Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 15:30, 09 wrz 2014

Do góry
Tak niedawno żeśmy się poznały.
Aż mi trudno uwierzyć...

Zawsze pozostaniesz w naszej pamięci.
Jurajski Ogród 15:30, 09 wrz 2014

Do góry
miłego popołudnia
"Niezdecydowana ogrodniczka" 15:01, 09 wrz 2014

Do góry
"Niezdecydowana ogrodniczka" 14:56, 09 wrz 2014

Do góry
"Niezdecydowana ogrodniczka" 14:52, 09 wrz 2014

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:48, 09 wrz 2014

Do góry
i hosty w różnych cenach od 6,50 do 15zł:

Rozglądałam się za kolorowymi hostami bo zielonych to mam aż w nadmiarze (może chcesz?)
Poza tym popatrzyłam tylko na rośliny z listy Kasi żeby zdać jej relację. Ale w piątek po egzaminie pewnie się tam przejadę żeby zoaczyć te nowości co przywieźli - jak zdam to sobie coś kupię w nagrodę, jak nie zdam to na polepszenie humoru. Może mąż mi wybaczy.
Swoją drogą żałuję, że nie obchodzę imienin lub urodzin w "ogrodowym" czasie bo mogłabym sobie na prezenty roślinki życzyć, a tak imieniny w listopadzie, urodziny w grudniu, ech...
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:43, 09 wrz 2014

Do góry
Sylwia- Wiśnia Umbraculifera z Zemborzyckiej

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:41, 09 wrz 2014

Do góry
Gosia ja jak coś kupuję to szybko wsadzam w ziemię żeby mąż nie widział - wiadomo co z oczu to z serca
Przypomina mi się taki stary skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju "Telefon do ojca" czy coś w tym stylu: Górski wyjeżdza na wakacje i dzwoniąc do ojca pyta go co mu przywieźć z wyjazdu. Po dosyć długiej rozmowie ojciec w końcu decyduje się na plakat z Sophią Loren na co Górski czyli syn mówi coś w tym stylu: "powiesisz se na działce, ona (czyli matka) tam nie chodzi" I u mnie jest dokładnie tak samo, skręcam się, wiję, żeby mąż broń Boże nie zobaczył, że coś nowego kupione. Umbry i Inversa są planowane, więc nic nie powie, ale całą resztę ukrywam przed jego wzrokiem. A jak już coś wyniucha to zaniżam cenę oczywiście. Do szkółek nie jeździ, więc nie zweryfikuje. U mnie ogrodem zajmuję się tylko ja, mąż tylko kosi trawnik. Niestety ale on zupełnie nie czuje ogrodowego tematu

Zatem do Kurowa ja też w celach wycieczkowych raczej, możecie się śmiać ale ja lubię chodzić po szkółkach Co jest dosyć dziwne bo ja z zasady nie znoszę zakupów wszelakich. Nawet spożywkę to wpadam z kartką do sklepu, robię migiem zakupy i wychodzę. Sklepy mnie męczą, ta ilość ludzi - masakra.

No dobra to fotki co jeszcze zobaczyłam.
Bukszpany:

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:32, 09 wrz 2014

Do góry
Wrzucę Ci jak wyglądają umberki i marikeny (nie przycinałam ich jeszcze, myslę, że można by trochę formować wystające gałązki)
Jak zobaczysz daj znać, usunę

Eksperymentarium 14:30, 09 wrz 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
róże kwitną nieprzerwanie, królują angielki Austina

A jakie jest ich imię?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:24, 09 wrz 2014

Do góry
SylwiaKa napisał(a)
Gosia - Variegatusa nie było, był Cabaret (napisałam u Kasi w wątku bo ona o Variegatusa pytała).
Kupiłam miskanty Graziella - po 11zł:

i rozplenice po 12zł:

Foto zrobione przy aucie żebyś wiedziała jaka wielkość. Rozplenice kupowałam wcześniej w Świdniku, nie pamietam dokładnie ceny, albo 12 albo 15zł a sadzonka o połowę mniejsza. Tak więc bardzo się cieszę, że dziś kupiłam takie ładne.
Umbry nie kupiłam bo Pani nie miała pewności czy to Umbra, niby wyglądała podobnie i było na niej napisane "wiśnia kulista" ale bez Umbraculifera, więc nie było pewności. Cena 30zł, mieli dwie sztuki, niskie bardzo, na cieniutkim pniu i miały mało liści, na pewno mniej niż połowę a te co miały były raczej żółtawe. Mam w ogrodzie jedną Umbrę, więc mam jako takie porównanie. U mnie liście jeszcze zielone i nie spadają póki co.

Był spory wybór host i bukszpany formowane w przecenie. Jeśli chcesz mogę wstawić zdjęcia bo zrobiłam.
Do Kurowa w takim razie wybiorę się w przyszłym tygodniu. Może to i lepiej bo w piątek mam ciężki egzamin, więc lepiej żebym siedziała na d...pie i powtarzała, tylko tak bardzo mi się nie chce Jakby co wybierzesz się ze mną?

Piękne te trawy kupiłaś. Wstaw fotki tego co tam jeszcze było- proszę. Co do wiśni to chyba wcześniej były inne- były bardzo wysokie , według mnie około 2 m. Było napisane Umbraculifera, ładne korony, kule nie za duze ale bardzo ładne liście i po 60 zł. Mam gdzies w telefonie zdjęcia- może wrzucę później. Sylwia ja chętnie bym pojechała do Kurowa ale w roli towarzyszki bo mam zakaz kupowania. Mam pozwolenie na kupno małych bukszpanów na obwódki do nowo tworzonej rabaty. Ale to może w Końskowoli u takiej Pani u której kupowałam na wiosnę po 3 zł dosyć spore. Przyszły tydzień mam chyba wolniejszy niz ten. To sie umówimy na wypad.,

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:23, 09 wrz 2014

Do góry
Dobrze, dziecko wróciło ze szkoły i mam zdjęcie ostrzyżonej kuli z rozplenicy (to ta "słomiana" kula)

Przepraszam za kiepską jakość, bo to uboczny efekt powiększenia

Zaznaczam, że to efekt przejściowy przed momentem wiosennego cięcia, przed wybudzeniem się trawy.

Link do nieciętej, zimowej rozplenicy dała już Kasia

Dodam, a raczej dam pod rozwagę dyskretną wskazówkę, że na tę rabatę musi być to średnia, albo mała rozplenica.
Pożegnanie 14:21, 09 wrz 2014

Do góry
Jolu, żegnaj
W naszych sercach jesteś na zawsze...
Spaceruj po ogrodach Pana, kiedyś się spotkamy...

składam kondolencje rodzinie i łączę się w smutku...
Na końcu świata 14:16, 09 wrz 2014

Do góry
Wczoraj udało nam się w przerwie między burzami wydłubać ze skarpy resztę kamieni, które były tam składowane.. dziś już pewnie nic się nie uda, ale jutro kończymy wyrywać chwasty i chcę wyznaczyć linię skarpy żeby zacząć ją równać.

Oj czuję dziś ręce po wczorajszych kamieniach.

Zakątek z fioletową ławeczką 14:11, 09 wrz 2014

Do góry
Małe zmiany pod jałowcem Była kora, ale stwierdziliśmy, że z kamieniami jest lepiej Wszystko bardziej widać i tak jaśniej jest

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:05, 09 wrz 2014

Do góry
Gosia - Variegatusa nie było, był Cabaret (napisałam u Kasi w wątku bo ona o Variegatusa pytała).
Kupiłam miskanty Graziella - po 11zł:

i rozplenice po 12zł:

Foto zrobione przy aucie żebyś wiedziała jaka wielkość. Rozplenice kupowałam wcześniej w Świdniku, nie pamietam dokładnie ceny, albo 12 albo 15zł a sadzonka o połowę mniejsza. Tak więc bardzo się cieszę, że dziś kupiłam takie ładne.
Umbry nie kupiłam bo Pani nie miała pewności czy to Umbra, niby wyglądała podobnie i było na niej napisane "wiśnia kulista" ale bez Umbraculifera, więc nie było pewności. Cena 30zł, mieli dwie sztuki, niskie bardzo, na cieniutkim pniu i miały mało liści, na pewno mniej niż połowę a te co miały były raczej żółtawe. Mam w ogrodzie jedną Umbrę, więc mam jako takie porównanie. U mnie liście jeszcze zielone i nie spadają póki co.

Był spory wybór host i bukszpany formowane w przecenie. Jeśli chcesz mogę wstawić zdjęcia bo zrobiłam.

Do Kurowa w takim razie wybiorę się w przyszłym tygodniu. Może to i lepiej bo w piątek mam ciężki egzamin, więc lepiej żebym siedziała na d...pie i powtarzała, tylko tak bardzo mi się nie chce Jakby co wybierzesz się ze mną?
Kwiaty z ogródka Marty :) 13:59, 09 wrz 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
pokażę Wam kawałek ogrodu, na który patrzę, to chce mi się rz***ć nie mam kompletnie pomysłu czego tam nasadzić, narazie wywalam tego iglaka - powiedzmy płożącego przy płocie..przy tujach rosną liliowce, słońce jest tam przez niemalże cały dzień, jedynie orzech daje cień, może tam jakieś małe wrzosowisko zrobić.. ?!
wiem, że nic nie wiem..

No cóż, Marta, ta rabata pod orzechem to będzie wyzwanie ze względu na orzech właśnie. Podoba mi się projekt Przemka, z tym że ja jednak po obu stronach chodnika dałabym szpaler z szałwi. Dobrze jednak pisze o
Ola, że orzech nie pozwala rosnąć innym roślinom, więc trzeba by trochę pokombinować, by ładnie wyglądała cała rabata
A jak wygląda teraz po drugiej stronie chodnika? Mogłabyś zrobić zdjęcie? Warto, by obie rabaty były harmonijnie dopasowane
Buziak zostawiam
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:16, 09 wrz 2014

Do góry
jazzy napisał(a)
kurcze, może najlepiej będzie jak zostawie same śliwy i buxy na białym żwirze, a te biało kwitnące dam tam dalej przed te kolumnowe cisy, czy cokolwiek tam będzie rosło Co myslicie?

A Marikeny w skarpetach bukszpanowych, nie są za duże tyle, że to nie jest bordowy kolor
Kwiaty z ogródka Marty :) 13:14, 09 wrz 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
pokażę Wam kawałek ogrodu, na który patrzę, to chce mi się rz***ć nie mam kompletnie pomysłu czego tam nasadzić, narazie wywalam tego iglaka - powiedzmy płożącego przy płocie..przy tujach rosną liliowce, słońce jest tam przez niemalże cały dzień, jedynie orzech daje cień, może tam jakieś małe wrzosowisko zrobić.. ?!
wiem, że nic nie wiem..

jak możesz to podaj wymiary tego prostokącika? i pi razy drzwi gdzie jest i ile orzech zasłania? niestety koło niego nie urośnie za wiele...a opadające liście z takiego giganta też sporo pracy z wybieraniem z rabat...

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:58, 09 wrz 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
U mnie sam smutek ostatnio i to bardzo duży

Przykre wieści Halinko, ale trzeba wyglądać słoneczka w Życiu, zobaczysz wkrótce zaświeci. Pozdrawiam ciepło i przytulam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies