ŚŚ i u mnie startuje, po raz kolejny cieszę się, że ją przesadziłam bliżej tarasu, jest po prostu cudna
Czekam na te tulipany koło ławeczki
Dużo zeszłorocznych Van Ejków poszło w same liście, ale to co kwitną to nadal zachwycają tym nieoczywistym kolorem.
Trawa się koniecznie domaga koszenia, powinno się udać dzisiaj lub jutro.
I na koniec grab, który najsłabiej przyrasta ale za to pierwszy rozwija listki Nie da się już ukryć, że wiosna jest wśród nas
Nie kojarzę skąd te supertunie?
świetnie zapakowane i jakie dorodne sadzonki
Te twoje kwitnące drzewa to też blisko mnie, ale nie jeżdżę tamtędy
Za to na Świętokrzyskiej są białe, które kwitną praktycznie od zimy. Też super to wygląda
Zapomniałam wstawić fotki moich tarasowych doniczek. Taras głównie zacieniony. Deski jeszcze nie myte, do olejowania więc skupmy się tylko na roślinkach
Udało mi się po paru latach upolować skrzyp jesienny
Po tym posadziłam dryopteris wallichiana Jurassic Gold
Jeszcze niewyjściowa
I wilczomlecz błotny, który jest wpisany na Czerwoną Listę Roślin.
Ładne masz te malinowe hiacynty. Generalnie różowe też świetnie wyglądają przy kocimiętce.
Przeraziłaby mnie taka ilość prac przy cięciu. Ja od zimy myślę o usunięciu jednego jałowca by zrobić miejsce dla już kupionych róż i ciągle brak czasu, weny, chęci
Jasne plan
Juz pokazuje to miejsce
rzut z daleka i podgląd na wieksza czesc
przyblizenie na ta waska rabate. zakreslona na czerwono jest ta waska rabata, i ona jest zaraz przy bramie wjazdowej. Na niebiesko zaznaczone nowo posadzone trzcinniki Karl a na zółto pokrywa od oczyszczalni.
za Karlami jest juz skarpa.
Mnie ten widok zachwycił najbardziej ze wszystkich . Wspaniała jest ta kręta ścieżka.
Ciekawa jestem, Haniu, genezy pomysłu na takie jej właśnie poprowadzenie . Czy to przypadek sprawił, czy od początku wiedziałaś, że to będzie świetnie wyglądać i zadziałałaś w pełni świadomie .