U mnie wszystko ewoluuje, przekształca się, bo ciągle coś dokupuje, dosadzam.
Chociaż już 2 lata temu myślałam,że mam obsadzony ogród. to jak zaczęłam podglądać rożne ogrody, i zobaczyłam różne jeszcze roślinki.Tak pojawiało się coraz jakieś chciejstwo.Co już kupie dosadzę to znowu rodzi się nowe, albo coś w ogrodniczym zobaczę i jak ta sroka,,kupuję.I znowu kawałek trawnika znika
Lubię trochę inaczej, nie tak książkowo.Tak bardziej naturalnie, aby miało swoisty wyraz i charakter, swoja duszę.
Agania -Agatko Witaj w moich progach.Tak podglądałam was od dawna.I jakoś tak spontanicznie pomyślałam,żeby założyć swój watek, pogadać z wami na zielone tematy.
Dziękuję za miłe słowa.
aage -Aguś Ja też cię witam w przestrzeni ogrodowiskowej
wk4 -Iwonko Clematis Julka i Sweet Summer Love kupiłam we wrześniu z pączkami.Dlatego kwitną. Chociaż jeszcze i u innych widzę kwitnące clemki.
Dziękuję. Projekt jest mojego męża i jego marzenie.ale ekipy to 3 nam stawiały.ale mąż wszystko nadzorował sam.
mówisz,że mój ogród taki" ogród pełen kwiatów i taki nieogrodowiskowy".
no właśnie, trochę czuję się zażenowana, jaby nie pasująca do takich symetrycznych ogrodów/Zawsze mówię ,ze mam artystyczna duszę i lobię moje- po swojemu.
To jest mój zielony raj, w który moja rodzinka czuje się dobrze.a to chyba najważniejsze, prawda ?
lojalna_ -Jolu Witaj w moim zakątku , dziękuje za mile słowa i zapraszam jeszcze.
Clematis Kaiser - kupiony w tym roku wiosna, zakwitł ponownie jednym kwiatkiem
Nachyłek RUBY FROST
Nachyłek zagreb
trójsklepka Masamunei- żabia lilia
Magdziu, nie mam wielkiego doświadczenia z rozmnażaniem rozchodników z łodyg...zawsze dzieliłam na wiosnę duże karpy, ale ostatnio, jak pies połamał łodyżki to wsadziłam je w ziemię i widzę, że wypuszczają korzenie.....te nowe , ciemnoczerwone dla spróbowania połamałam gałązki na kilka części i wetknęłam w ziemię....nie obrywałam im kwiatostanu...... zobaczymy czy się ukorzenią
A to moje Vanilki (taką mają etykietę). Obcinać te brunatne kwiatki? Nie za bardzo mi się podobają takie uschłe Połowę już poobcinałam, a reszta ?
W lipcu wyglądały tak:
W sierpniu nadal zachwycały bielą:
We wrześniu tak: