Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 21:03, 13 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Ach! Piękne!
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:55, 13 sty 2015

Do góry
Kasia u mnie jeszcze ani śladu liści, masz żyłkowane(niskie) czy holenderskie

Kaśka różowe szyszki to świerk Acrocona Pusch -częściej nazywany Pusch- taki kurdupelek
kondycja była kiedyś teraz to już tylko siła woli
Pusch po wiośnie

forma wyjściowa Acrocona ma bardo podobne szyszki i rośnie mocniej , najczęściej szyszeczki ma na przewodniku i końcach gałęzi przez co rośnie bardzo dziwacznie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:54, 13 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
coś mi w tym projekcie nie leży.... sorki.....
co masz po lewej stronie od lilaków (patrząc z góry). Pasuje by prawa i lewa strona korespondowały ze sobą.....
takie równiutkie obrzeże z hosty na która wtarmosi się zaraz bluszcz...
takie równiutkie do bzu , ja bym raczej poszła w plamy z host, rozrzucone małe hortki czy kulki z dereni (Danusia z tego co pamiętam tak proponowała), ale nic tu w rzędzie..... hosty wokół pni lilaków... i ptaki kocham, lubię szanuję, ale ten bluszcz bym zdarła, co najwyżej na pniach zostawiła..

Trawię twój planik i mi nie gra to co pokazałaś.. koniecznie pokaż drugą stronę..

I kot z bukszpanu...za 10 lat czy za 15??????.... i widok na ugór sąsiada (może zadbany, ale tam nic nie ma, jakiś rodek i trawa). Ten kot jakby był duży i już to tak.. ale z perspektywa... moja niecierpliwość tego by nie zniosła... może kota ustaw na środku hedery, niech sobie rosnie, jak mały to sie stopi z podłożem, a jak urośnie to zachwyci... a tam wąski cis kolumnowy, albo hortki, albo ten dereń, albo.....
Z takiego morza hedery to tylko wyspy mogą się wyłaniać... niech bluszcz pójdzie też na siatkę od ulicy... ale zedrzyj go z wierzchołka lilaka...

Albo zrób na dziki busz, albo nie rób nic regularnie.....

Tyle to wiem.... ale to ja....

Drugą wersję planu rozrysuję - tylko muszę chwilkę znaleźć.
Po drugiej stronie ścieżki jest rabata z przedogródka, prezentowana na samym początku wątku. Na tę hortensję się nie patrz bo jej tu nie będzie. I widać jeszcze obwódkę z lawendy. Plan tej rabaty dopiero się rodzi. Ma być z kolorem białym, więc dodatki białego obok powinny pasować ( w dereniu i hostach ).
Kota planowałam posadzić po wycięciu lilaków ale to mąż musi do tego "dojrzeć". Kot ma być tak ok. 1m wysoki. Mniej więcej w takiej pozycji tylko z podwiniętym ogonem.

Bardzo podobają mi się topiary z cisa i bukszpanu i główkuję jakie i gdzie je umieścić u siebie. Mam zrobioną kurę z mchu, pokarzę jak kura ożyje znaczy się na wiosnę. Teraz zapadła w sen zimowy.
A to moja szkółka bukszpanów - drugi rzut.

A na kota poczekam, cierpliwa jestem. Może i 10 lat kto to wie? Największą frajdę sprawia mi że mogę powiedzieć że to i to i to... wyszło od małego z pod mojej ręki.
Pszczelarnia 20:53, 13 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A w zielniku bajzel pozimowy - jak ja to lubię, czasami taki nieład jest potrzebny, żeby człowiek mógł popracować i zobaczyć różnicę między zimą a wiosną. Mamy przedwiośnie piękne. Mokre.

Nie potrafię uwierzyć w to mokre przedwiośnie. Też dziś oglądałam mój bajzel poziomowy - roboty znowu będzie huk. Wertykulacja i czyszczenie na pierwszy ogień.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:51, 13 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziękuję, że tak odbierasz ogród... czytam Twój wpis i myślę o takim ogrodzie marzę Z bliska widać różne mankamenty.. ale... to do dopracowania na rok AD 2015

Dziś strzeliłam tylko 2 fotki... ślady po pięknej zimie W nocy z soboty na niedzielę, tak padało, że miałam wrażenie że chmura się urwała... Jakby to był opad śniegu to zaspy byłyby po pupsko..

