Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jurajski Ogród 21:15, 03 paź 2014

Do góry
Jurajska jesień (dzisiaj niestety bez słońca)
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:15, 03 paź 2014

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
wreszcie widzę światełko w tunelu.

Jak popatrzeć na wskroś przez podstawę rzeźby, to rzeczywiście jakieś światełko jakby widać
Zarażasz tym rdestem, już obmyślam, gdzie by dobrze wyglądał...
A ten sąsiad z NL nie pozwoliłby sfocić całego ogrodu? Dla wielkiej fanki Wieloszki w PL? Tak ładnie się uśmiechasz, że na pewno nie odmówi
Aha, no i czekam na liścia
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:13, 03 paź 2014

Do góry
Gabrysiu jak już jesteś to zrobiłam fotki tych moich alejek minia w ogóle to wysadziłam z różanki na tyły powojnik rurkowaty i knautię macedonię od razu zrobiło się więcej miejsca które wykorzystam na delikatniejsze roślinki zdjęć z różanki nie zrobiłam bo już było za ciemno
Najpierw idziesz prosto od bramki

w prawo idzie się do host i sangwinarii

a w lewo jest pierwsza rabatka z Pilgrimem i samosiewką dziewanny austriackiej

potem jest sadziec i miscant

a potem 3 pod płotem z żurawkami

no mam nawciskane bo mały ogrodek a chce się mieć rośliny, które się lubi a jeszcze na lewo od tych rabatek jest jeszcze jedna z liliowcamibarbulą, hastatami i trytomami

Mój nowy stary ogród 21:13, 03 paź 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
A jak ma się ogród?

cudnie ! uwielbiam hortki z Ice Dance
Co z tym ogródeczkiem począć 21:12, 03 paź 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Beaciu to musisz pochwalić (albo skrytykować ) najnowsze zmiany
Poleciałam dzisiaj już raniutko żeby przed praca zdążyć i za radą Juzi przesadziłam kulki
A właściwie to przesadziłam wszystko , bo dużą kulkę bukszpanowa wyciągnęłam z kąta ,stożek dałam bardziej na środek tak aby spokojnie ML dosadzić
No i te nieszczęsne kulki ...jak ja nie lubię ich ustawiać .
Wyszło jak wyszło ,ale pewne jest ze Juziek miała racje ,rozrzucone lepiej wyglądają

Myślę że jak się rozrośnie to będzie dobrze

Tak sie zrobiło elegancko , ciemna zielen połoczana z lekko cytrynowa trawka sliczna zmiana
Ogród u stóp klasztoru 21:06, 03 paź 2014

Do góry
eee_taam napisał(a)
witaj dzisiaj mnie tu przywiało i odrazu sie wymadrze...sory ...jak cos to wykasuje ..tylko daj cynk

a tak trawnik dac i te wrzosy zostawic jak sa a pomyslec co obok swierków srebrnych?

wtedy słup sie zmisci w rabacie i go obsadzisz jakims pnaczem moze milin?

Justi własnie się skłaniam ku temu .przy świerkach sa 3 rododendrony i gracilimusy między nimi .w przodzie zaś carex preire fire ,myślę jeszcze czy tego żywopłotka bukszpanowego nie wywalić i zostawić tylko trawy przed rodonkami .
pod świerkami jest runianka od Sebka .
irga musi zostać bo zasłania zbiornik na deszczówkę ale będzie bardzo niziutko cięta

Dwa ogrody 21:06, 03 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
[b]
Mam pytanie do rosomanes przy pergoli po lewo rośnie Eden Rose a obok po prawo rozpycha się Chippendale. Przesadzić Chippendale? Pytam dla pewności

[img witnie

Eden Rose jest duża, ja bym przesadziła, chyba że chcesz mieć wyłącznie podporę pod róże, bez prześwitu pomiędzy słupkami pergoli. Wtedy niech zarasta.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:04, 03 paź 2014

Do góry
A miało być tak pięknie.... 21:02, 03 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Kupiłam ją we floribundzie, pod taką nazwą i kwiaty ma podobne do tej którą oni mają na fotkach.

http://www.floribunda.pl/sweet-revelation-harzazz-id-39.html

A to moja Sweet

Renia ja też może moja w większym cieniu rośnie?
dzisiejszą fotkę już u siebie wstawię a w ogóle to do nich napiszę
Dwa ogrody 21:01, 03 paź 2014

Do góry
Doniu, może młode sadzonki były i muszą się wzmocnić.
Młode jarzmianki, które same się wysiały i przeniosłam je na nową rabatkę

Dzwonek Poszarskiego od Małej Mi albo Rench otrzymany na spotkaniu u Bogdzi, podzielony na kilka mniejszych

siewki błękitnej niskiej ostróżki

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:00, 03 paź 2014

Do góry
Żeby było łatwiej sobie zobrazować to przęsło płotu ma dokłądnie 207cm.

