Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:21, 05 paź 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:19, 05 paź 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Przed snem miło pospacerować u Ciebie Aniu
Sie ma
martek

Buziak Martek..

I do spaceru dokładam widok ..z za płotu... tak inaczej troche wygląda

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:17, 05 paź 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ciemność, widzę ciemność...
Dzień dobry zastałem Jolkę?

U mnie anomalie, kwitnie oczar i sasanki

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:16, 05 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Buziam Anek Wiesz że ja nie mam werbeny??? Niesamowite, czegoś nie mam
A jeszcze zawilców nie mam

Ja też dużo jeszcze nie mam..... i się nie da mieć Ale zawilce możesz sobie posadzić, nawet jednego, w cienistych rosną też ładnie.
Ten romans trzmieliny i zawilców uwielbiam o tej porze roku

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:08, 05 paź 2014

Do góry
Chwasty ale jakie ładne

Kubusiowo II 09:07, 05 paź 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A dzisiaj mieliśmy święto przeniesione na wcześniej ale w weekend wszystkich łatwiej zebrać. 6 urodziny Kuby

Zwykle zagldam cichutko, ale teraz muszę powiedzieć ze śliczny ten wystrzępiony, zielony trawniczek
A całość to prawdziwe mistrzostwo
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:07, 05 paź 2014

Do góry
Ponoć chryzantemy przynoszą szczęście

ponoć czerwone najwięcej

W ogródku Iwony 09:06, 05 paź 2014

Do góry
Iwonko, to jest jeżówka Green Jewel. Polecam ją bo ma silne, sztywne pędy, nie pokłada się. Kwitnie długo i obficie a kwiaty są duże i długo się utrzymują w ładnej formie.

Ja kupowałam w tej szkółce, którą polecam.

http://www.sklep.bylinowyraj.pl/sklep/jezowka_-_echinacea/gre

Myślę, że możesz tam pojechać osobiście bo to niedaleko Częstochowy. Zamów sobie zimą, mają wtedy 20 procentowe upusty cenowe. Jak pojedziesz osobiście to kolejne 20 procent. Wychodzą wtedy bardzo tanio a sadzonki są ładne. Ta moja to jedna sadzonka tegoroczna

Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci miłej niedzieli
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:05, 05 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Hm kurka widzęw nogach kostrzewę siną... Jakoś mi do nie pomarańcze nie pasują.... Ja musze polookać w necie takie połączenie kolorystyczne....w erbena też tam co roku będzie? To jak nic tę roże trzeba przesadzić

Madżen, tamta róża jest na innej rabacie i w innym miejscu. Na tej pokazałam, że werbena z małych siewek kwitnie w tym samy sezonie. Zdominowała róże The Fairy Nie widać ich .. Tak, że na tej rabacie kostrzewa z brzegu i The Fairy tylko jest... i werbena która sama się rozkrzewiła tak mocno, że u mnie takiej nie ma. Ale u mnie werbeny w słoneczku jest mało.. jakoś tak wyszło.

Na rabacie z tą kremowo/różowo/pomarańczową/różą jest róża jeszcze białokremowa, przetacznik różowy (piękny i wysoki). na wiosnę dużo cebulowych, a w sezonie jednoroczne. I raczej ten zestaw się nie zmieni, bo to jedyna rabata , gdzie koleżanka może sobie pozwolić na kolor z kwiatów. Reszta ogrodu bardzo elegancka, ale mało kwiatowa. Jedna rabata na szaleństwo kolorów
To rabata w całości.. z przodu jednoroczne juz wykopane pod cebule, zostały się tylko w rogu rabaty. Jedną róże aż się prosi tu dosadzić i podobna pokrojem, bo przód jest zarezerwowany na cebulowe i jednoroczne. Jubilee Celbration - chyba by fajnie tu pasowała i Lady Shalot Boscobel też, ale brak w sprzedaży. Dobrze psizesz, tu pasują takei kolory koktajlów tropikalnych... nie jarzące po oczach, takie rozmyte. Dzięki za podpowiedź. Rudych traw koleżanka nie lubi A fajnie do tych kolorów by pasowały I jednoroczne niebieskie/fioletowe też do tego pasują I dlatego róża w kolorze kontrastowym wprowadziłaby za dużo kontrastu.
Szmaragdowy Zakątek 09:03, 05 paź 2014

Do góry
Ponieważ pogoda raczej więcej niż ładna… nie wytrzymałam i nie czekając wiosny wzięłam się wczoraj za rabatę hortensjową. Przekopałam 12 metrowy kawałek ogródka, pozbyłam się trawy, posadziłam żurawki i trawki, zaczęłam robić obrzeże z kostki brukowej (niestety kostki nie starczyło… mus w poniedziałek dokupić), a na wiosnę tylko podzielę miskanty, sypnę korą i rabatka gotowa.

W czasie gdy pochłonęły mnie zajęcia ogrodowo-ruchowe, ktoś przez cały czas bacznie mnie obserwował… nie znam gościa zupełnie… pierwszy raz widzę go w „szmaragdowym”… Fee, paskuda!

I jeszcze dwie fotki trawek przywiezionych w Wojsławic.
miskant YAKU JIMA nieśmiało się buja

rozplenica RED HEAD okociła się
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:03, 05 paź 2014

Do góry

Ścieżka ogrodowa 09:01, 05 paź 2014

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 08:58, 05 paź 2014

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:57, 05 paź 2014

Do góry
Wczorajszy piękny dzień

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:24, 05 paź 2014

Do góry

Do cięć u mnie zaliczają się też buksy ---jak to któraś z Koleżanek nazwała na uwięzi -----to w ramach eksperymentu czy uda się zrobić bonzaja .I chyba to ciężka sprawa bo gałązki buksa odrastają w miejscach usuniętych dlatego z buksa ciężko zrobić bonzaja .Zobaczymy ????????
Postawić trawkę nad i... 08:20, 05 paź 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...inne jesienne znaki...

Ale widok !
Ogród nad Rozlewiskiem 08:12, 05 paź 2014

Do góry
Dzisiejszy poranek. O tyle mroźny, co tajemniczy...

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:12, 05 paź 2014

Do góry
hanawier napisał(a)
HejTwoja kolekcja gliniaków robi wrażenieja mam jeden i dwa takie stare garnki żeliwne ,tak myślę bo bardzo ciężkie co to się pnie po tym słupie?bez kancików też ślicznie pozdrawiam

Haniu cieszę sie bardzo z Twoich odwiedzin A gareczki żeliwne są bardzo piękne a jak w dodatku stare,masz już dla nich miejsce?
A po słupie pnie się winnobluszcz trójklapowy-odgapiłam od Marzenki z ogrodowiska-jej słup to dopiero daje czadu!Pozwolę sobie Ci go pokazać No jest cudny!

Pozdrawiam baaardzo serdecznie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:05, 05 paź 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ależ u Ciebie wysyp zdjęć jak grzybów po deszczu....ale mogę je oglądać bez końca tam i z powrotem. Jak poznać Twój ogród i każdy zakątek w Twoim raju?
Lukam na zdjęcia na okrętkę, nie mogę rozpoznać całej obsady roślinności, która wypełnia twój ogród, dzięki za opisy, w końcu już dojrzałam, gdzie pięknotka rośnie, z dalszej perspektywy, nie sposób odgadnąć jakie to gatunki, dlatego tak bardzo lubię do Ciebie przyjeżdżać

Ładnie ją wkomponowałaś

Uwielbiam jesień więc i z aparatem gonie, szkoda tylko ze w tym roku taka deszczowa

A kulki pieknotki maja zabójczy kolor!
Ogród nad Rozlewiskiem 07:59, 05 paź 2014

Do góry
Dziękuję, Karola, ale już dzisiaj wracam

Tu jeszcze wrześniowe klimaty...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies