Powinnam od tego zacząć - wytyczenia kształtu rabat. Ale jest jak jest i mus to poprawić.
Wstawię coś jutro. Ale raczej pójdę w fale, tylko może łagodniejsze niż są obecnie.
Donice betonowe fajne...
Kwitnąca na biało lawenda wygląda dość oryginalnie
Ja swoją seslerię bardziej wyczochrałam więc nie kwitnie - ale i tak wygląda zajefajnie. Myślę, że za jakiś czas zastąpi Carexy the beatlesy... Jakiś czas - oznacza ze 2 lata
Przyszły wczoraj trawki:
1. Sesleria heufleriana szt. 12
2 Pennisetum alopecuroides Hameln szt. 7
Ładnie zapakowane, baaardzo ładnie, naprawdę pełen profesjonalizm Tylko jak to trawki wiosną jeszcze wyglądu nie mają Liczę jednak, że już w tym roku jakiś pozytywny efekt dadzą
a ja całą zimę "przespałam" ale już tak wiosennie się zrobiło i nastąpił powrót na forum w poszukiwaniu inspiracji i Twoja trawka mnie zauroczyła cudowna a cięcie perfekcyjne
Karol, przyznam że róże są w roli głównej w moim ogrodzie, no może jeszcze rododendrony i azalie. Resztę roślin traktuję jako uzupełnienie lub tło. Nawet zdjęć pozostałym roślinom nie robiłam, teraz, jak założyłam wątek postaram się to nadrobić.
A tu jesienne zdjęcie trzmieliny oskrzydlonej
Przylaszczki sztuk 3 posiadam iryski ciemne - mus dokupić jesienią żeby było pole żonkile w blokach startowych, hiacynciki (chyba??) tulipki botaniczne i jagoda kamczacka potrzebują kilku słonecznych ciepłych dni