Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 17:44, 17 lis 2014

Do góry
Ogród z łezką 17:43, 17 lis 2014

Do góry
Letnie kwiatki też mam

Ogród z łezką 17:41, 17 lis 2014

Do góry
Moja zarośnięta skarpa mi żyć nie dawała i wyplewiłam Mam z głowy, przynajmniej w marcu nie będę oglądać chwastów na niej. Zmarzłam jak pies przy tym plewieniu...i znalazłam krokusy i śnieżyce wylazłe...

Sasanki kwitną...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:33, 17 lis 2014

Do góry
Szałwia za obwódką będzie brzydła... Wieloszka tego nie strawi..

Viva ma fajną kocimiętkę, i Alinka specjalistka.. testowała różne.

Wcześnie kwitnie serduszka.. białe są piękne.. przekwitnie, zetniesz i po sprawie, że brzydkie liście. Kwitnie długo.

Albo różowa o żółtych liściach.. ale chyba ten kolor ci nie pasi..

Jak coś pisze, że kwitnie maj/czerwiec nie oznacza, że kwitnie 2 miesiące...

Optuję za czymś co będzie wcześnie kwitło, bo będzie pustka na rabacie.. w czerwcu już werbena potrafi mieć kwiaty.. wiec coś co już będzie do przycięcia jest najlepsze. Nie ma problemu z pokrojem, fakturą czy kolorem liści. Wszystkie byliny tak czy siak wymagają ścięcia przynajmniej raz w roku.

Ja bym posadziła serduszki.. to mój faworyt.
Albo te fajniejsze kocimiętki co maja dziewczyny.

Taki byłby mój wybór.
Ogródek Iwony 17:27, 17 lis 2014

Do góry
Wklejam dla Wieloszki:
Przymiotno (czerwiec), kosaćce (maj) i szałwia (pierwsze kwitnienie czerwiec, powtarza kwitnienie po cięciu):
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:23, 17 lis 2014

Do góry
Agnieszka, w między czasie dumam co by u Ciebie pasowało...

Na glinę, mokro, półcień do słoneczka, wysokie w kolorach i początek lata...w dodatku zaspokajając Twoje zmysły estetyczne i zero wybaczenia dla niechlujnego wyglądu, też myślałam o penstemonie, ma dość zwarte liście, ale jako pierwszy rząd przed werbeną może być.

Penstemon Husker Red, u mnie bezproblemowy, idealny do Twoich warunków. Mam go 3 lata i daje radę.

Ale pomyślałam o innej bylinie, która u mnie rośnie obok panstemona (te same warunki, wysokość, ta sama pora kwitnienia, musiałam z tego powodu rozsadzić) pogooglaj sobie.. rutewka orlikolistna.. foty lepszej nie mogę znaleźć, ale jest fajna

Co do orlików to się nie zgodzę, że za delikatne.. są odmiany kwitnące obficie i wysokie, potrzebują czasu na rozrost, ale już drugi sezon dają czadu. I zakwitną przed werbeną, bo jednak rutewka i penstemon mogą się zazębiać...

Moje orliki w drugi sezon od posadzenia (przekwitną, wytniesz i spokój)

Starorzecze na górce 17:12, 17 lis 2014

Do góry
Dynie w nasturcjach

Starorzecze na górce 17:11, 17 lis 2014

Do góry
Pomponella

Lawenda

Kawałek rabaty eksperymentalnej

Przebarwione hortki

Starorzecze na górce 17:09, 17 lis 2014

Do góry
I dalej

Heidetraum

Aspirine

Rhapsody

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:08, 17 lis 2014

Do góry
Kasia sie staram

Halinka
człek większy bo wokół same kurdupelki brakuje z 10lat żeby to było widać

świerk serbski Bruns(Pendula Bruns) i serbski Pendula

świerk glauca Pendula chyba sie już zaaklimatyzował widać różnice w igłach
w nowym sezonie powinien nabrać srebrzysto niebieskich barw

tutaj też już widać chęci do rośnięcia

Starorzecze na górce 17:07, 17 lis 2014

Do góry
Pozdrowienia dla Wszystkich zaglądających
Z kolkami zaczynamy wychodzić z Jankiem na prostą, już w zasadzie nie spacerujemy po nocy, w dzień jeszcze się zdarzają ataki, tak ok. 5-6 x ale trzymają krótko po 10-30 min, ale przerobiliśmy chyba kazdą chemię: sab simplex, bobotic, espumisan - mam wrażenie, że espumisan 100 mg/ml najlepszy, po pierwszych medykamentach bardzo młodego ściskało i zażynało tak, że wił się z bólu i w ogóle nic do niego nie dochodziło, zanosił się przez ok. minutę/dwie ok. pół godziny po podaniu. One mają dużo E i to mogło mu szkodzić, a Janek kropelek tyle dostawał, że jednorazowo przekraczał dawkę dzienną, a na dzień dostawał ok. 10-12 podań, zatem niezły sajgon; ale tak zalecił pediatra

a tu wspomnienia z ciepłego i słonecznego października a może samego końca września... to było tak niedawno

Jasmina

Petit

Bonica

Moje spełniające się marzenie 17:05, 17 lis 2014

Do góry

Jesienny bukiet
Moja bajka 16:59, 17 lis 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Ewcia pokazała u siebie swoją sunię ze szczeniaczkami, więc i mnie wzięło na wspominki . Nuka też miała kilka lat temu dwa szczeniaczki, choć nie planowane

Od tamtego czasu Nuka jest wysterylizowana, żeby więcej niespodzianek nie było .

Ale śliczne pyszczydła, jak tu takich nie pokochać.... Kiedyś pomagałam szukać domów dla takich maluszków, szybko doszłam do wniosku, że to zajęcie nie dla mnie, zbyt szybko się przyzwyczajam. Sterylizacja to skuteczna metoda, aby uniknąć niespodzianek i problemów.
Gdzieś wśród łąk 16:58, 17 lis 2014

Do góry
A na koniec trochę jurajskich klimatów

Stajnia Biały Borek

I Wiking w Złotym Potoku
Gdzieś wśród łąk 16:52, 17 lis 2014

Do góry

Przemrożone hortensje

I jeszcze raz moja tegoroczna ulubienica Piano

Koło niej przekwitnięte, przemarznięte werbeny, a jeszcze miesiąc temu było tak

Gdzieś wśród łąk 16:41, 17 lis 2014

Do góry
Kwitnący ginanteus

Trzcinniki

I takie ogólne
Gdzieś wśród łąk 16:37, 17 lis 2014

Do góry
I słoneczny 10 listopada

The Fairy

Przyjazny ogród 16:37, 17 lis 2014

Do góry
Witaj Mariuszu. Przywędrowałam do ciebie z Rododendronowego Ogroduza ptakami, a znalazłam poza tym tyle ciekawych rzeczy i wskazówek.
Jako, że za skrzydlatymi przyjaciółmi przywędrowałam to najpierw o ptasie sprawy zapytam. Pokazywałeś takie oczko dla ptaków.

Możesz mi powiedzieć czy tak małe kałuże sprawdzają się? Jak często trzeba czyścić?

Przyznam szczerze, że za irysami nie przepadam choć te trawolistne czy ruthenica są cudne.
W piwoniach drzewiastych natomiast się zakochałam. A to co piszesz o ich wytrzymałości to dodatkowy atut. Będę pilnie śledzić sprzedażowy wątek- może zachcesz pozbyć się części swojej gromadki.

Piękne zdjęcie. Kurczę, przyznaję że troszkę zazdroszczę tych dorosłych drzew tworzących ramy ogrodu.

Bardzo się cieszę, że ty taki "Szuwarkowy Chłopak", bo jestem w trakcie robienia czegoś na kształt stawu i będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i rady. Na razie utwierdzilaś mnie w decyzji kupna cypryśników. Czy widziałeś może w realu dorosły 'Cascade Falls'? Bo ten też za mną chodzi.

Gustaw wspaniały.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:34, 17 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miłej soboty wszystkim.

A ja też tutaj byłam cztery dni temu i rybki świeże kupiłam. Rybki już zjedzone, pyszne były.
Zajrzałam na forum i ło ..... matko ileż wątków, nie jestem w stanie 990 przeczytać.
Haniu, pozdrawiam. Wróciłam i pomimo zimna w ogród wpadłam. \
Gdzieś wśród łąk 16:33, 17 lis 2014

Do góry
7 listopada jeszcze kwitły róży, a co tam jeszcze przemarznięte pączki są...
Rumba

Piano

File de Saison
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies