Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:25, 10 lut 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Wyszło mi coś takiego z obrysami drzew.

Ten układ, moim skromnym zdaniem najlepszy Nie wiem tylko co to za drzewko, to niebieskie kółko?
W cieniu - zacieniona 19:18, 10 lut 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Bogusiu cudne zdjęcia kwiatów nasiałaś tego dużo juz ja dziś kupiłam ciemierniki dwa biały i różowy będę zaraz wsadzać do doniczek
Ciemierniki mam tylko białe...ale mam nadzieję,że się doczekam siewek różowych.Pozdrawiam znad morza.
Morze woni i kolorów... 19:17, 10 lut 2015

Do góry
Imienniczka napisał(a)
Planowałam ogród w odcieniach różu, fioletu, błękitu ...

Morze woni dotarło aż do mnie. Bardzo mi się tu podoba.I moje kolory.
Dwa ogrody 19:10, 10 lut 2015

Do góry
Aniu

Miro
, jeżówki zakwitły w pierwszy roku uprawy, bo rosły na górce kompostu i wysiewałam dość wcześnie, koniec lutego. W ubiegłym roku wysiewałam tylko białe, wcześnie, zakwitły pojedyncze sztuki. A te kupowałam, odmianowe raczej nie powtarzają cech, kwitną na biało lub różowo. Jedną z Vitage wine zżarły mi nornice juz późną jesienią

Cynie, dalie wysiewam do gruntu wcześnie, na początku maja, wszystkie grządki przykrywam włókniną i zdejmuję ją po zimnych ogrodnikach.

Ewkakonewka, miło, że zaglądasz
Ogród prawie romantyczny 19:05, 10 lut 2015

Do góry
Witaj Agnieszko, właśnie u Ciebie goszczę. Mam do przejrzenia 200 stron. Trochę poczytam Mam pierwsze pytanie. Co to za roślina, bukszpan, czy trzmielina ?

Domek masz bardzo oryginalny. Czuć bliskość Niemiec A jaki dorodny warzywnik Też planuję, ale mój będzie w wydaniu mini. Widzę gniazdo jaskółek. Przyniosły Ci szczęście ?

Już dawno nie widziałam chabrów. Moja babcia robiła z nich wspaniałe picie , taka pyszną oranżadkę.

Wspaniale wygląda bodziszkowa rabata.

Piszesz, że lubisz róże, więc z okazji 200 różyczka

Dwa ogrody 18:52, 10 lut 2015

Do góry
Mirko, rozplenicę Black od Irenki siałam ok. 22 stycznia, zaczęła wschodzić po ok.trzech tygodniach, kiedy już resztka stipy z ub. roku już dawno wzeszła.
A propo stipy, nie dość, że miałam tylko połowę opakowania, kolejne nie przyszły wraz z zamówionymi nasionami ( w ofercie była), to jeszcze dziś kiedy już popikowałam pojedyncze ździebełka....... wysypałam niechcący wszystkie doniczki..............
pozbierałam, zapikowałam jeszcze raz, oczywiście część siewek uszkodzonych........buu, chyba w tym roku nici ze stipy będą, do Obi za daleko specjalnie po nasiona.
Razem z rozplenicą posiałam przypadkowo zebrane nasionka z rudych trawek, z których nie mam pojęcia, ale kilka też wzeszło, pokazały się tydzień po rozplenicy, są jeszcze tycie.
Zapikowałam też kleome białe ( Aniu Monte) i różowe z własnych nasion, kilka driakwi ( słabo wzeszły).
Pozostałe rośliny kiełkują. Jutro wysieję kolejną część nasionek, a główne sianie na początku marca
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:51, 10 lut 2015

Do góry
Spiesze donieść:
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 18:41, 10 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A może tak jednak?
Czyli brzozy po drugiej stronie???? Ale i tak musiałyby być to dorenboosy.

Juziu brzozy nie mogą być z tamtej strony. Za mało tam na nie miejsca. Gdzieś czytałam, że mają koronę 6-7 m. Będą w takim razie 3 doorenbosy, ale za basenem.

Kosodrzewinka mogłaby być przy drewutni.
Jeśli dąb i klony nie znajdą miejsca nawet z boku to oddam.
Może w międzyczasie komuś nasunie się jakiś nowy pomysł.

Sosny nawet mi się podobają tam na końcu.

Jeszcze są te dwie jarzębinki, jedna w kulę a druga normalna. O nich zapomniałam. Może choć pendulę gdzieś dać. Na przeciwko basenu?
Jak nie to też wydam

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:41, 10 lut 2015

Do góry
szemusiu nie wiedziałam, dziękuję serdecznie za informację. Poszukam nasion na allegro zawsze to oszczędności

moje różyczki dla Was
Makowo na Kociewiu 18:39, 10 lut 2015

Do góry
Kochani wrócę na kominki później teraz muszę trochę ogarnąć chałupę
A co tam jeszcze tulipanki

Wichrowe wzgórze 18:38, 10 lut 2015

Do góry
I mniejsze na okna w kuchni

A za oknem...

Wichrowe wzgórze 18:34, 10 lut 2015

Do góry
A to już mój wianek na drzwi - jest dość duży

Wichrowe wzgórze 18:31, 10 lut 2015

Do góry
Zima nie zamierza nas opuścić. Od kilku dni sypie śnieg. Dzisiaj nieco rozmokło, więc może nadejdzie w końcu wymarzona wiosna? Moje przebiśniegi w doniczkach czekają na posadzenie do gruntu
W ramach przyspieszenia wiosny robię wiosenne dekoracje. Powstało już kilka wianków i innych ozdóbek.
Na drzwiach zawisł wianek delikatnych pastelach - inspirację znalazłam któregoś grudniowego wieczora na Pinterest i tak mi wpadła w oko, że postanowiłam zrobić podobny

Prawie - jak ogród 18:19, 10 lut 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Ponieważ kilka dni temu na forum odtrąbiłam wiosnę, to chyba w nagrodę wczoraj zasypało nas totalnie A dziś powtórka z rozrywki
Mając nadzieję, że to mimo wszystko ostatnie widoki zimowe tej zimy, skusiłam się na kilka fotek...

Bardzo ładnie wyglądają te trawy. Widziałam też gdzieś ładnie związane na zimę hortensje ogrodowe. Pozdrawiam i zazdroszczę temperatury. U mnie duża ilość mokrego śniegu połozyła prawie na ziemi tuje.
Morze woni i kolorów... 18:19, 10 lut 2015

Do góry
Wiosna 2014 cd.

Ogród prawie romantyczny 18:18, 10 lut 2015

Do góry
Gratki i spełnienia wszystkich marzeń ogrodowych
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:08, 10 lut 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Wiolu
Ja też przegapiłam 200.
Ale już się poprawiam
Moja Bonica dla Ciebie.

Pięknie dobrane kolory - róż z niebieskim Cudności, dziękuję
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:05, 10 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu, ja sadziłam pojedynczo, one potem mają młode przyrosty. Każda kwitnie tylko raz, potem z rozety wypuszcza młode, które po jakimś czasie kwitną. Ale sa zimozielone i ozdobne także z liści. Więc ozdobą są nawet, jak nie kwitną. Lubią sucho i słonecznie.

Iwonko, pięknie wyglądają Twoje juki w żwirku - to dobre tło dla nich. Ale Twoje berberysy powalają CO to za odmiana?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 17:57, 10 lut 2015

Do góry
A może tak jednak?
Czyli brzozy po drugiej stronie???? Ale i tak musiałyby być to dorenboosy.

Jeden klon mógłby zostać za basenem.
Sosny za brzozami, wiśnie tam gdzie chcesz

Kosodrzewina, drugi klon żółty lub dąb przy drewutni. I już więcej nie ma miejsca
No chyba, że jeszcze z boku domu coś dorzucimy....

Może dąb by się dało wrzucić na bok, a kosodrzewina przy drewutni.
Drugi żółty klon musiałby wyemigrować
W kamiennym kręgu od początku 17:55, 10 lut 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Wiosna się budzi w Kamiennym .... dzisiaj latały już komary...

Piękne zwiastuny wiosny. Teraz już nic jej nie zatrzyma.
pozdrawiam Aniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies