od kilku ładnych dni świeci aż chce się wyjść i coś porobić, więc dziś skorzystałam i pograbiłam jeden syfiasty zakątek, mężuś wykarczował migdałka, którego nie znoszę, zanim to zrobił ucięłam kilka gałązek do wazonu - liczę na to, że zakwitną

od razu chce się żyć

Marta, miło Cię widzieć
U mnie raczej nic się nie dzieje
W ogrodzie prawie wiosna, wiec wczoraj pościnałam hortensje, i pnącza, powycinałam stare liście z bylin i od razu ładniej się zrobiło
Migdałki mam dwa - jeden posadziłam jesienią, bo poprzedni zmarniał. Ja akurat je lubię, ale wiem, że są podatne na choroby grzybowe, gdy zmarniej mi kolejny, pomyślę, co zrobić z drugim, bo rosną dwa po obu stronach zejścia z tarasu
Gdy kwitną migdałki, to naprawdę jest na co popatrzeć
Gałązki w wazonie to zawsze świetna sprawa Też muszę o tym pomyśleć

A to mój migdałek, niestety, nie mogę naleźć zdjęć z okresu kwitnienia Mus to w tym roku nadrobić

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:35, 24 lut 2015

Do góry
pojawiły się nisko latające bociany czyli czas odsłonić paprocie, były okryte bo kilka przesadzałem na jesień

dzisiejsze

Ogród prawie romantyczny 14:32, 24 lut 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Agnieszko a jak Twoja posiana stipa ?

Stipa rośnie Niedługo trzeba będzie ją pikować

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:30, 24 lut 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:29, 24 lut 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:27, 24 lut 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies