Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Zimozielony ogród przy białym domu 22:41, 28 sie 2012

Do góry
To wszystko od Matiego, jak Wam się spodobał debiut? Mnie bardzo

A teraz moje zdjęcia - dalszy ciąg.

Do żółtych iglaków (Platycladus orientalis "Aurea Nana" dostawiłam bordowe żurawki - ożywiają kompozycje w donicach. Bardzo brakowało tego koloru.

Zimozielony ogród przy białym domu 22:37, 28 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Dzisiaj Mati wziął moją lustrzankę do ręki Po pracy będą jego zdjęcia a potem kilka moich.
Ciekawa jestem, jak wypadnie debiut młodego fotografa. Pa, lecę po kulkę z cisa i wybrać inne -jeszcze większe świerki.

Noooo to ciekawa jestem co z tych zdjęć wyjdzie

..jak ja bym tak chciała poczuć tą emocję kupowania takich ilości roślin I wcale nie chodzi o to, że miały by byc dla mnie Moge sobię wyobrazić ta rozkosz patrzenia na zapełnione wózki w szkółkach

Gosia - byłem z Danusią na jednych zakupach dla klienta i powiem Ci, że lepszej atrakcji ogrodnik mieć nie może!
Zimozielony ogród przy białym domu 22:36, 28 sie 2012

Do góry

Sprzątanie pod wrzosowisko pod świerkami, teraz mamy tam składzik narzędzi i płyt

Zimozielony ogród przy białym domu 22:34, 28 sie 2012

Do góry

Zimozielony ogród przy białym domu 22:33, 28 sie 2012

Do góry
Jakie to fajne zdjęcie , z poprawką, że oczywiście będą inne meble, te są tymczasowe na budowę

Zimozielony ogród przy białym domu 22:31, 28 sie 2012

Do góry
Oto debiut Mateusza - fotografa

Machanie Zdzisława

Teraz Paweł sadzi miłorzęba Pendula i kule

Zimozielony ogród przy białym domu 22:17, 28 sie 2012

Do góry
Kondziu, one rzeczywiście takie będą, Twoje mają kilka lat do przodu, pięknie je prowadzisz
Zimozielony ogród przy białym domu 22:16, 28 sie 2012

Do góry
Już wgrywam zdjęcia, miałam dziś ciężki i dłuuuugi dzień pracy. Dopiero pojechał pan od ścian wodnych i ciurkadełek, robiliśmy przymiarkę i ustalaliśmy wymiary elementów wodnych do tego ogrodu

A odnośnie zakupów ogrodniczych, to powiem Wam, że faktycznie to niesamowite kupować rośliny, oczy się radują
Zimozielony ogród przy białym domu 22:09, 28 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale trzmieliny!!!! Piękne. Jak wysoko są szczepione? Ja tylko spotykałam szczepienia na wys. 80 cm. Też mi się takie marzą...

Te mają szczepienie na co najmniej 2 metry i korona ma około metra średnicy.
Nigdy nie mów nigdy 22:05, 28 sie 2012

Do góry
nl_kinia napisał(a)

Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.

a ja nawet nie wiedzialam, że przy kancikach są jakieś rowki
zatrzymałam się na 17 stronie, ale mam nadzieję, że dziś uda mi się u Ciebie nadrobić

Kiniu ja przedtem też nie wiedziałam, ale jak mi się kora zaczęła włóczyć po niby-trawie, to zaczęłam dociekać czemu u innych się to kupy trzyma
Teraz poprawiam
Verbena bonariensis - werbena patagońska 20:19, 28 sie 2012

Do góry
Czy w tym roku werbena wyrosła równie pięknie? Jeśli tak, to bardzo proszę choć o parę nasionek! Moja brama też marzy o takim towarzystwie

Gardenarium napisał(a)
Mam na roślinach wszystkie uschnięte kwiatostany z nasionami, kto chce nasiona?
Po wysianiu zakwitną pewnie dopiero późnym latem, ale zawsze to coś. U mnie w tamtym roku same się wysiały przy bramie i kwitły latem.

Zimozielony ogród przy białym domu 20:08, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Komputer miał się źle niestety bo wpadł w niepowołane ręce

Ale już uratowany dzięki panu Piotrowi, który ma kota devon rexa.

Moja znajoma ma ich hodowlę
Ogród z lustrem 17:24, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To dla mnie niewiadoma, zobaczymy. Na pewno zimuje Hakonechloa - to już sprawdziłam.

Dziękuję Danusiu, ja też sprawdzę Trawę tę nabyłam do doniczkowych kompozycji ale przebarwia się tak ładnie, że spróbuję ją na zimę posadzić do gruntu i zobaczę co będzie wiosną. Pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy 14:59, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.

a ja nawet nie wiedzialam, że przy kancikach są jakieś rowki
zatrzymałam się na 17 stronie, ale mam nadzieję, że dziś uda mi się u Ciebie nadrobić
Ogród Bogusława 12:49, 28 sie 2012

Do góry
Nati napisał(a)

A tu wyginanie

To samo

piękne

witam, mam sosnę i też próbuję ja uformować ma 2 lata( u mnie ) spójrzcie co mogę w niej zmienić

Witam serdecznie dziś odebrałem wiadomość, tę sosnę nazwijmy ją bliźniaczkę spróbuj uformować tak: przód ten niższy na wiosnę jak puszczą odrosty ok. 10 cm. wyłam delikatnie wszystkie, natomiast te z tyłu najwyższy pozostaw na następny rok, ale na dole też wyłam na tę wiosnę,( wgram Ci zdjęcie do porównania.) ja jako bliźniaczki bym nie wyginał.
Zimozielony ogród przy białym domu 12:36, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj Mati wziął moją lustrzankę do ręki Po pracy będą jego zdjęcia a potem kilka moich.
Ciekawa jestem, jak wypadnie debiut młodego fotografa. Pa, lecę po kulkę z cisa i wybrać inne -jeszcze większe świerki.

Noooo to ciekawa jestem co z tych zdjęć wyjdzie

..jak ja bym tak chciała poczuć tą emocję kupowania takich ilości roślin I wcale nie chodzi o to, że miały by byc dla mnie Moge sobię wyobrazić ta rozkosz patrzenia na zapełnione wózki w szkółkach
Będzie i domek.......... 11:19, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ewa jesteś super. Rozśmieszyła mnie i uradowała ta opowieść o siedzeniu na ogrodowisku. Boję się o relacje z mężem hehe.

Koniecznie przyjedź do Kapiasów.

Z mężem mam super relacje także nie musi się Pani obawiać on bardziej to mówi z uśmiechem na twarzy a do Kapiasów bardzo chciałabym przyjechać, ale zapisałam się z mężem na inne spotkanie wcześniej no i już nie chcę tego odwoływać, będę czekała na następne spotkanie zróbcie jak najszybciej
Będzie i domek.......... 11:12, 28 sie 2012

Do góry
Ewa jesteś super. Rozśmieszyła mnie i uradowała ta opowieść o siedzeniu na ogrodowisku. Boję się o relacje z mężem hehe.

Koniecznie przyjedź do Kapiasów.
Zimozielony ogród przy białym domu 11:10, 28 sie 2012

Do góry
Ciekawa jestem, jak wypadnie debiut młodego fotografa. Pa lecę po kulkę z cisa i wybrać inne -jeszcze większe świerki.
Zimozielony ogród przy białym domu 09:52, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To turzyca "Bronzita".

Czyli Carex Bronze Form? To w takim razie ta która ostatnio kupiłam w Leroy.
pozdrawiam!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies