Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 20:48, 12 paź 2014

Do góry
Aniu Monte śliczna Twoja dalia

Poziomko
, zdeterminowane ogrodniczki potrafią wiele dalie również uprawiam z przerwami, pewnego razu wszystkie mi zmarzły... bo zapomniałam o nich w natłoku innych spraw Widziałam Twoje - piękności

Bulwy takiej dalii dostałam przed tygodniem od pana, który pracował w firmie ocieplającej dom w nowym Też lubi dalie
Ogrodowe przygody 20:44, 12 paź 2014

Do góry
Iwonko, prześlicznie.

Zaskoczona jestem wielkością Szmaragdów, ale one wysokie

ile maja lat ? Czy dobrze myślę, że 3 lata ?
Swojski zakątek Lusi 20:42, 12 paź 2014

Do góry
A to mój długi wąski wjazd co by z nim począć

Ranczo Edy 20:41, 12 paź 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Niedzielne buziaczki zostawiam.

Hanuś piękny kolorek odbuziakuję niedzielnie
Dwa ogrody 20:37, 12 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
ewsyg - Dalie o ciemnych liściach uraczyły mnie jeszcze takimi kolorami, dobrze, że długa i ciepła jesień pozwoliła im dorosnąć i wydać kwiaty.

Patrzę z zazdrością na dalie , piękne i te ciemne liście.
Kiedyś uprawiałam dalie z nasion i udawało się je przechować do następnego roku. Dopiero potop w piwnicy zniszczył mi wszystkie.
Kilka lat przerwy i znowu uprawiam dalie . Bo jak kobieta się uprze ...
Pozdrawiam Jasia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:37, 12 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Dubelek sięm trafił, ach to nic to ona zostanie

Amanogawa już czerwona
Ogrodowe przygody 20:36, 12 paź 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)

Bardzo podoba mi się ta Twoja hortensja, ja tez je kocham
A co to za odmiana??
Moje jeszcze mniejsze, ale też cieszą .
Śliczne Różyczki jeszcze czarują i u mnie też
Ogród w budowie - nieustającej 20:35, 12 paź 2014

Do góry
Imponująca kolekcja marcinków

W cieniu - zacieniona 20:32, 12 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
A mnie najbardziej spodobała się ta "ruda" fajna masz koleżankę na zacienionej pozdrówka
Myślę Aniu,że kilka biega po Z. Mają swoja drogę ,biegają po orzechy,zatrzymują się przy koszyczku powieszonym na drzewie...tam mam dla nich smakołyki.
Ogrodowe przygody 20:32, 12 paź 2014

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:32, 12 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Róż masz na prawdę masę i takie różnorodne. Pięknie Ci rosną. Jeden z moich Chopinów (teraz mniej słońca już ma) złapał mącznika. Część róż miała skoczka i mszyce...teraz!!! Opryskałam, bo diabli wiedzą ile jeszcze to lato potrwa...poza tym chore liście to nic dobrego.

Twoje fluidy popłynęły, teraz do wiosny czekać przyjdzie na rezultat

będzie dobrze i oglądać będziemy piękne kwiaty
Mariatheresia
W cieniu - zacieniona 20:30, 12 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Wypatrzyłam kwitnący bluszcz. Bardzo mi się podoba, ale kwitną tylko stare egzemplarze podobno. Twój jest stary?
A że dziurawiec zielony, to chyba wyłącznie zasługa tego cienia, bo o tej porze roku, to wręcz niezwykłe.
Pozdrawiam.
Owocki dziurawca będą fioletowe...ale na razie są zielone.

Bluszcz kwitnie już od kilku lat...pomimo intensywnego cięcia.Faktycznie,liczy sobie już kilka latek...ile? Nie pamiętam.
Dwa ogrody 20:29, 12 paź 2014

Do góry
Lubię dalie ale tu mam tylko kilka w rajskim miałam całe mnóstwo przeróżnych
Ogrodowe przygody 20:29, 12 paź 2014

Do góry
Ogród zapachów u Jasi 20:26, 12 paź 2014

Do góry
Jasiu pozdrawiam serdecznie, obejrzałam kolejne fotki
Ogrodowe przygody 20:26, 12 paź 2014

Do góry

Dwa ogrody 20:24, 12 paź 2014

Do góry
Ścinane do wazonów, tu po jednej z koloru, w przyszłym sezonie mniejsza biała i różowa powędrują do nowego, są stosunkowo niskie

biała po prawej ma bardzo duży kwiat, trzyma go w pionie, nie pokłada się

W cieniu - zacieniona 20:24, 12 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Witam właścicielkę pięknego, zacienionego ogrodu. Świetny pomysł na wiązanie traw, myślę, że go wykorzystam u siebie. Jak na tak bardzo zacieniony ogród masz mnóstwo ślicznego kwiecia. Pozdrawiam jesiennie.
Dzisiaj zaczęłam podczytywać Twoją stronkę...telepatia?Pozdrawiam
Ogrodowe przygody 20:23, 12 paź 2014

Do góry
ooo mi jeszcze zostało ok 50 do wsadzenia
dziś z tatą wsadziłam hortensję bukietową na pniu
2 thuja danica
1 polar bear
2 silver dollar
dzisiejsze widoczki
Mój jesienny ogród 20:21, 12 paź 2014

Do góry
Witajcie, dziękuję za odwiedziny i Hani za pigwowca, napisz jak zbiory, obrodził? Mam tyle do opowiadania i pokazania, że w ogóle nie wiem od czego zacząć. Najpierw może od odpowiedzi, bo ostatnio nic nie pisałem.
Haniu, wiesz co lubię, pigwowce wyglądają smakowicie. Tu niestety nie smakują jak w domu, chociaż rosną w parku i mają więcej słońca i ciepła, może inna odmiana. Gaski są super portrecików zrobiłem kilka, są fotogeniczne i się nie boją to korzystam z okazji i focę je. Krajobrazy teraz bajkowe, powoli będę je pokazywał już teraz robi się ciemno to fotek już nie narobi w tygodniu. Sprzętów używam ,dziś robię marchewkę i omleta na śniadanko robiłem. Moja obita ręka już prawie wydobrzała. Nie pokazywałem jej ,gdyż opuchlizna i fioletowy kolor, wyglądało to naprawdę nie ciekawie, Gorzej się ma sprawa posion avi, oparzenie przeniosło mi się na druga rękę i na razie wcale to nie znika, czuję że będę miał z tym większą przeprawę, muszę poczytać w necie , jak temu zaradzić. Najgorsze jest to, że jest to bardzo zaraźliwe i można roznieść na całe ciało w szybkim tempie.
Janinko, te najładniejsze drzewa to acer rubrum w różnych odmianach i cukrowy u nas się tak nie przebarwia, są też podobne do naszych ale się pięknie przebarwiają. Nazw nie znam ale różnicę widzę. Z maszyn jestem zadowolony. Jesień mam cudowną.
Bogdziu, ciesze się że podobają się fotki, teraz mam dowód że są takie śmiałe. Wczoraj Byłem w Hamilton i nad jeziorem, siedziałem na brzegu a czapla podeszła do mnie na 3 metry, normalnie nie wierzyłem, gdyż zawsze uciekały. Gęsi tu jeszcze są, tu uciekają dopiero w listopadzie a ciepło mają blisko to nie muszą się śpieszyć. Teraz się pasą i latają kluczami, gdy jeżdżę do pracy to aż boli mnie szyja od rozglądania się za nimi. Kamienie z mchami cudowne, będzie ich więcej. Dziś pokażę czaplę którą zrobiłem prawie po ciemku,. Wracałem ze skoków łososia i przyleciała na drzewo a potem maszerowała koło mnie i weź tu człowieku jedź do do domu i nie rób zdjęcia, cud że wyszła nie źle, gdyż nawet ostrośćci już nie widziałem. Monteverde, to fakt że mnie ciągnie jak diabli, w domu, mnie nie ma a z wycieczek wracam bardzo późno. Wczoraj z Hamilton wróciłem o 22 a w tygodniu przed 20., nawet nie mam czasu na sprzątanie. Marto, pozdrawiam Cię jesiennie i zapraszam na następną porcję.
Witaj Małgosiu, jeśli lubisz jesień i przyrodę to na pewno znajdziesz tu sporo ciekawych rzeczy, zapraszam serdecznie i pozdrawiam jesiennie.
Kondziu, do Ciebie również macham pękiem czerwonych liści.
Że ostatnim tematem przewodnim były łososie, więc dziś zapraszam na łososia w locie. Więcej będzie w następnym poście, dziś z Toronto znad Humber River.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies