Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:59, 10 sie 2012

Do góry
Irenka macha do Was prosto z lotniska

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:58, 10 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu mam pytanie nie wiem czy do ciebie czy do forumowiczow jaki jest dobry odkurzacz do oczka wodnego

OASE

Ja ostatnio widziałam duży wybór w Chotomowie, były ładne, duże i dużo odmian
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:58, 10 sie 2012

Do góry
Oto i ona Jest, uśmiechnięta.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:56, 10 sie 2012

Do góry

Samolot się opóźniał, czekałam spokojnie, ale ciągle zerkałam na tablicę, czy samolot już wystartował

Na lotnisku czekały wszystkie możliwe ekipy telewizyjne, łącznie z operatorami z TVN znanymi mi osobiście z programu Maja w ogrodzie.

Także masa dziewczyn z kartkami i długopisami aby pobrać autografy tzw. łowcy autografów

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:54, 10 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, gdzie w Warszawie, w rozsądnych cenach kupię duże żurawki?M jedzie, musi sobie zapisać w GPS'a

Teraz to już kiepsko, przebrane są. Nie ma dużego wyboru nigdzie niestety Chyba że ktoś wie

u mnie hihi, ale ja to nie WAWA
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:52, 10 sie 2012

Do góry
Niesamowita rzecz się dzisiaj wydarzyła

Irenka z Miłkowa po prostu wsiadła w samolot i przyleciała do mnie Nie ma to jak spontaniczne działanie i powiew młodości, jak to mawia Irenka.

Czad i jeszcze raz czad, to oznacza, że można jednak się zdobyć na decyzję w ciągu minuty. Irenka - jesteś niesamowita

Oto moja droga na lotnisko

Jak się okazuje lotnisko wypiękniało, te kompozycje są naprawdę godne do naśladowania

Knockpatrick Gardens Ireland 00:31, 10 sie 2012

Do góry
Już czytam i podziwiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:56, 09 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Hortensje pod zielonym dachem są trzy i trzymają się sztywno, natomiast te przy stawie mimo wiązania są tak wielkie i ciężkie, że po deszczu kłaniają się. Muszę wielki palik wbić, bo ten co jest - niestety brakuje mu wysokości

Czyli Sebciu jak zwykle niezawodny

Twoje horensje Danusiu są tak cudne, że to my się z zachwytu kłaniamy. w deszcz i w pogodę
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:39, 09 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Czy ktoś z was stosował taki nawóz do bukszpanów?
Warto go zastosować?.. Czy lepiej florovit?
http://www.zielen24.pl/naw%C3%B3z-bio-do-iglak%C3%B3w-bukszpanu-pokon-1kg-p-3071.html

Ja wolę do zimozielonych nawozy w płynie, lepiej i szybciej działają. W ogóle nie stosuję granulowanych, chyba że do trawnika

Zaleciłam nawóz dolistnie jeszcze teraz bo bukszpan wygląda na zagłodzony, lepiej mu pomóc późno niż wcale.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:29, 09 sie 2012

Do góry
Hortensje pod zielonym dachem są trzy i trzymają się sztywno, natomiast te przy stawie mimo wiązania są tak wielkie i ciężkie, że po deszczu kłaniają się. Muszę wielki palik wbić, bo ten co jest - niestety brakuje mu wysokości
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:27, 09 sie 2012

Do góry
Babcia Jasia zaopatrzyła mnie dziś w pomidory czerwone i pomarańczowe. jakie ładne są, no i szarlotkę upiekła nawet niezłą, ale już "opędzlowana"

Z jej ogródka

Ogród na Cedrowej 23:20, 09 sie 2012

Do góry
Te wysokie trawy to chyba trzcinniki, ja bym zamieniła na miskanty.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:18, 09 sie 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
Danusiu, gdzie w Warszawie, w rozsądnych cenach kupię duże żurawki?M jedzie, musi sobie zapisać w GPS'a

Teraz to już kiepsko, przebrane są. Nie ma dużego wyboru nigdzie niestety Chyba że ktoś wie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:17, 09 sie 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
Danusiu mam pytanie nie wiem czy do ciebie czy do forumowiczow jaki jest dobry odkurzacz do oczka wodnego

OASE
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:15, 09 sie 2012

Do góry
Zazdraszczam spotkania
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 23:11, 09 sie 2012

Do góry
O matko i córko, jakie floksy
Miniaturowy ogródek 22:14, 09 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gabi nie sadź nic zamiast host, tu chodzi także o bukszpany. Liście host są sztywne, tak nie przylegają. Bukszpan tak nie zmarnieje. Szałwia dostaje grzyba zaraz po przekwitnięciu - powinna rosnąć na brzegu rabaty, mieć przewiew. W środku kwadratu padnie, będzie brzydka.

Na kocimiętkę masz za małe rabaty. W rozkwicie bylina ma nawet metr średnicy i leży w zasadzie.
Położy się na bukszpanie i go zadusi.

Więcej kwiatów?

Posadź szałwię w doniczce kupując wtedy kiedy jest najładniejsza - jak przekwitnie wyrzuć, albo oddaj. W tak małym i dopieszczonym ogródku, rośliny niepewne i nieładnie wyglądające przez większość roku - traktuj doraźnie, jako można powiedzieć sezonowe. Możesz te szałwie przesadzać do troszkę większych doniczek i ustawiać pomiędzy trawkami aby doniczki czarnej nie było widać, będą zdobiły gdy są najpiękniejsze, a potem po prostu zgrabnym ruchem pacnij za przysłowiowy płot.

Twój ogród powinien być idealny przez cały rok, co dają ci rośliny zimozielone i żurawki, te wszystkie byliny niestety przez większość roku są nieestetyczne.

Kocimiętkę do donicy jak ją lubisz. Nie sadź na siłę, jak jakiejś roślinki nie możesz sobie odmówić to postaraj się o więcej donic i rób kompozycje na tarasie.

...ja to się zgadzam z Szefową w 100%......też tak robię.....można zmieniać i mieć do woli tego co się chce zależnie od sezonu....a nie na stałe...
Zmiany przy wgrywaniu zdjęć 21:59, 09 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja mam Google Chrome, Sebek też, jest ok

Nawet bardzo - i chodzi najszybciej ze wszystkich przeglądarek które używałem
Topiary z bukszpanu i cisa 21:14, 09 sie 2012

Do góry
Najlepsze Hicksii i Hilli - Robusta jest zbyt wąziutki, Semperaurea rośnie na boki - fajny będzie na kulkę

Zacytuję też Danusię
Gardenarium napisał(a)

Jeśli chodzi o cisy, to jeśli chcesz sam formować kule, dobra będzie odmiana "Elegantissima", kolor igieł żółty, rośnie jakby gniazdowo.
Moje kule powstały chyba z siewek T. baccata, ale mam też kule na pniu "Semperaurea". Staram się od razu sadzić kule, natomiast z bukszpanu sama sporo uformowałam sadząc po trzy sztuki do jednej doniczki i docinając wstępnie.
Znalazłam Ci jeszcze w swoich realizacjach fajny zestaw do cienia

cis "Summergold", irga "Major", żurawka, hosta "Sum and Substance"

Ania z zielonego wzgórza :-) 17:40, 09 sie 2012

Do góry
Monia_B napisał(a)

pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!

a co to za frakcja tej kory??

ale widoki!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies