Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 21:26, 16 lis 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 21:24, 16 lis 2014

Do góry
Gdzieś jest watek żeby te same grzadki w różnych porach roku pokazywac. Nie bede tam wklejac bo nie mam rarytasów ale tu mogę. Tak się zmienia moje jeziorko.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:23, 16 lis 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, program obejrzany było cudnie
i chyba to dobry moment i miejsce, by podziękować Ci
za wszystkie rady, których nikomu nie odmawiasz,
pomoc techniczną,
za fotki,
aleje,
fiordy,
przenosiny z flanki na flankę,
dowcip i humor,
wykładanie kawy na ławę,
spotkania,
sadzonki,
pierwszy kieł i krok,
piękno miłości do piesa,
radości i smutki, które są także naszym udziałem...
dziękuję błękitem

Oj, tak oj tak....podpisuje sie pod tym co napisała Pani Przyroda - Mariolka
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:21, 16 lis 2014

Do góry
jambosana napisał(a)
Dziękuję za jakże miłe odwiedziny w moim wątku i jeszcze bardziej za radosną, pełną barw i entuzjazmu wizytę w Twoim ogrodzie - na forum i w dzisiejszej Maji w ogrodzie. Nawet mój m. przeciwnik ogrodnictwa jako takiego, uznał że taki ogród to nawet ładny... Nawet ładny ? Piękny, bogaty, bujny, kolorowy, no po prostu ogród maniaczki ogrodowej tryskającej energią. Eh skąd Ty czerpiesz tyle energii...

Kochana... w ucho strzel eMusia.. ode mnie.. macie piękny ogród Bujny, kolorowy.. nic mu nie brakuje, dlatego przeczytałam wszytko u Ciebie Chociaż już się pilnuję by nie tworzyć nowych rabat i nie zaglądać na nowe wątki.... bo czasu już na wszytko brakuje.

Nowe wątki zostawiłam sobie na zimę Nie będzie norania w ogrodzie, będzie noranie po wirtualnych ogrodach

I ostatnia fotka , bo zapomniałam naładować baterii .. jak zwykle..
Ogrodowe przygody 21:17, 16 lis 2014

Do góry
Tą różę (zakupiona w Biedronce) przesadzałam
mam nadzieję, że się przyjmie na nowym miejscu
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:15, 16 lis 2014

Do góry
trafo napisał(a)
Aniu Gratulacje
Miło było obejrzeć Twój ogród - jest odzwierciedleniem temperamentu właścicielki.

Dziękuję za miły wpis.. pilnowałam się jak mogłam by nie machać jeszcze łapami i nie robić wiatraków Taka brzydka cecha charakteru.... typowe ADHD

Ale jak się podobało to i nich by te wiatraki były.. przynajmniej byłoby wesoło

Tej rabaci też nie było.. całą w rh, werbenie i jeżówkach .. dlatego więcej rabat nie planuję, bo i tak tego sporo Jak widać za dużo nie tylko do roboty dla mnie

Fotki dzisiejsze. Łamię same słowo pisane od kilku stron..

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:12, 16 lis 2014

Do góry
Witam wszystkich serdecznie i z podziwem na samym początku. Nie mogę się napatrzeć, naoglądać, naczytać. A tak od początku zaczynając od roku mieszkam we własnym domku i od roku posiadam własny ogródek. Coś kupowałam, coś sadziłam ale cały czas brakowało mi czegoś...teraz już wiem czego: planu, pomysłu i inspiracji . Zaczęło się o oglądania "Mai w ogrodzie", potem odkryłam odcinek z ogrodem projektowanym przez Panią Danutę Młoźniak i w końcu odkryłam ogrodowisko i dzięki Wam uwierzyłam, że może i mnie uda się stworzyć coś własnego i niepowtarzalnego (choć jeszcze nie ufnie bo gdybym miała możliwość zostawiłabym sprawę w pewnych rękach projektanta). Zdjęć ogrodu chyba nie ma co załączać bo roślinki małe, kompozycje żadne na razie. Przesyłam jedynie plan domku z zaznaczeniem gdzie i jak rabatki póki co umieściłam.
Generalnie dzięki Wam i Pani Danusi zaczęłam rewolucje. Pierwsza poszła po nóż rabata od strony sąsiada - wysadziłam z niej wszystko. Ziemia u mnie bardzo ciężka gliniasta więc w ruch poszedł torf, piasek no i nawet obornik załatwić się udało
Mąż dzielnie znosi moje pomysły więc przekopał od razu całość. Będę też musiała zrobić odwodnienie rabatki ale to pewnie wiosną dopiero więc na razie będę myśleć co sadzić na niej...wszelkie podpowiedzi mile widziane.
Makowo na Kociewiu 21:10, 16 lis 2014

Do góry
i rabata do zmiany, już wiem, co jej dolega i co by jej pomogło ale czekam na Wasze podpowiedzi i propozycje zmian
ale niestety nadal o dobre zdjęcie trudno bo bura szmata zawisła nad Makowem i nie tylko
ale widać Maję w ogrodzie

Bajkowy ogród Weroniki 20:56, 16 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A co to na tym drzewie wisi???

Wracam dalej na wirtualny spacer po Kapadocji Tak jest tyle miejsc które chciałoby sie na własne oczy obejrzeć.... wiec fajnie obejrzeć wirtualnie

Aniu, najpierw dla Ciebie GRATULACJE !!! Twój ogród pokazany dzisiaj przez Maję oglądałam już 2 razy, i na tym nie koniec. Pokazali dużo, ale chcielibyśmy więcej. Twoich chciejstw zrealizowanych jest na dwa odcinki, ale wszystko super. Kalinę z takimi bombowymi kulami też bym chciała, tylko miejsca brak.

A na tym drzewie talizmany zwane niesłusznie okiem proroka , które mają chronić przed złym okiem. Też mnie obdarowano, ale ja nie daję wiary talizmanom, przesądom, wróżbom itp.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:49, 16 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj wieczorkiem uskuteczniliśmy z synami ognisko, także miłe i konstruktywne rozmowy, snucie planów, wesoły czas spędzony razem, rzadko się zdarza w tym składzie

..i to jest to! Rodzina przede wszystkim Zazdroszcze Wam tego ogniska, marzy mnię się taka kiełbaska i chlebuś Buziam mocniasto!
Makowo na Kociewiu 20:49, 16 lis 2014

Do góry
kosmos nadal czaruje

Dalie jeszcze się nie poddają
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 16 lis 2014

Do góry
elzbieta_mickiewicz napisał(a)
Obejrzałam nagranie raz,potem jeszcze raz i jeszcze....piękny ogród.Taki kolorowy ,zadbany i różnorodny.Cudowny,mam wrażenie ,że można po nim chodzić i za każdym razem odkrywać nowe "cudeńka"Gratuluję i pozdrawiam.Proszę nie przejmować się niezawinionymi pomyłkami.Komentarz to jedno a obraz pełen barwnych roślin i architektury ogrodowej to całkiem inna bajka,piękna bajka

A ja się cieszę, że pierwszy wpis na forum jest u mnie
Teraz czekam na nowy wątek Będzie kiedyś??
Ot głupie pytanie.. musi być.. tu są sami miłośnicy ogrodów Tych wielkich i tych małych.. i bardzo małych.

I niepokazane zakątki do spacerowania... gdzie chodzę i ciągle coś innego odkrywam... piękno rzecz względna, ale u siebie sama siebie często zaskakuję tym co posadziłam i co urosło

Ogrodowe przygody 20:43, 16 lis 2014

Do góry
No tak chętnie bym pokupiła
nawet wstępnie umówiłam się z Anią, ale termin ewentualnego odbioru to loteria
do tego nie każdą odmianę można zdobyć.
Byłam umówiona z koleżanką by mi zamówiła, ale przypadkowo jechałam obok szkółki i Panie przerzuciły chyba z min. 100 odmian, ale ja najbardziej znam Tantau być może były tam inne cenne odmiany, ale ich nie znam
z pewnością były tam jakieś perełki
Na razie wsadziłam wszystko oprócz jazz i albrech durer (tych pomyłkowo wydano mi za dużo), ale chyba dam radę to wszystko zagospodarować.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:39, 16 lis 2014

Do góry
Aniu, program obejrzany było cudnie
i chyba to dobry moment i miejsce, by podziękować Ci
za wszystkie rady, których nikomu nie odmawiasz,
pomoc techniczną,
za fotki,
aleje,
fiordy,
przenosiny z flanki na flankę,
dowcip i humor,
wykładanie kawy na ławę,
spotkania,
sadzonki,
pierwszy kieł i krok,
piękno miłości do piesa,
radości i smutki, które są także naszym udziałem...
dziękuję błękitem
Makowo na Kociewiu 20:35, 16 lis 2014

Do góry
Dzisiejsze odkrycia
ciemiernik
Bajkowy ogród Weroniki 20:35, 16 lis 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jaka fajna historyjka z Kajtusiem i barankami

Agnieszko, dzisiaj zamiast Kajtka, róże pachnące niezmordowane kwitnieniem, dzisiaj zerwane.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:35, 16 lis 2014

Do góry
adrenalina adrenaliną ale

Cytrusy w domu 20:28, 16 lis 2014

Do góry
jednym tchem przeczytałam wątek - popełniłam chyba wszystkie możliwe błędy. od trzymamia cytrynki w kuchni przez zbyt obfite podlewanie.... jak ona w ogóle przezyła u mnie te pół roku?!

czy o tej porze roku mogę ją przesadzic do większej doniczki? Widać ze jej ciasno. Nie padnie po przesadzeniu?
jest październik - do tej pory nie robiłam z nią nic oprócz zbyt obfitego podlewania.
co mam zrobic na początek zeby wkupic sie w jej łaski?? przesadzenie, nawożenie? zaczęłam od przeniesienia do chłodniejszego pokoju (ok.20 stopni) na okno południowe

ponizej mój citrus fortunella
Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:22, 16 lis 2014

Do góry
Listopadowe róże
Gabisiowy ogród...początki....:-) 20:11, 16 lis 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Hej, więc jestem, a tu nic nowego, pochwal się pokaą jakieś nowe fotki. Gabisiowy pieknie się zapowiedział na początku, więc pewnie taraz jest 100X pielniej. Pokazuj -czekamy

Hmm,bo nic nowego się nie dzieje

A tak poważnie,to cały tegoroczny budżet pochłonęła budowa garażu wolnostojącego,który jest gdzieś tam obok warzywnika uwieczniony na fotce.Poza tym wszelkie prace ogrodowe stanęły w miejscu bo mój osobisty pomocnik wciąż w delegacji a sama nie daję rady wszystkiego ogarnąć.Ale masz rację Yolka - piękniej jest każdego roku.Postaram się,przy lepszej pogodzie zrobić więcej zdjęć.

Pozdrawiam wszystkich bardzo mocno.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies