Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ptasi gaj 11:30, 09 mar 2017

Do góry
Kupilam takie lilie w obi.

A mam taka jedna jedyna, reszte nornice wykonczyly. Rosnie w koszyczku.

Ptasi gaj 11:28, 09 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wiola, to naturalne ze kazda roslina przynajmniej wiekszosc czym starsza tym wieksze kwiaty pokazuje.
Basiu pewnie tez tak myslisz - co roku twoja lilia miala wiecej paczkow kwiatowych.

Basiu to ty wiesz ktora kolorystycznie jest podobna do twojej.
Ja jeszcze pomysle, moze ktos z rodziny mi kupi te lilie, a moze sie pokaza u nas juz nie dlugo.

Masz rację Elu..w drugim roku prawie podwoiła ilość kwiatów ..w pierwszym liczyłam dokladnie miała 55 ,a w drugim coś ze 100 tak liczyłam pi razy drzwi

kolorystcznie jest podobna Marlene..nawet jestem pewna tak jak pisałam wcześniej..

Tak wyglada moja zdj z 2015 roku

Spróbujemy poszukać po polskich szkółkach...a jak sie nie uda to na wrześień pomyślimy o zamówieniu
Ptasi gaj 11:17, 09 mar 2017

Do góry
Wiola, to naturalne ze kazda roslina przynajmniej wiekszosc czym starsza tym wieksze kwiaty pokazuje.
Basiu pewnie tez tak myslisz - co roku twoja lilia miala wiecej paczkow kwiatowych.

Basiu to ty wiesz ktora kolorystycznie jest podobna do twojej.
Ja jeszcze pomysle, moze ktos z rodziny mi kupi te lilie, a moze sie pokaza u nas juz nie dlugo.
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:55, 09 mar 2017

Do góry
Basia wczoraj zadałam sobie trudu i szukałam lilie. Byłam w Obi i kupiłam 3 szt. różnych lilii pełnych, ale jak to w tych supermarketach piszą tylko, że lilia azjatycka bez nazwy. Więc szukałam nazw i znalazłam.
Mam tyle różnych kartek przy komputerze, że zwariuję, zapisuję i potem szukam.
Znalazłam chyba niemiecką stronę int. i tam były takie lilie jak ty masz to są mieszańce azjatyckie, nie było tego twojego koloru ale były inne.
np. lilia "Vizija", Nakties Princese", "Marlene". Możne je kupić za euro przysyłają.

Jak chcesz to zobacz sobie. Ten wpis podam też na moim wątku niech ludziska zobaczą czym więcej tym lepiej.

Podaję stronę info@daylily-phlox.eu

Twój trud Elu się opłacił...ja też szukalam ale mi się nie udało

jestem pewna na 99% ,że ta moja to Marlene jest też taka biało różowa

Ta dziewczyna co od niej dostałam cebulkę to mówila ,że jej babcia nazywa tą lilię maryjka to w sumie trochę podobnie..no nie?

Pisałam już u Ciebie Elu..Ze może grupowo byśmy wysłały jakieś zamówienie?

co wy na to?
Ptasi gaj 06:42, 09 mar 2017

Do góry
Basi Lilia przegania wszystkie Lilie swą urodą i wieklością
Ptasi gaj 00:27, 09 mar 2017

Do góry
Goździkowa - wiejski ogród.
Kto interesował się liliami "Goździkowej - wiejski ogród" to prosze przeczytać.

Wczoraj byłam w Obi i kupiłam 3 szt. różnych lilii pełnych, ale jak to w tych supermarketach piszą tylko, że lilia azjatycka bez nazwy. Więc szukałam nazw w internecie wg zdjęcia lilii i znalazłam.

Znalazłam również chyba niemiecką stronę int. i tam były takie lilie jak ma Basia - Goździkowa - to są mieszańce azjatyckie, nie było tego koloru co ma Basia, ale były inne.
np. lilia "Vizija", Nakties Princese", "Marlene". Możne je kupić za euro przysyłają.

Gożdzikowa - wiejski ogród 00:19, 09 mar 2017

Do góry
Basia wczoraj zadałam sobie trudu i szukałam lilie. Byłam w Obi i kupiłam 3 szt. różnych lilii pełnych, ale jak to w tych supermarketach piszą tylko, że lilia azjatycka bez nazwy. Więc szukałam nazw i znalazłam.
Mam tyle różnych kartek przy komputerze, że zwariuję, zapisuję i potem szukam.
Znalazłam chyba niemiecką stronę int. i tam były takie lilie jak ty masz to są mieszańce azjatyckie, nie było tego twojego koloru ale były inne.

