Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Zimozielony ogród przy białym domu 14:06, 10 wrz 2012

Do góry
Lipiec to jeszcze by może udało się, ale teraz to już sadzonki nie przezimują.
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 13:53, 10 wrz 2012

Do góry
Irenko, masz rację jest szmatka na rabatkach
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 13:53, 10 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Czy ktoś wie może co to za kolumnowe drzewo po lewej, lub ma je w zbliżeniu??
Z góry dziękuję

Na moje oko to grab Fastigiata.
Jaka warstwa humusu do sadzenia drzew? 13:26, 10 wrz 2012

Do góry
Grubość żyznej warstwy nie ma aż takiego znaczenia, najważniejsze jest zaprawienie dołków podczas sadzenia żyzną glebą.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/283-latwe-ogrodnictwo-jak-sadzic-drzewa-i-krzewy
Crocus - krokus (szafran) 12:13, 10 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To zależy jak głęboko są posadzone, ale ja bym nieco podniosła noże, zrobiła próbę i zobaczyła jak głeboko sięgają noże.

Dziękuję za odpowiedź.
W takim razie nasuwa się pytanie jak najgłebiej można te krokusy posadzić?
Jeszcze ich nie posaziłam.
Chcę jesienią trochę ich "sypnąć" na trawnik, ale wiem, że wiosną będziemy robić wertykulację...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:52, 10 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Tadam próba wody
Nawóz jesienny podsypany i podlewa sie automatycznie

Niesamowity widok!!! Wszystko cudne u Ciebie i karmnik, i poczochrane "Nie-Frosted Curls" i zeblidy i żurawy i fairy i nawet damulka-austinka! Ale nawadnianie najcudniejsze, chociaż zakopane w ziemi

Marzenko, sprawdź zawsze czy wszystko się rozpuściło, ja zawsze dolewam z węża, bo automatyczne jest delkatne i namoczy granulki, a czasem po brzegach nie rozpuści.

Ekraniki cisowe odradzam a w tym miejscu przy drzwiczkach, bo jednak mają tendencję do rośnięcia wyżej i wyżej, i z czasem i tak trzeba będzie przesadzić. Chyba, że będą na tyle dalej, że dojście będzie.
Kubusiowo 11:30, 10 wrz 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Wypróbowaliśmy coś - ocet jako naturalny herbicyd (o tym będzie w następnym artykule)

Ze skrzypu zostało tyle... ....czyli mamy sposób???

Ja wlasnie wyprobowalam ocet, bo wyczytalam u Danusi ze to anglicy stosuja...wiec mysle sobie co mi zaszkodzi. Nakupilam octu chyba ze 4 butelki i wszystkie chwasty polalam. A byly to skrzypy,pokrzywy,koniczyna etc etc...i sluchajcie na drugi dzien wszystko wypalone a co najwazniejsze juz mi sie nic chwasciastego w tych miejscach nie pojawia! Cud!

Buziaczki
Kubusiowo 11:20, 10 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wypróbowaliśmy coś - ocet jako naturalny herbicyd (o tym będzie w następnym artykule)

Ze skrzypu zostało tyle... ....czyli mamy sposób???

Zimozielony ogród przy białym domu 08:30, 10 wrz 2012

Do góry
Linki o uprawie lawendy.Polecam sadzonkowanie wiosną, wtedy ukorzenione sadzonki (z piętką) na pewno przezimują.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/322-lawenda-uprawa-ciecie-i-kompozycje
Milin amerykański - Campsis radicans 08:26, 10 wrz 2012

Do góry
Myślę, że odpowiedź znajduje się w powyższym poście. Wydaje rozłogi podziemne i trzeba mieć nad nim kontrolę.

Ma wadę - wymarza, co prawda odbija ale długo to trwa wiosną. Mnie on denerwował tym właśnie.
Milin amerykański - Campsis radicans 08:25, 10 wrz 2012

Do góry
Otrzymałam zapytanie:

Witam serdecznie. Danusiu, proszę powiedz czy milin potrafi panoszyć się w ogrodzie tak jak sumak.

Dostalam sadzonkę w doniczce i nie potrafię zdecydować gdzie powinien rosnąć, w moim ogrodeczku czy raczej poszukac mu innego miejsca. Bardzo mi się podoba, ale nie chcę, żeby potem zadusił inne rośliny. Pozdrawiam i życzę pięknego dnia.

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 08:20, 10 wrz 2012

Do góry
Zobacz Iza co Cię niestety ominęło

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2132-spotkanie-u-kapiasow-we-wrzesniu-2012?page=24
Zimozielony ogród przy białym domu 00:36, 10 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A ja się boję rozmnażać swoją lawendę bo słyszałam, że po podziale lub przesadzaniu bardzo się osłabia. jak to zrobić dobrze? 25 sztuk młodych to niezły wynik

Sadzonkuj. To najlepszy sposób.

Teraz bym się bała
Ja swoje "robiłam" po ścięciu z tego co mi zostało. Sądziłam po trzy do otworu. Jutro pokaże ci zdjęcie

Teraz raz tniesz a to już nie pora dwa nie wiem czy się ukorzeni. Moja dopiero po miesiącu ba prawie dwóch ruszyła. Chyba ze się myle.
Zimozielony ogród przy białym domu 22:35, 09 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A ja się boję rozmnażać swoją lawendę bo słyszałam, że po podziale lub przesadzaniu bardzo się osłabia. jak to zrobić dobrze? 25 sztuk młodych to niezły wynik

Danusiu, gdzie, jak i o której porze roku? ( pytam o lawendę).
Poprosze o linki, odnosniki do naszego forum...
wszystko jedno byle od poczatku do końca, a nie fragmentaryczne informacje dla wtajemniczonych
Zimozielony ogród przy białym domu 22:18, 09 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wcześniej skrzynek z odzysku użyłam podczas naszych dekoracji wielkanocnych
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1609-dekoracje-na-wielkanoc-i-obsadzanie-skrzyneczek?page=26
Wow, dziękuję! To jest super wątek Chyba wiem w czym będzie posadzona w tym roku moja choinka świąteczna Jedna skrzynka i tyle możliwości, recycling rządzi
żurawka-nasiona 22:04, 09 wrz 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Tak, żurawki można rozmnażać przez nasiona

Danusiu, a kiedy wysiać takie nasiona, już teraz?

Bogda, jak Ci się uda to daj znać, bo ciekawa jestem

dam znac z pewnością, ale narazie nie mam nasion-dlatego pytam o to kto ma i może się podzielić nimi ze mną

Dzisiaj już ciemno u mnie, ale zobaczę czy moja jeszcze jakaś kwitnie i czy nie oberwałam czasami (bo chciałam wzmocnić roślinki)

a jakie masz?
żurawka-nasiona 21:59, 09 wrz 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

dam znac z pewnością, ale narazie nie mam nasion-dlatego pytam o to kto ma i może się podzielić nimi ze mną

Dzisiaj już ciemno u mnie, ale zobaczę czy moja jeszcze jakaś kwitnie i czy nie oberwałam czasami (bo chciałam wzmocnić roślinki)
żurawka-nasiona 21:50, 09 wrz 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

żurawka-nasiona 21:21, 09 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zimozielony ogród przy białym domu 21:20, 09 wrz 2012

Do góry
iwonaz napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies