Widzę, że mamy podobną ziemię w ogrodzie - mój domek stoi na działce, gdzie kiedyś kiedyś było boisko - więc sam piaseczek - ojciec nawoził sporo gliniastej ziemi i obornik musowo w każdym sezonie żeby troszkę ją rozluźnić, mimo to na niektóre rośliny jest za ciężka
Violu o dziwo w zeszłym roku pieniek nie był aż tak biały a w tym oczka się cieszą na tą biel Tulipanowiec głównie jest duma Męża, On go wsadzał jako pierwsze drzewko u mnie, On pierwszy na nim dojrzał kwiaty
Tu na rabacie czyli po prawej na zdjęciu?
Kostki z buksów, super sprawa. Trzcinnik i miskant chyba za wysokie żeby dobrze wyglądały między kostkami. Może źle to rozumiem?
Jesli coś pomiedzy to może molinia Variegata- jak na nia patzrysz pojedyńczo, to nic specjalnego, ale rozrośnięta i wiecej niż 1 szt ślicznie rozjaśnia a i kształt ma ładny- fontannowy.
Ja sobie Ciebie doskonale wyobrażam na szpilkach grzebiącą w kontenerze z urobkiem. Jeszcze wyobrażam sobie uśmiech tryumfalny, a nawet głośne okrzyki jak ulokowałaś już te buksy w samochodzie.
Właśnie o to przemarzanie się boję. A evergold nigdy u Ciebie nie przamarza? Zarówno evergold jak i montana ślicznie u Ciebie wyglądają. Piękna rabata. Dziękuję Marzenko