Potrzebuję Waszej pomocy - mój trawnik zakładany 4 lata temu wygląda jak na zdjęciach niżej. Dokładnie nie jest taki sam w całości- przed tarasem trawa wygląda całkiem dobrze, a reszta ma teraz żółte ( jakby suche ) plamy.Piszę teraz, bo przez lato kiedy był regularnie koszony (co tydzień), nawożony Hydrocomplexem (co miesiąć) i podlewany wyglądał dobrze- był cały zielony. Ma jeszcze mnóstwo chwastów z którymi walczę cały czas.Teraz po skoszeniu posypałam go Florovitem jesiennym. Może jest to związane z ziemią. Jaka może byc przyczyna ,że ma te placki i co z tym zrobić?
To są zdjęcia z daleka i bliska tej ładniejszej trawy:
Tak,jest efekt
Trochę trzeba poczekać ale łatwo się mnoży i nie jest ekspansywny.
Mam pod tujami róże okrywowe ale jakoś słabo rosną.
Staram się tym nie przejmować ale dlaczego nie mogą mieć lepiej?
Głowię się nad tym co posadzić na wyżej wzmiankowanej rabacie a przecież mogłabym te róże spod tui przesadzić na tamtą rabatkę tak jak mówisz,Ewcia.
no a próbowałaś w przedszkolach? u mojego Młodego jest wychowanie tzw estetyczne czyli nakierowane na teatr spiew taniec itp...taka mała dygresja..
a co do Twojego wjazdu to żeby nie było że zapomniałem to wrzucam coś takiego
tak mniej więcej to wygląda? ciemno niebieski to całkowity cień, jasno niebieski pół cień...
nie wiem czy nie za daleko pociągnąłem thuje pod orzecha...jego pozycja tez czysto intuicyjna (bo te 7 metrów to do orzecha było czy do końca kostki? )..może będzie łatwiej planować jak potwierdzisz czy tak tam jest..
Urlop zaczęłam od grzybobrania
Wystarczy wyjśc na mały spacer i wraca sie z koszykiem grzybów a potem to juz tylko to przerobić i na resztę już nie ma czasu
Dziewczyny, dzisiaj jest fajna wrześniowa pogoda. Jutro jadę na działkę i postanowiłam zostać kilka dni, żeby chodzić na grzyby. Laski mam pod nosem, nie zbłądzę, a grzybów jest ponoć sporo. eMuś wróci do domu, a ja z moim pieskiem będę się cieszyć urokami późnego lata. Bierzemy szarkę, suszyć będe na miejscu no i trochę chcę zamarynować. Nie robię mocnej zaprawy a i tak grzyby dobrze się trzymają.
Pokazuje konie które pasą się obok mojego płota. Tu klacz już z podrośniętą latoroślą.