Dzisiejszy dzień sprawiła mi wiele radości !!!!
Dostałam nagrodę w konkursie " Mój Ogród 2014" Cieszę się jak nie wiem co moja pierwsza nagroda hihihi I teraz niech ktoś tylko powie że nie mam nic z tego !!!! To mu pokażę to
Takie tyły są fajne jak okna nie wiszą, małe pocieszenie ale wkoło mnie 3 budowy i poza tym, że spokój zakłócony to trzeba intensywnie myśleć jak się tu wyciszyć
Muszę się poskarżyć, że moje przedpłocie które ogarniałam wolno i za Twoim przykładem posadziłam dla ludu rózę Pilgrim i inne dobra zostało rozkurzone - ale takie prawo ja ryzykowałam w zamian będę mieć lampy na ulicy /ulica hehe wolałam moje ciemności bo róże świeciły/.
Ewa ja niestety zagubiłam gdzieś nazwę mojego buka ale poszukam, są różne buki bo mam taki kolumnowy, który jest cały sezon zielony a teraz rudzieje,
ten natomiast jest cały sezon czerwony/bordowy a wczesną jesienią lekko zielenieje, teraz rudzieje i w końcu sobie zaschnie i tak pozostanie aż do maja.
Buk nie zrzuca liści tylko są wypychane przez nowe wyrastające.
Niektórzy obrywają liście suche już w kwietniu coby ładnie mieć i już nie śmieciło - ja tak nie robię bo jak się jakiś przymrozek napatoczy to może młode pączki przymrozić a tak natura sama się broni - no tak lubię.
A teraz dokumentacja foto - będzie trwała bo muszę poszukać i na drugą cześć pytania też odpowiem
na początek żart nie bukowy
i wstyd przyznać ale do tej pory nie znalazlam zastosowania ani pomysłu dla tych listków
18 styczeń
23 luty
dopiero w maju tu 9 maja pojawiają się od góry młode delikatniutkie listki
Krótka przerwa na urodzenie Igi i jedziemy dalej
Tu już zdjęcie bez śliwki, którą wycięliśmy
W zamian za śliwkę została posadzona moja wymarzona brzózka Schneverdingen Goldbrike, której długo nigdzie nie mogłam dostać
Za brzózką dosadziłam jeszcze kolejne hortki i ML
i koniec
I jak się tu nie cieszyć, że Danusia Ogrodowisko stworzyła?
też lubię powiewające, ale jak porządnie przyschną gorzej się wiąże. Niestety choróbsko mnie dopadło i trawy muszą poczekać jeszcze chwilkę...
Najbardziej suche są rozplenice
Ostatnio widziałam sporo metamorfoz i tak mnie podkusiło żeby pokazać i jedną z moich . A konkretnie chodzi mi o rabatę z trawami .
Najpierw było tak - 2013r.
Potem na kawałku zupełnie jeszcze do tego nie przygotowanym zaczęły pojawiać się jakieś pierwsze trawki. Ale co najgorsze wtedy wydawało mi się, że powoli zaczyna to już jakoś wyglądać
W październiku 2013 podeszłam wreszcie do sprawy poważnie i zaczęła się rewolucja