Dziękuję za odpowiedź.
W takim razie nasuwa się pytanie jak najgłebiej można te krokusy posadzić?
Jeszcze ich nie posaziłam.
Chcę jesienią trochę ich "sypnąć" na trawnik, ale wiem, że wiosną będziemy robić wertykulację...
Marzenko, sprawdź zawsze czy wszystko się rozpuściło, ja zawsze dolewam z węża, bo automatyczne jest delkatne i namoczy granulki, a czasem po brzegach nie rozpuści.
Ekraniki cisowe odradzam a w tym miejscu przy drzwiczkach, bo jednak mają tendencję do rośnięcia wyżej i wyżej, i z czasem i tak trzeba będzie przesadzić. Chyba, że będą na tyle dalej, że dojście będzie.
Wypróbowaliśmy coś - ocet jako naturalny herbicyd (o tym będzie w następnym artykule)
Ze skrzypu zostało tyle... ....czyli mamy sposób???
Ja wlasnie wyprobowalam ocet, bo wyczytalam u Danusi ze to anglicy stosuja...wiec mysle sobie co mi zaszkodzi. Nakupilam octu chyba ze 4 butelki i wszystkie chwasty polalam. A byly to skrzypy,pokrzywy,koniczyna etc etc...i sluchajcie na drugi dzien wszystko wypalone a co najwazniejsze juz mi sie nic chwasciastego w tych miejscach nie pojawia! Cud!
Witam serdecznie. Danusiu, proszę powiedz czy milin potrafi panoszyć się w ogrodzie tak jak sumak.
Dostalam sadzonkę w doniczce i nie potrafię zdecydować gdzie powinien rosnąć, w moim ogrodeczku czy raczej poszukac mu innego miejsca. Bardzo mi się podoba, ale nie chcę, żeby potem zadusił inne rośliny. Pozdrawiam i życzę pięknego dnia.
A ja się boję rozmnażać swoją lawendę bo słyszałam, że po podziale lub przesadzaniu bardzo się osłabia. jak to zrobić dobrze? 25 sztuk młodych to niezły wynik
Sadzonkuj. To najlepszy sposób.
Teraz bym się bała
Ja swoje "robiłam" po ścięciu z tego co mi zostało. Sądziłam po trzy do otworu. Jutro pokaże ci zdjęcie
Teraz raz tniesz a to już nie pora dwa nie wiem czy się ukorzeni. Moja dopiero po miesiącu ba prawie dwóch ruszyła. Chyba ze się myle.
A ja się boję rozmnażać swoją lawendę bo słyszałam, że po podziale lub przesadzaniu bardzo się osłabia. jak to zrobić dobrze? 25 sztuk młodych to niezły wynik
Sadzonkuj. To najlepszy sposób.
Danusiu, gdzie, jak i o której porze roku? ( pytam o lawendę).
Poprosze o linki, odnosniki do naszego forum...
wszystko jedno byle od poczatku do końca, a nie fragmentaryczne informacje dla wtajemniczonych
Wow, dziękuję! To jest super wątek Chyba wiem w czym będzie posadzona w tym roku moja choinka świąteczna Jedna skrzynka i tyle możliwości, recycling rządzi