Witam, bardzo proszę o jakieś porady i wskazówki
Bardzo chciałbym coś zmienić w tym moim skalniaku i uzyskać coś efektywnego ... Macie jakieś pomysły co można z tym zrobić ? Jestem gotów usunąć wszystko i zrobić wszystko od nowa tylko brak mi koncepcji, jakie rośliny itp ? Proszę podzielcie się Waszymi pomysłami
Zaznaczam że nie chciałbym likwidować go całkiem tylko zmienić gdyż chcę uniknąć plamy i kółka bez trawy
Oto pozostałe części ogrodu :
Wczoraj byłam na zakupach i nie mogłam się oprzeć Generalnie nie lubię prymulek za ich "kapusciane" liście ale te mnie urzekły i irysy cebulowe też marzyły mi się
Witam, bardzo proszę o jakieś porady i wskazówki
Bardzo chciałbym coś zmienić w tym moim skalniaku i uzyskać coś efektywnego ... Macie jakieś pomysły co można z tym zrobić ? Jestem gotów usunąć wszystko i zrobić wszystko od nowa tylko brak mi koncepcji, jakie rośliny itp ? Proszę podzielcie się Waszymi pomysłami.
Likwidować raczej nie chcę tego gdyż nie chcę aby został ślad po tym skalniaku
Witajcie! W lato malo robilam bo ocieplalismy dom i po prostu nie mialam ani sily ani kasy na ogrod. Z nowym rokiem przyszly nowe pomysly. Pokaze Wam co udalo nam sie do tej pory zrobic
Te krzewy przesadzilismy w ten "bardak" :
i obecnie wyglada to tak:
Na ten rok zaplanowane jest jeszcze posadzenie na jesien thui wzdluz plotu
A rosliny ktore tam rosna (widac je na 2 zdjeciu gdzie pokazuje przesadzone krzaki) przesadzimy przed te tuje. Beda rosly na zielonym tle.
Pokaze Wam jeszcze gdzie bedzie warzywnik
Warzywnik bedzie tam gdzie obecnie jest foliak a z prawej strony bedzie szklarnia. Tylko to sa plany na przyszly rok. W tym roku foliak zostaje tam gdzie jest, a teraz na wiosne wylejemy fundamenty pod szklarnie, zasypiemy ziemia i zrobie posieje tam warzywa w gruncie.
To na tyle na dzis, odezwe sie latem bo lada dzien RODZE
Proszę bardzo.brakuje nam jeszcze 2 przęseł jak widać na zdjęciach.namiary na "twórcę" mogę podać tylko ja z Wielkopolski jestem to chyba trochę daleko