Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z miłości do bukszpanów... 21:01, 16 wrz 2014

Do góry

Moje dzisiejsze zakupy 5 × więcej cebulek niż w tamtym roku. Mąż mnie zamorduje bo on sądził 50 w zeszłym roku i miał pryszcze.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 20:58, 16 wrz 2014

Do góry
W związku z powstałymi zaległościami pozwolę sobie na foto-relację z mojego ogrodu. Zacznę wiosennie.

Ogrodowe przygody 20:58, 16 wrz 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
dziewczyny na Was zawszę mogę liczyć bo mąż tylko mówi, że to krzaczory

,

Cześć Iwonko, mój mąż na szczęście się z czasem zaraził, choć u mnie jeszcze marnota, ale i to cieszy Nawet jak był w biedronce to dzwonił i mówił: słuchaj są takie cebulki i takie, to jakie byś chciała?
Zaczął nawet od czasu do czasu pomagać w ogrodzie. No szok normalnie
I tobie tego życzę, bo takie wsparcie męża bardzo podnosi na duchu.

Bardzo mi się twój ogród podoba, robi niezłe wrażenie Pozdrawiam
Coton Manor Garden - Anglia 20:57, 16 wrz 2014

Do góry
To jeszcze troszkę zdjęć z tego ogrodu.

Może się powtarzam?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:55, 16 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Tego potrzebuję na moiom przed ogródku,......Madrzen cytuj mi tu zaraz...bo mi tętno rośnie niebezpiecznie i miałam stresa dzisaj wielkiego, muszisz mię coś dać na oddecha

Mi też bardzo podoba się to zestawienie kolorów
Ogród Beaty 20:53, 16 wrz 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
A dziś powdtało wrzosowisko, jeszcze tylko krokusy dosadzić i na wiosną będzie radośnie

a tu najbardziej na prawo, takie żółte, to jakie wrzosy lub wrzośce?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:53, 16 wrz 2014

Do góry
Tego potrzebuję na moim przed ogródku,......Madrzen cytuj mi tu zaraz...bo mi tętno rośnie niebezpiecznie i miałam stresa dzisaj wielkiego, muszisz mię coś dać na oddecha...najlepiej u mnie...jak siem nazywają te cuda

buźka wielka
Lawendowy zawrót głowy 20:53, 16 wrz 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
No i reszta

Ładne zestawienie, duże szmaragdy kupiłaś. Te trawki, to miskant - jaki ?
Pozdrawiam
I co dalej w moim ogrodzie ? 20:52, 16 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
A może jeszcze coś takiego Geometryczne rabaty z możliwością różnych obsadzeń Wysokie szczepione drzewa liściaste przy wjeździe dające prywatność Do chodnika wokół domu nie przylega żadna rabata dzięki czemu można łatwo korzystać z ogrodu

Zastanów się czy propozycja katalp jest dobra w twoim klimacie... inna sprawa, że bardzo późno wypuszczają liście. Absolutnie nie kuś się na akacje - Danusia wielokrotnie o nich pisała (krótko mówiąc) źle... że kruche, łamliwe, w pewnym momencie i wieku szpecące.

Z wielkim prawdopodobieństwem jak zamówisz cisy przez internet to dostaniesz...wypierdki... dużych nie chcą przewozić firmy kurierskie.
I w kwestii owocków - szczerze, z całego serca nienawidziłam jeszcze w zeszłym roku tych owocków - chodziłam i obskubywałam je. Teraz ciesze się z nich niezmiernie, choć po cięciu jest ich niestety o wiele mniej w tym roku (i siewek będzie mniej, niestety) Te owocki były wabikiem dla ptaków zwłaszcza od stycznia - "dywanowe naloty" kwiczołów i szpaków to najwspanialszy widok jaki daje zima. Owocki i cisy są strasznie demonizowane, a przecież bardzo wiele roślin w naszych ogrodach jest bardzo trująca. Przy systematycznym strzyżeniu cisa owocków niema w praktyce. Na moich stożkach, kulach i lizakach (na nóżce) nie mam ich wcale
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:51, 16 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No i się narobiło! Krytyka boli, a prawda? Gdzieś leży po środku.

Dlatego staram się robić swój ogród tak jak umiem, potrafię, i lubię.
A że niewiele umiem, jeszcze mniej potrafię, to zostaje mi lubienie tego co mam.
Korekty zawsze są -czasami w dobrą, a czasami w złą stronę, ale pretensje mam tylko do siebie.
A ogród, z każdym nowym sezonem ma w prezencie coś nowego. Jeżeli mnie stać na jedną roślinkę - jest tylko jedna. A jeżeli dostanę w prezencie jeszcze coś od rodziny, czy przyjaciół- cieszę się jakby mi kto wór pieniędzy podarował.
Bo to jest ogródek nie Danusi, Kasi, Ewy, czy Edytki tylko mój, Hanusi.
/imiona przypadkowe/. Oprócz mojego.

Pozdrawiam.

Haniu, za to Cię kocham. Nie poddajesz się modzie i innym trendom. Ja tez wychodzę z założenia, że ogród ma być mój. A Twój ma specyficzny klimat. Twoja ręka jest czarodziejką, bo wszystkie otrzymane od Ciebie roślinki rosną u mnie.
Ja już grzybobranie chwilowo zawiesiłam. Teraz trzeba zająć się ogrodem. Nie nadążam z tymi moimi hektarami. Ale przecież ogród to nie muzeum i wciąż toczy się tam zycie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanych wypadów na grzyby.
Ogród do odświeżenia 20:48, 16 wrz 2014

Do góry
Panorama, chciałam zrobić tak, żeby było widać w miarę wszystko....

Tutaj z tarasu

i z trawnika

po kolei od lewej do prawej...taras do remontu....nie patrzymy

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:46, 16 wrz 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ta mi sie podoba piekna ...

To William Shakespeare sadzony w czerwcu, mocno przypalany w upały, przesadzony w lekki cien, zżarty przez plamistośc a teraz postanowił zakwitnac i ma kolejne pąki za rok mam nadzieję na szał!
Ogród w budowie - nieustającej 20:40, 16 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zostawiam pozdrowienia i żółtą dalię. Jeżeli się podoba może być Twoja. Bo coś mi wróbelki ćwierkały, że żółtą daliową chcesz robić.

[]

Haneczko, nie tyle daliową rabatę, co ognistą - żółto-pomarańczowo- czerwoną, a dalie mają być na niej królowymi drugiej połowy lata.
Jeżeli Twoja nie zwiesza w dół kwiatów, ma sztywne łodygi i nie jest strasznie wysoka, to biorę z pocałowaniem ręki. Mogę się odwdzięczyć podobnymi w pokroju bordowymi z zimnym odcieniem fioletu, albo tymi czarnymi.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:38, 16 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Madżenn, a czy Princess nie jest za bardzo samotna w swoim różu tutaj? Czy proporcje kolorystyczne między różami, między bladym różem a mocno różowym są zachowane? Czy jedna róża nie zasłania drugiej?

To 2 aspekty tutaj do przeanalizowania.

Róże przesadź, jak zadecydujesz, teraz na jesieni nic jej nie będzie, odbuduje się do wiosny/lata.

Ta rabata jest cała złozona z bladych roż po prawej. Na dodtek obok Red Leonardo posadziłam Mme Knorr i to chyba był bład. Całośc rabty. Tu lekko mprzekwitające baldawce

Trytom już nie ma , zwolnily miejsce różom

Na tej rabacie rosna moje balde NN, które uwielbiam. Zdjęcia przekłamują kolory. Lubię ten kontrast monardy i baldych róż
Ogród w budowie - nieustającej 20:36, 16 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia z ogrodu Gertrudy J.Kiedyś wstawiłam u siebie zdjecie czekoladowego wilczomlecza od Ciebie ale chyba nie widziałas więc wstawiam u Ciebie.Ma juz na pewno ze 30 cm.

Dzięki za prezent, Bożenko. U mnie on bardziej zielony, tylko na końcach brązowy, bo rośnie między hortensjami.
Ten wilczomlecz ma duże przyrosty, będzie z niego pociecha.
Ogród piękny mieć... 20:31, 16 wrz 2014

Do góry
nie poddaje się, może jednak uda mi sie współnie z wami coś stworzyc.
Oto wejscie do domu.. (widziane z góry)
lawenda się rozrosła, musze wysadzic bukszpany i róże.. ale co tam posadzic zeby było elegancko?
Miejsko & sielsko 20:29, 16 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ale czad. Piękne kolory
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:26, 16 wrz 2014

Do góry
Ten obraz też jest wyjątkowy

Inwersa sam w sobie jest już piękny, pilnuj go i trzymaj w ryzach, bo ja swojego zaprzepaściłam, nie mogę go pokazać...bo sadzę wszystko za gęsto ...o tym też poczytaj....bo zamiast pięknej ekspozycji piękna możesz to zatracić, tak jak ja.
Ogródek Iwony 20:20, 16 wrz 2014

Do góry
I z drugiej strony patrząc:
Maj 2014:

Wrzesień 2014
Siedlisko na Podlasiu 20:16, 16 wrz 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies