Już wgrywam zdjęcia, miałam dziś ciężki i dłuuuugi dzień pracy. Dopiero pojechał pan od ścian wodnych i ciurkadełek, robiliśmy przymiarkę i ustalaliśmy wymiary elementów wodnych do tego ogrodu
A odnośnie zakupów ogrodniczych, to powiem Wam, że faktycznie to niesamowite kupować rośliny, oczy się radują
Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.
a ja nawet nie wiedzialam, że przy kancikach są jakieś rowki
zatrzymałam się na 17 stronie, ale mam nadzieję, że dziś uda mi się u Ciebie nadrobić
Kiniu ja przedtem też nie wiedziałam, ale jak mi się kora zaczęła włóczyć po niby-trawie, to zaczęłam dociekać czemu u innych się to kupy trzyma
Teraz poprawiam
Czy w tym roku werbena wyrosła równie pięknie? Jeśli tak, to bardzo proszę choć o parę nasionek! Moja brama też marzy o takim towarzystwie
Mam na roślinach wszystkie uschnięte kwiatostany z nasionami, kto chce nasiona?
Po wysianiu zakwitną pewnie dopiero późnym latem, ale zawsze to coś. U mnie w tamtym roku same się wysiały przy bramie i kwitły latem.
To dla mnie niewiadoma, zobaczymy. Na pewno zimuje Hakonechloa - to już sprawdziłam.
Dziękuję Danusiu, ja też sprawdzę Trawę tę nabyłam do doniczkowych kompozycji ale przebarwia się tak ładnie, że spróbuję ją na zimę posadzić do gruntu i zobaczę co będzie wiosną. Pozdrawiam
witam, mam sosnę i też próbuję ja uformować ma 2 lata( u mnie ) spójrzcie co mogę w niej zmienić
Witam serdecznie dziś odebrałem wiadomość, tę sosnę nazwijmy ją bliźniaczkę spróbuj uformować tak: przód ten niższy na wiosnę jak puszczą odrosty ok. 10 cm. wyłam delikatnie wszystkie, natomiast te z tyłu najwyższy pozostaw na następny rok, ale na dole też wyłam na tę wiosnę,( wgram Ci zdjęcie do porównania.) ja jako bliźniaczki bym nie wyginał.
Dzisiaj Mati wziął moją lustrzankę do ręki Po pracy będą jego zdjęcia a potem kilka moich.
Ciekawa jestem, jak wypadnie debiut młodego fotografa. Pa, lecę po kulkę z cisa i wybrać inne -jeszcze większe świerki.
Noooo to ciekawa jestem co z tych zdjęć wyjdzie
..jak ja bym tak chciała poczuć tą emocję kupowania takich ilości roślin I wcale nie chodzi o to, że miały by byc dla mnie Moge sobię wyobrazić ta rozkosz patrzenia na zapełnione wózki w szkółkach
Ewa jesteś super. Rozśmieszyła mnie i uradowała ta opowieść o siedzeniu na ogrodowisku. Boję się o relacje z mężem hehe.
Koniecznie przyjedź do Kapiasów.
Z mężem mam super relacje także nie musi się Pani obawiać on bardziej to mówi z uśmiechem na twarzy a do Kapiasów bardzo chciałabym przyjechać, ale zapisałam się z mężem na inne spotkanie wcześniej no i już nie chcę tego odwoływać, będę czekała na następne spotkanie zróbcie jak najszybciej
Dzisiaj Mati wziął moją lustrzankę do ręki Po pracy będą jego zdjęcia a potem kilka moich.
Ciekawa jestem, jak wypadnie debiut młodego fotografa. Pa lecę po kulkę z cisa i wybrać inne -jeszcze większe świerki.