Dla przypomnienia zdjęcie tego miejsca. Na płot od jabłoni przywiązałem już sporo pędów bluszczu i jeszcze podosadzam na całej długości... troszke potrwa zanim urośnie, ale kiedyś urośnie

No, a tutaj pomysł. Różanecznik jest różowy co troszke nie pasuje, ale dosadze różowe tulipany i wiosną myśle, że chyba by pasowało. W miskanty chce dosadzać Werbene. Za trzmiliny może jeszcze dodam niskie zawilce, ale takie główne rośliny mniej więcej taki miałyby układ. Taki schemacik na szybko... co wy na to. Przyjme na klate największą krytyke
Ogród u stóp klasztoru 20:57, 03 paź 2014

Do góry
właśnie produkowałam fotkę jak eee tam jestem tego samego zdania.
Propozycja Danusi na pewno świetna, wprowadziłaby ład i porządek, ale czasami są rzeczy które trudno przeskoczyć...Słupa bym nie obsadzała winobluszczem. Pamiętam, że Marta tak miała i do dzisiaj walczy z wyłażącym winobluszczem pomimo wykopania... Może właśnie hortensja drzewiasta? Widziałam i wygląda fajnie

edit
doczytałam że patelnia... to może bluszcz???
to co w beżu to trawnik, czyli tak jak pisała wcześniej eee_tam a to zielone to słup zarośnięty
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:57, 03 paź 2014

Do góry
Jakie kolory u ciebie srodek lata a klonik latem tez czerwony pieknie a te bukszpany te stożki oj cudownisci
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:56, 03 paź 2014

Do góry
Nasze piękne sosny. W tym roku oddają nam pieknym wyglądem za miesiące starań nad ich przetrwaniem.

Ogród u stóp klasztoru 20:48, 03 paź 2014
Do góry
witaj dzisiaj mnie tu przywiało i odrazu sie wymadrze...sory ...jak cos to wykasuje ..tylko daj cynk

a tak trawnik dac i te wrzosy zostawic jak sa a pomyslec co obok swierków srebrnych?

wtedy słup sie zmisci w rabacie i go obsadzisz jakims pnaczem moze milin?
Basia - Mój Świat 20:45, 03 paź 2014

Do góry
dziś ciężko pracowałam, z pergoli usunęłam, brzydko już wyglądające powoje jednoroczne, wsadziłam na ich miejsce bluszcz, chcę uzyskać bardziej zwartą zieloną ścianę.

chodziłam po ogrodzie i zdecydowałam.. na wiosnę powiększam rabaty, bo łyso jest bardzo a nie tak ma to wyglądać

w samym końcu na tle tuj powstanie nowa rabata jeśli klony się przyjmą to z klonami, bukszpanami i jałowcami płożącymi.

tą powiększę bo strasznie ciasno na niej się robi, pozostanie mniej więcej to co jest tylko będzie bardziej przejrzyście

tą też powiększę

narobię się jak dzika świna, ale oczami wyobraźni już widzę ewfekty
Ogródeczek jagody99 20:43, 03 paź 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Złotej jesieni bez deszczu Tobie życzę.

Haniu kochana milo Cie widziec u nas moze padac cala jesien tak potrzebujemy deszczu jest bardzo sucho
Tylko Toby nie chce w taka pogode wychodzic uprze sie jak osiol i ani rusz hi hi hi

Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:41, 03 paź 2014

Do góry
brak pomysłu i materiału na drugą stronę ławeczki...

za winklem...
żywopłocik w wersji oszczędnej, z własnych mini sadzonek

....trochę sobie poczekam, aż urośnie...
pomiędzy będę sadzić tulipany, dziś przyszly...

właściwie zostało tu tylko opielić i wysypać żwirem...

a w środku będzie trawa

na przeciwko, od ulicy sadziłam dziś żywopłocik ciowy mini

brakuje jeszcze 5 umbr i to wszystko

całość wysypana żwirem, trawa tylko w tym zaznaczonym prostokącie przed domem

ciski już wysadzone
Moja działka. 20:37, 03 paź 2014

Do góry
Przesadzałam lilie i znalazłam takie paskudztwo jak wżerało się w cebulkę,
czy to larwa opuchlaka?
Moja działka. 20:35, 03 paź 2014

Do góry
Zerwałam jabłka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies