Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:51, 11 mar 2015

Do góry
aga_pe napisał(a)
a oto krajobraz po bitwie.....czyli teren po "wykopkach" jesiennych. Dużo roboty, bo trzeba nawieźć ziemi, naprawić podmurówkę płotu, zrobić krawężniki. Marzą mi się tu kule bukszpanowe. Zastanawiam się, czy nie strzelić jakiejś obwódki bukszpanowej czy cisowej.
Aguś-Wieloszka, a może by coś z tych dużych cisów wykombinować? Może jakieś prostokąty? Ma być raczej minimalnie. Kurcze, szkoda, że z innej perspektywy nie uchwyciłam tego miejsca.Miałam to zrobić rano, ale zaspałam . Jest to przy samym wjeździe

No to masz pole... do popisu
Zrób jeszcze foty z innych stron na to miejsce plus szersza perspektywa (z otoczeniem). Pierwsza myśl taka jak Twoja - kompozycja z kul różnej wielkości, z jakimś drzewem + wypełniacze pomiędzy kulami Ale można kombinować dalej. O obwódce można pomyśleć, ale jak będą krawężniki/wyznaczone przejścia, bo na razie nie widać gdzie jest co.
Choinka była suuuper! Ty to jesteś zdolniacha (myślałam, że kupna, zanim doczytałam, że sama taką uplotłaś )
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:49, 11 mar 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
OOO 3 seteczki to grateczki ----- to i ja kfiatka zostawiam

Dziękuję bardzo Jak się kfiatek nazywa, ma śliczny kolor?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:44, 11 mar 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
WSZYSTKO przycięte

To jak już WSZYSTKO zrobiłaś, zapraszam do mnie
Ciekawe, ile wytrzymałaś w tej pozycji ze zdjęcia? Hę?
Miko THE BEST!!! Całuski od cioci Wieloszki
Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:39, 11 mar 2015

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:36, 11 mar 2015

Do góry
Ogród ogarnięty,jeszcze wertykulacja i Witaj Wiosno.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:31, 11 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, na 300 się spóźniłam, miałam szansę na 301, ale zanim doczytałam, wylądowałam na 302
Więc spieszę się kwiatuszki wiosenne zostawić i gratki życzę.

Buziak Iwonko, dziękuję, że zaglądasz, nie ważne na której stronie. Dziękuję za kwiatuchy Zrobiłam dzisiaj zdjęcie swoim ciemiernikom, wreszcie widać, że kwitną. Zaraz wrzucę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:27, 11 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Powyższy post w takim razie nie dotyczy Ciebie
Niestety pewne rzeczy trzeba robić kiedy na to pora i nie wszytko da się zrobić zimą. Bałabym się stracić rośliny zbyt pochopnym przyspieszaniem wiosny. Ogrodnik musi cierpliwym być. ja typowe ADHD na ogrodzie uczę się cierpliwości i pokory. Na wszytko nadchodzi swój czas... przy układzie, że przymrozków nie zapowiadają, prawie do końca marca ma być ciepło.. trzeba ostro brać się za robotę..

krokusy w żwirku to jest to muszę o tym pomyśleć tej jesieni
Muminek boski ...mój Franio już biega ale jego wujek Bruno, który skończył roczek 9 marca jeszcze woli 4 łapy
Ogródek Iwony 10:24, 11 mar 2015

Do góry
Gratulacje Iwonko!
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:23, 11 mar 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
WSZYSTKO przycięte
(trawy, róże,których naliczyłam prawie 40 sztuk, reszta hortensji),
wszystko podlane,
chwasty (a było ich sporo) wyciepane.
Żwirek poczyszczony,
reszta liści wyzbierana.
Cebulowe dostały azofoskę.
W tygodniu wszystko popryskałam miedzianem.
Promanal za tydzień.

Tulipanki z giełdy.

Siju

Lęcę do Was poczytać jak ta cudna pogoda wpłynęła na wiosenne działania

40 róż !!!! Gabisiu a gdzie Ty je masz niemożliwe, że tyle pomieściła Twoja bombonierka - ...już się nie mogę doczekać czerwca i ich pokazu !!!! Donice ze stokrotami to jest to Moje ciemierniki zadołowane czekają na nową swoją rabatę
macham
Ogródek w którym klon osłupiał:) 10:21, 11 mar 2015

Do góry

Gosia, trochę to trwało. Przepraszam.
Nie wiem, czy podjęłaś już decyzję czym osłonić słup. Jeśli nie mam dla ciebie inspirację. Zdjęcia robione telefonem, więc jakość kiepska. Spójrz, jak pięknie ten bluszcz zarósł topolę. Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że to bluszcz kolchidzki. Może ktoś go zidentyfikuje. Pozdrawiam!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:19, 11 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Żółte krokusy świetnie kontrastują z ciemną zielenią runianki.

Będziesz odmładzał wrzośce?
Bardzo ładne to połączenie.

Sebek masz doświadczenie ze ślimakami?
Po tych niebieskich granulkach jest ich mniej?
A jak deszcz popada to od nowa trzeba sypać?
Ogródek Iwony 10:17, 11 mar 2015

Do góry
z okazji 500 zostawiam uśmiechy

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:14, 11 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A teraz uwaga, uwaga M. skończył ławki do altany! Stół jeszcze się robi.
Inspiracja pinterestowa Ławki ekologiczne, bo drewno z odzysku. Miejsca do siedzenia nie powinno nam teraz zabraknąć

No po prostu piękne som !!!!! Przepiękne
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:57, 11 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Aniu doradź proszę. Tak wyglada teraz sadzonka werbeny od Ciebie. Ma jakieś 20 cm. Czy powinna ja już uszczknąć czy mam dać jej spokój. Pozdrawiam

Uszczknij już teraz.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 09:48, 11 mar 2015

Do góry
Jeszcze dzis lece do ogrodu coś porobić bo na jutro deszcz zapowiadają
A i jeszcze coś z wiosny z wczoraj
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:46, 11 mar 2015

Do góry
Dziękuję za pozdrowienia i zostawiam fotkę i pozdrowinie w drugą stronę

Pod Laskiem 09:39, 11 mar 2015

Do góry
monia napisał(a)
nie mam pomysłu jak by te duże krzaki ogarnąć co by do nich pasowało jakoś je w kwadratowe rabaty porobić ?

Monika, napiszę Ci szczerze.. te iglaki nie pasują do siebie, posadzone chaotycznie i byle jak i byle gdzie... totalny chaos . I jak byś rabaty nie zrobiła z tego, to będzie Cie gryzło.

Oznaczyłam kolorami.
1 - jakaś tuja..za blisko brzozy. I brzozy nie pasują do tuj gatunkowo i pokrojem. Przenieś gdzieś tą tuję w inne miejsce. Póki małą i się da.

2 - poczochrana łysa tuja, uwaga jak powyżej, zasłania widok w głąb ogrodu, mogą być wydzielone pomieszczenie, ale ładna oś widokowa jest też atutem. Ja bym ją wogle wyrzuciła z tego miejsca.

3 - jałowiec . też mam to nieszczęście takie coś mieć u siebie.. posadzone bez sensu i nie wiadomo po co. Spróbuj go przycinać tak jak niebieska linia.

4 - świerk który jest za blisko jałowca nr 3. To urośnie ogromne i to szybko. Taki świerk na rabaty się nie nadaje. Poszukaj jaka to może być odmiana świerka i zastanów się czy masz tu dla niego miejsce, co będzie zacieniał jak urośnie za 3-5 lat. Ogólnie taki świerk do brzózek pasuje... nie jest to tak sztuczne jak z tujami.

Jak zrobić rabatę?.. trzeba widzieć cały plan ogrodu z naniesionymi drzewkami..
Sorki, ale jestem kompletnie nieczasowa... nawet u siebie na wątku nie mam czasu odpowiedzieć..
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:32, 11 mar 2015

Do góry
a oto krajobraz po bitwie.....czyli teren po "wykopkach" jesiennych. Dużo roboty, bo trzeba nawieźć ziemi, naprawić podmurówkę płotu, zrobić krawężniki. Marzą mi się tu kule bukszpanowe. Zastanawiam się, czy nie strzelić jakiejś obwódki bukszpanowej czy cisowej.
Aguś-Wieloszka, a może by coś z tych dużych cisów wykombinować? Może jakieś prostokąty? Ma być raczej minimalnie. Kurcze, szkoda, że z innej perspektywy nie uchwyciłam tego miejsca.Miałam to zrobić rano, ale zaspałam . Jest to przy samym wjeździe

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:28, 11 mar 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Gratulacje

Piekne zdjęcie Gartenträume. Lubię róże mocno pachnące.
Dołączam się do 300 .
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:21, 11 mar 2015

Do góry
wreszcie wczoraj sprzątnęłam moją brzozową choinkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies