Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:34, 19 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Macham Irenko ,w Nowym Roku wszystkiego dobrego.

Dziękuję i wzajemnie zaczęłam chorowaniem, ale idzie ku dobremuw końcu mam diagnozę, cholerstwo okropne, mało mnie nie wykończyło.
A w styczniu wiosna na całego, ciepło, słońce i deszcz i wszytsko rusza z kopyta, zaraz anemon mi zakwitnie

tulipany, hiacynty i wszystkie inne cebulowe ida na całego, piwonie, klony, powojniki itd

nawet goździk zakwitł
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 19 sty 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pozdrawiam Milutka

Kasiu wzajemnie ciekawa jestem ile jeżówek wzejdzie z tych sianych od ciebie
moja ulubiona żurawka Lime marmelade, od ilus lat ciągle i niezmiennie świetna mimo róznej aury, polecamta seledynowa, bo obok jakas inna, chyba Electra

a to chyba gożdzik brodaty, nie wiedziałam, że on zimozielony...wszędzie pełno go, nasiona były od Miry, w tym roku chyba zaszczyci mnie kwiatami i zapachem...coś go podjada
Tu odpoczywam 12:25, 19 sty 2015

Do góry
Pozdrawiam serdecznie Dziewczyny

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 12:22, 19 sty 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

]

Dzień doberek
Przecudnej urody pokazałeś zdjęcia z ogrodu,
a to zdjęcie zaintrygowało mnie najbardziej,
gdyż nie wiem co leży na ziemi?
Skoszona trawa, resztki po oborniku ?

Pozdrawiam i czekam na więcej
Makowo na Kociewiu 12:17, 19 sty 2015

Do góry
Wiosna, wiosna
Makowo na Kociewiu 12:13, 19 sty 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jakie cudności Normalnie jestem na kolanachJuż chcę wiosnę Buziole

Małgosiu ja też chce wiosny !!!!

To właśnie tu 12:11, 19 sty 2015

Do góry
Bożenko, Agato, ma kolce. Bardziej kolczasty jest u nasady krzewu.
Kwiatów i owoców nie widziałam, ale ma je mieć.
Bardzo mi się teraz podoba ten biało-niebieski nalot na pędzie.

Jeżyna, to ten na pierwszym planie, samotny, jak na razie pęd.

Przyjazny ogród 12:04, 19 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Czytam Twoje i Ani rozważania iryskowe i tylko żałuję ze nie mam gdzie sadzic. Pozdrówka.

Można wcisnąć w kompozycje nad jeziorko, albo spróbować jak Anna w wodzie . Ja obecnie jestem na takim etapie, że miejsca mi nie brakuje, a potem będę zdania - zawsze jest gdzie sadzić dopóki jest co wycinać
Pozdrawiam

Żagwin

Przyjazny ogród 11:59, 19 sty 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Mariuszu bardzo ci dziękuję.

Piszesz u Bożenki, że u ciebie ciepło i już działasz ogrodowo- aż troszkę zazdroszczę. U nas kolejny dzień pada. Błoto i wiatrzysko- masakra.

nadal ciepło, jak na ta porę roku, jak nam przywieje jakąś Katriną, to odechce się wiosny zimą

Szafirki 2014

Pod Laskiem 11:56, 19 sty 2015

Do góry
Macie jaki pomysł na wjazd ? Może zrobić to w kształcie trójkąta w kierunku do drogi ? z brzozą będziemy musieli się pożegnać trochę nam przeszkadza jak jakiś ciągnik albo większe auto ma wjechać

Przyjazny ogród 11:54, 19 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dopiero teraz zaglądam...
Piszę się na kawałek zawilców Nie wiem gdzie, ale to zmartwienie na potem..

Dzięki za info o irysie...

Zawilce już są w doniczkach ...
troszkę cieplej i nie usiedzę ... zbiłem kompostownik, koniec zasypywania miedzy w polu skoszoną trawa, liśćmi i chwastami, choć przyznam, że fajna ziemia się tam zrobiła.
Są takie urocze ... pierwsze kwitną w kwietniu, drugie w maju. Dopiero jak są zdjęcia obok, to widać różnicę. Ogrodowisko to też fajny sposób dokumentacji ogródkowej

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:44, 19 sty 2015

Do góry
co dodać przed ekran ?

Lawendowy zawrót głowy 11:39, 19 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jolaaaaaaaa nooooooooooo na bogato
Aktinidia ostrolistna - Actinidia arguta 11:34, 19 sty 2015

Do góry

Aktinidia pstrolistna "Dr. Szymanowski"

Makowo na Kociewiu 11:22, 19 sty 2015

Do góry
Czosnki w kulkach baardzo lubię ale też lubię zmiany i dlatego teraz kulki są zaminowane exotic emporior
a dla wszystkich odwiedzających

Ogród w skali mikro cz.II 11:22, 19 sty 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Kochane jesteście wszystkie .. A w zasadzie powinnam napisać " kochani jesteście wszyscy ".... Tak wiec oficjalnie sie poprawiam... Bardzoo Wam dziękuję za te wszystkie miłe słowa z okazji moich urodzin .. Aż chce się żyć .. Niestety teraz ..koniec semestru ..jazda w robocie jakich mało wiec wybaczcie m jeszcze trochę nieobecności....ale za to pokaże Wam , jak wyszło kiedy z moją klasa robiliśmy sobie karykatury ....... to tak a propos " co nauczyciele robią na przerwach "

Polecam aplikację rybie oczy w telefonach szajsung
Ściskam Was mooocno

Leze i kwicze cała Elcia hihihi

Wszystkiego co najfajniejsze ;
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 11:15, 19 sty 2015

Do góry
dzień dobry, w Twoim ogródku
mam pytanko odnośnie (chyba)Twojej rabatki
Pawlus napisał(a)

jakie nazwy mają posadzone tutah trawki i żurawki?
Lawendowy zawrót głowy 10:54, 19 sty 2015

Do góry
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 10:53, 19 sty 2015

Do góry
Bardzo dziękuję za poradę.
Przy okazji chciałam dopytać, czy to też będą takie duże swierki? Zakupiłam jako srebrne.... Szkoda mi ich wyrzucać, ale mam małą działkę...

A przy okazji, kupiłam również kilka serbów. Część w pobliskim markecie, ale ze wydały mi się jakieś takie marne:
(czy to na pewno serb?)
kolejne sztuki kupiłam od plantatora wysyłkowo. Przyszły wszystkie ładne,

przypominające serby, ale dwa z nich nieco odstają wyglądem. Jednego posadziłam przed domem i zależy mi by był to na 100% serb, bo zostawiłam mu tylko 2m do budynku.... Bardzo proszę jeśli się da potwierdzić czy to na pewno też serb.

Przepraszam za mnogość zdjeć, ale chciałabym potwierdzić co z tych iglaków wyrośnie.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 10:39, 19 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trzeba zrobić tak

Gdzieś wcześniej w trawniku, przyjrzeć się z okien, tarasu, nie wiem czego - konkretnie z miejsca z którego obserwujesz to miejsce najczęściej - wsadzić dwa gęste drzewa np. kolumnowe z koroną żeby zasłaniała ten dom.

Płot zasłonić litym żywopłotem, najepiej z ciętych poziomo Smaragdów - będzie najtaniej i najszybciej, przed nimi posadzić za widokiem drzew - hortensje Vanille Fraise. Na leweo zasłonić ekranem z ciętego cisa kompostownik, on przyciąga całą uwagę i to negatywnie przyciąga, zostawić przeswit na przejazd taczki.

Żółte to trzmieliny na pniu, niebieskie może być lawenda jeśli tam słońce, do lawendy dodaj burgundowe jeżówki i Stipa tenuissima, na prawo bordowe żurawki i krwawniki plus Stipa, potem w prawo hortensje.

Między kulkami z trzmieliny możesz przepleść miskanty Morning Light. To żółte drzewo niekoniecznie, ale może to być żółty buk, kolumnowa forma czegoś co się przebarwia na żółto lub pomarańczowo. Cięty w kolumnę, wiąż Wredei by pasował ale on choruje strasznie.

O matulu, dobrze, że siedzę, bo bym padła Danusiu, wielkie dzięki Ale mam gotowca, no nie spodziewałam się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies