Agnieszko,
jest tak pięknie
Kiedy patrzę na Twój ogród, to serce mi za szybko bije, a noc się zbliża i trzeba myśleć o spaniuTe srebrzyste klimaty - cudo po prostu
Kasiu a czym bedziesz okrywała wrzosy na zime? Zrobiłam u siebie miesiac temu wrzosowisko i chyba też musze coś zastosować. Jeszcze nie wiem co i szukam rad.
Aniu mam ją 3 lata i jestem z niej bardzo zadowolona teraz jeszcze pięknie kwitnie ma sporo kwiatów i pączków a Dalia to Honka Supraise, ma takie śmieszne platki
Dzisiaj sfocilam Easy, wlaściwie codiennie robię im fotki
Aniu Easy u mnie nie wymarza zawsze ma kopczyk
U Małgosi odbyło się spotkanie, które było jak zawsze bardzo udane. Z Ogrodowiska była oprócz Małgosi ja, yolka i Ania an_tre. Z Jolą spotkaliśmy się pierwszy raz w ralu, okazała się bardzo sympatyczną ogrodniczką.
A to kilka fotek ze spotkania.
Ania pięknie pozowała.
Fotka grupowa.
Jola z Anią.
I na koniec ja w pięknym ogrodzie Małgosi.
Zawilce rozrastają się raczej powoli ja mam nowe roślinki z rozłogów dopiero w trzecim sezonie i jeszcze nie kwitną. Myślę że to zależy też od gleby i wystawy pewnie w idealnych warunkach robia to znacznie szybciej. Martuś kupując sadzonkę pomyśl , ze będzie za rok dwa razy wyższa i dwa lub trzy razy szersza. I wtedy zastanów się jak gęsto chcesz je posadzić, na zdjęciu są sadzonki w różnym wieku ta większa jest u mnie 3 sezon ta niższa drugi i jest bardziej podjadana przez Magnolię
I ostatnia sprawa. Dobrze myślisz, że zakładanie nowej rabaty na pustej przestrzeni jest nieporównywalnie prostsze niż najmniejsze zmiany na założonym buszu. Aby posadzić jedną roślinę musisz czasami wykopać większość roślin z rabaty, aby później je posadzić np z 10 cm przesunięciem. Rosliny ucierpią zawsze przy takich rewolucjach ale nawet w perfekcyjnych ogrodach "rewolucje" są nieuniknione