Ania Ty to masz pędzący wątek Ile razy nie zerkałam do Twojego ogrodu to własnie mi się taki wydawał ... a mankamenty pewnie tylko Tobie dostrzegalne i bardzo potrzebne bo co by robić z nadejściem nowego sezonu
p.s. pogoda szaleje w zeszłym tyg -12 a dziś 10 na plusie!!!
Moja bajka 20:48, 13 sty 2015

Do góry
wiatr rozrzuca kulki
Moja bajka 20:42, 13 sty 2015

Do góry
Dziś dla odmiany na gruszkę wlazł koteczek. Ptaszek się mu zamarzył. Na szczęście Nuka go ... wyprosiła
Przedwiośnie ogrodu..:) 20:41, 13 sty 2015

Do góry
Dzieki Ewo, Poprawy nie obiecuje.
Szukam teraz rozwiązania na istniejącej juz rabacie, chce dosadzic drzewa wzdłuz domu gdyz sasiad wybudował dom najblizej jak mogl i z okie na gorze widze sciane, super.
Chce dosadzic brzozy pożyteczne 2 moze 3. Pokaze fotke rabaty. Zbieram opinie.

Tutaj za tym ekranem z cisa, tylko ze tam za Miskantami rośnie Buk Dawyck Gold, to musiałabym go chyba przesadzic jakby te brzozy tu przyszły? Amoze inne drzewa?
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:40, 13 sty 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Hej Aniu Ty masz może taki powojnik z granatowymi dzwoneczkami?
Gdzieś widziałam na forum,ale nie pamiętam u kogo i pisało że kwitnie niemal cały sezon nieprzerwanie.

Renia mam rurkowaty Cassandra ale on kwitnie od lipca do późna i Cecile ale on kwitnie od IV - V i potem lekko powtarza ale jest taki powojnik kędzierzawy nie jest granatowy tylko jasnoniebieski i on kwitnie od VI do IX, ma od 1,8 - 2,5 m tnie się silnie on ma ładne te dzwoneczki
http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=plant&plantid=394&searchc=&nazwa=&grupa_clematis=botaniczne
a to moja Cassandra

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 20:33, 13 sty 2015

Do góry

Jestem zauroczona osobą właścicielki, jej domem ogrodem, roślinami.

Dawny warzywnik:

W cieniu - zacieniona 20:29, 13 sty 2015

Do góry
Bogusiu zdrowia, szczęścia i pięknego ogrodu życzę w tym roku buziole
Ogrodowe przygody 20:15, 13 sty 2015

Do góry
Ogrodowe przygody 20:09, 13 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia 20:08, 13 sty 2015

Do góry
Zapraszam do ogrodu Stefanie:.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5229-ogrod-stefanie-eastleach-house-w-cotswold

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 20:06, 13 sty 2015

Do góry
Zapraszam do ogrodu Stefanie.
Stefanie ma 84 lata, mieszka w pięknym domu wybudowanym w stylu Arts&Crafts, chętnie gości swoje wnuczęta, zatrudnia małżeństwo ogrodników do pracy w ogrodzie, ma owczarka berneńskiego, należy do miejscowego Towarzystwa Ogrodniczego, w holu na półkach ma wzorowo poukładane segregatory z opisanymi kolekcjami: np. piwonie, irysy i jest otwartą (bardzo) i radosną osobą.

Ogród jest bajeczny - CDN
Ogrodowe przygody 20:05, 13 sty 2015

Do góry

Ogrodowe przygody 20:02, 13 sty 2015

Do góry
o tak czas już zacząć sadzić werbenę i trawę może w przyszłym tygodniu już zacznę
Ogrodowe przygody 20:00, 13 sty 2015

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 19:51, 13 sty 2015

Do góry
wiosenka

Dokupiłam dzis wielgachne
i jeszcze stoja ale juz sprzatam
Ogrodowe przygody 19:49, 13 sty 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies