O litości 10 m!!! myślałam że 1-1,5m wystarczy .... chciałam na ścianie pd działki bo akurat na południe mam skierowany taras i całe to przeszklenie wiec i cień i widok i trochę się zasłonić bo przed nami teraz pole i droga i mi wszyscy zaglądają do talerzy... a firan nie ma
czy jak będę przycinała koronę to tak blisko ogrodzenia jest ok?
No i w związku z tym żer na śląsku zimy niema właśnie mój dzielny mąż skończył taras...tadam! mam ochotę wyciągnąć leżak!!!
Tak było w ub tygodniu :
A tak dziś.. jestem z siebie dumna bo sami malowaliśmy wszystko 3 razy... a mąż skręcał
Mam pytanie do rabaty, ktorą chcę w tym sezonie skonczyc. W rogu mam posadzoną Nigrę, a pod nią Variegatus z Vanilką i podsadzone bergenią. Ta wiśnia mi się tu podoba,ale zastanawiam się czy nie jest to za niskie drzewo na taki rog ogrodu? Jesli tak to co w zamian?
Cersie Queen (dzięki za nazwę) niższy od różowego, kolorek ostry, mi się podoba. Dla mnie dużą wartość mają jeżówki i pysznogłówki i nie ważne że z nadwyżek, z siewu, bo ogród daleki od kolekcyjnego, ma być prosto, sielsko, kwitnąco i pachnąco
moje 2 lata temu były takie, przy okazji widać też wielość gracków i variegatusów
tnę je na różnch wysokościach, tzn te pędy od strony ściany niektóre nawet nad 4 pąkiem a potem stopniowo niżej w takie schodki, cieniutkie w ogóle wycinam.
Witam. Przedstawiam zdjęcia mojego trawnika do naprawy.
Trawnik z rolki rozłożony maj 2014. Pod trawnik ziemia była oczyszczona z chwastów i wzruszoną glebogryzarką. Trawnik zniszczony przez suczkę, która siusiała, psa, który na widok psa z sąsiedztwa drapie trawę, suchy pas to trawa pod dachem.
Trawa była solidnie podlewana, bardzo o to dbaliśmy. Pani Danusia pomoże Pani? Proszę o wskazówki jak go zregenerować. Może inni też pomogą.