Jak chcesz to zobacz sobie. Ten wpis podam też na moim wątku niech ludziska zobaczą czym więcej tym lepiej.

Z Pszenicznej ... 19:24, 08 mar 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Agato, a gdzieś pisałaś że sadzisz lilie, bo Ci brakuje koloru w środku lata, tak? Może posadź Malva moschata, Malva sylvestris, to chyba ślazy czy ślazówki. One kwitną pięknie i pasowałyby na Twojej bylinówce.

Ewuś chciałam posadzić lilie w peoniach i bodziszkach, bo latem nic nie kwitnie, a one miejsca za dużo nie potrzebują. Tam już ciasno się robi
Z tyłu mam jeżówki, a jeszcze dosadzę floksy więc powoli mój problem się rozwiązuje. O Mavata poczytam sobie Mam jeszcze kawałki wolnego pola
Z Pszenicznej ... 19:19, 08 mar 2017

Do góry
Agato, a gdzieś pisałaś że sadzisz lilie, bo Ci brakuje koloru w środku lata, tak? Może posadź Malva moschata, Malva sylvestris, to chyba ślazy czy ślazówki. One kwitną pięknie i pasowałyby na Twojej bylinówce.
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:10, 08 mar 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Wielka szkoda ...bo jest naprawdę duży wybor pięknych lilii.Azjatyckie są niewymagające co do uprawy...i bardzo dobrze zimują i jeszcze jedna zaleta wczas kwitną już od połowy czerwca

No właśnie, na lilie też miałabym ochotę, tylko nie bardzo wiedziałam jakie mam kupić, żeby nie było z nimi za dużo pracy. A więc mają być azjatyckie .
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:00, 08 mar 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Podaj namiary zobaczę co tam ciekawego mają.
Pełne są piękne. Mam chyba takie ze 2.zresztą ja wszystkie lilie kocham

Tak jak ja ...kocham je wszystkie :muszę na wiosne policzyć ...powinnam mieć ponad 30

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:34, 08 mar 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Lilie podziwiam ale jeszcze na nie nie zapadłam

Wielka szkoda ...bo jest naprawdę duży wybor pięknych lilii.Azjatyckie są niewymagające co do uprawy...i bardzo dobrze zimują i jeszcze jedna zaleta wczas kwitną już od połowy czerwca

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:30, 08 mar 2017

Do góry
Kokesz napisał(a)
Danusiu ratuj!
Moje zimujące w piwnicy lilie wypuściły łodygi na 30 -40 cm
Co mam z nimi zrobić, jak obetnę, to chyba nie zakwitną?

Nie zakwitną jak obetniesz, postaw w bardzo jasne miejsce, najlepiej jakby było do 8-10 stopni, wtedy nie będą rosły.
Moja działka na Dębowym Lesie 13:18, 08 mar 2017

Do góry
Napia napisał(a)
Szybko startują hosty. Muszę się i moim przyjrzeć.
Sezon ogrodowy rozpoczęty, skoro cały weekend spędziłaś w ogrodzie. U mnie też, chociaż trochę z doskoku. Ale może od przyszłego tygodnia uda się częściej wpadać do ogródka

Na Gardenii także kupiłam lilie, ale teraz się zastanawiam, czy wsadzić je w torf czy lepiej do lodówki.

To tylko wyjątki. I dobrze, bo one mają jeszcze czas.I są przecież takie wrażliwe na przymrozki.
Chciałam zrobić dużo w ogrodzie bo W ten weekend mnie nie będzie. To tak ,żeby nie mieć za Dużo zaległości. Dobrze;że pogoda dopisała.
Ja lilie W ogrodniczych też dokupilam.Wszystkie daj do lodówki. JA tak sprawdzialam i tak robię.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:54, 08 mar 2017

Do góry
Basiu znalazłam takie mieszance azjatyckie lilii w internecie podam strone to zobaczysze mozna kupic za euro. Wieczorem napisze.
Pod wplywem twojego watku kupilam wczoraj pelne azjatyckie. Moze zakupie te za euro.

Podaj namiary zobaczę co tam ciekawego mają.
Pełne są piękne. Mam chyba takie ze 2.zresztą ja wszystkie lilie kocham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies