Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zwierzęta w stawach i oczkach wodnych 15:44, 17 lis 2014

Do góry
Młody żółwik błotny w salwinii i osoce aloesowatej.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:42, 17 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Boźenko nie przesadzam, moja magnolia drugi rok z rzędu pod koniec maja miała czarne plamy na liściach , potem zaczeła wypuszczać zdrowe po pierwszym oprysku amistarem a w lipcu po deszczach ponownie cała była w wielkich plamach.

Nie mniej jednak takich lisci nie nalezy zostawiać na rabatach aby skupisko patogenów nie zostało na nastepny sezon. Dlatego wybralam te liście i wyrzucę stopniowo do kubla.
Tak wyglądały liście na początku czerwca... potm już nie robiłam bo plam było coraz więcej i większych i wszytskie.

Gdy róże zalapały plamistośc w pazdzierniku to nawet mnie nie obeszło...

U mnie na Susan w tym roku też tak było i była okropna i szybko liście zgubiła i wiosną coś muszę zadziałać!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:34, 17 lis 2014

Do góry
...mam Artemis...polecam szczerze...bardzo zdrowa, piękna trwała...łodygi Sztywne, liście ciemnozielone, błyszczące...
To jest roczny krzak Artemis...

Moja działka. 15:33, 17 lis 2014

Do góry
Tu o pysznościach, a ja przychodzę się pochwalić makiem, który chce w listopadzie kwitnąć, siałam z tych nasion z Kanady, ale numer
potem usunę
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 15:28, 17 lis 2014

Do góry
'Tina' zakwitnie w miarę obficie jeśli zapewnimy jej żyzne podłoże i oczko wystawione na całodniowe działanie słońca. Bulwiaste kłącza musimy zamówić już w lutym, dotrą do nas na przełomie marca z kwietniem. Niezwłocznie sadzimy je w 2-3 litrowych doniczkach w żyznej ziemi i całkowicie zanurzamy w wodzie o temperaturze ok. 20 stopni. Nie mam potrzeby doświetlać, jeśli lilie są w szklarni, to o tej porze roku wystarczy światło naturalne.
Gdy woda w oczku ogrzeje się (zazwyczaj po 15 maja) przesadzamy je do większego kosza (ok. 50l) wypełnionego żyzną, ciężką ziemią z dodatkiem nawozu osmokote do roślin wodnych (1 kostka na 5 - 10 l ziemi). Można dodać 15% kompostu najlepiej liściowego. Kosze wstawiamy do ciepłego oczka. Gdy końcem czerwca lilie wyglądają słabo, dodajemy nawóz w dawce jak poprzednia.
Lilie mogą długo pozostać w oczku, kwiaty pojawiają się jeszcze w październiku. Zimowanie jest kłopotliwe, bulwy zazwyczaj zamierają, dlatego traktuje je jako rośliny jednoroczne, zakupując co roku nowe.

Kwiatowy ogródek Monteverde 15:27, 17 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiejsza kartka

Ta kartka, to już coraz bliżej na świeta wskazuje, ale nie myślę nic o świetach..
storczyki kwitną fajnie, jak to dobrze, że tak długo sprawdzałaś, co tam z różami w ziemniaku?
Ogródek Janiny 15:27, 17 lis 2014

Do góry
Pilgrim poleca Danusia, ja szukam ładnej białej. Znalazłam Artemis, ale w tym roku jeszcze nie kupowałam.
Mam New Dawn, ładnie urosła w tym roku.
A to jej kwiatuchy:
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:24, 17 lis 2014

Do góry
Haniu -----Bogusiu ----bardzo dziękuję ---- i posyłam wam kfffiatucha
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:23, 17 lis 2014

Do góry
Tess właśnie tak zrobię, myślę nad rodzajem farby i techniką, dzięki

Sylwia, jak miło cię widzieć, dzięki napis na poduchach też trafiony

Kasik u mnie cześć juz bardzo dojrzała, bo od 98 r, część nowa i na efekt tez czekam, bo jak wiesz rewolucje stale ale nawet, jak już po bylinach, ogród jest ciekawy, jest zimozielony, dużo tego u mnie
kupiłam stożka, pierwszy zakup do planowanych zmian

Bogdzia nie dały się wywalić, bo odrosły, ale teraz zostawiam, zaplatam na kratkę i przycinam; bluszcz też mi się podoba, na razie zimuje dobrzejuż po niedzieli, ale dziękuję i tez pozdrawiam
barwinek sobie zakwitłmiałam plany i piesa popsuł

Danusia niby najfajniejsze, ale i trudne, ciężko mi się zdecydować
coś może wiesz więcej o trawie Ravena?

Polinka pozdrawiam, kawki rano najlepiej smakują

Bogusia ta niedziela dzięki Ani i Mai była ciekawa od rana; a u mnie w pąkach mak, co siałam z nasion z Kanady rany julek, kwitnący mak w listopadzie, toż to szokpozdrawiam

Aniumonteverde nie wywalam, bo już kiedyś niby mąż wszystko wykopał, a odrosło teraz jakoś mam na nie koncepcje

bdb Danusiu wpadnę, pomogę ile mogę, choć sama się teraz pałuję, co i jak zmienić raz mam apetyt na zmiany, a raz nie mam siły i odpuszczam i taka huśtawka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:08, 17 lis 2014

Do góry
Haniu tak właśnie zrobię, tylko nie wiem, którą farbą, aby się trzymało i jaką techniką, w te wyplatane miejsca, pędzel nie zda egzaminu
co do traw, bardzo libię miskanty ML za pokrój, wielość, ale podobają się mnie też Gracimilusy, poleciłabym ci jednak miskant chiński Kleine Fontane, ma cudowne srebrzyste pióropuszy, dorasta do 2-2,5m

Marzenko i jak się dopasowały och, żeby już koniec był i w całości to zobaczyć lampy wiszą, z masy perłowej, na razie wysoko w górę podciągnięte, potem obniżymy; dumam nad kolorami, na razie biało, ale dojdą 3 kolory jeszcze, stopniowane

Ewa i ja pozdrawiam

Mala_Mi no są, choć ciut inne były w zamierzeniu placyk z białej kostki też już jest, kończy się taras, dechy i olejowanie, ale idzie, jak krew z nosa, tylko że na okrągło liście, zbieram i zbieram i ciągle są!
z Dżagą lepiej, może po tygodniu lub 10 dniach już, jakoś będzie...
tu miałam perfekt i znowu tak

Danuta/szwajcer Danusiu, ściągnęłam cię telepatycznie ostatnio myślałam, gdzie też się podziewaszcieszę się, ze zaglądasz, a co do roboty, sama prawda, już bym chciała sezon zakończyć, a tu liście i liście i chyba byliny trzeba ciachnąć...pozdrawiam

iwonaal Iwonko i słusznie, są cudne ciekawa jestem jak w nowym sezonie pokażą urodę moje nowe nabytki, 4 rodzaje nowych traw, za krótko aby coś powiedzieć..
takie nie powiązane też mnie zachwycają

Jula dzięki jeszcze je dokupię i jakoweś mebelki na taras dla wygody; wypatrzyłam super łóżko hamak tylko, jak tylko oram w ogrodzie, to chyba nie skorzystam, ale może inni

Ula uśmiałam się jakie tam napięcie, zwyczajna praca z tzw substancji, która jest nic extra, proste materiały i rozwiązania
pęcherznica z owockami jest fajna

GorAna Aniu dziękuję, może jakoś to będzie wyglądać teraz najprzyjemniejsze już lecipozdrawiam
Ranczo Edy 14:45, 17 lis 2014

Do góry

Prymulka i nne

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:42, 17 lis 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
dosyć błądzenia po górskich szlakach chyba pora zejść z obłoków na ziemię

dzisiejsze
tawulec Tanaki

I znów pokazujesz piękności. Czuję, że lubimy podobny klimat ogrodowy - korzenie, kamienie, paprocie, hosty, zakamarki... Dla mnie bomba
Ranczo Edy 14:42, 17 lis 2014

Do góry
A to moje kwitnienia jeszcze
Pigwowiec

trójsklepka

Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:39, 17 lis 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Chopin

jestem zauroczona Chopinem
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:33, 17 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Bardzo ładnie zrobiłaś zdjęcia storczykom
Pozdrawiam
Kosaciec żółty - Iris pseudacorus 14:29, 17 lis 2014

Do góry
Roy Davidson bardzo dobrze rośnie na brzegu, uważam że nawet lepiej niż w wodzie. Charakterystyczną cechą tej odmiany są przegięte liście i ciekawy rysunek na płatkach korony.
Zdjęcia zrobiłem w Arboretum Bolestraszyce

Borówka wysoka (amerykańska) - uprawa, cięcie 14:23, 17 lis 2014

Do góry

HELP. W ziemi pod moimi borówkami znalazłam to coś. Pomóżcie w identyfikacji lokatora i zwalczemiu go.
Trawy i turzyce na wilgotne stanowiska 14:22, 17 lis 2014

Do góry
Carex pendula - kwiatostany
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3028-trawy-i-turzyce-na-wilgotne-stanowiska?page=2#post_1

Pszczelarnia 14:15, 17 lis 2014

Do góry
Ewo czy to Artemis ... bo mnie zachwyciła bezimiennie a teraz po doktoracie z polecanych u Agi powzięłam domniemanie iż to ONA

Ogród z widokiem na jezioro 14:14, 17 lis 2014

Do góry
Witam kochana i jestem na świętowaniu 200 buziaków i żeby wszystko zdrowo rosło ;D

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies