Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Eksperymentarium 21:11, 21 wrz 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

no wiesz, najlepiej jakieś swoje bez okularów bo mnie u Ciebie ominęło
a porównawczo Twoje Clare i Jude

Jude i Clare

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:11, 21 wrz 2014

Do góry
I jeszcze wstawię fotki z dzisiejszego ranka. Wszystko spowiła gęsta mgła.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:08, 21 wrz 2014

Do góry
Gosiu, przepięknie dziękuję za odwiedziny u mnie! Bardzo, ale to bardzo jestem Wam wdzięczna za wizytę u nas, za przewspaniały prezent Gosiu Za czarujące chwile z Wami ogromne dzięki ! Jutro prezent powędruje na rabatkę i już cząstka Ciebie/Was będzie w moim ogródku

Do zobaczenia Gosiu

Ogród piękny mieć... 21:07, 21 wrz 2014

Do góry
Hmm smutno zrobiło sie na forum, dwa najpiekniejsze watki zamkniete. Mam nadzieje że czasowo jak piszą..
A ja nadal dumam co wsadzic w to dziurawe miejsce przed pęcherznicą. Jest tam dosyc wietrznie, i nie ma nic zimozielonego oprócz malej jeszcze sosny..
Podpowiedzcie cos poszę?
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:07, 21 wrz 2014

Do góry
No to mecz trwa a ja zabieram się do wklejania dzisiejszych fotek z późnego popołudnia

na początek grujecznik który w tym roku przepięknie się wybarwił już na czerwono i drażni mnie z tą różową różyczką, ten kolor przebarwienia pierwszy raz widzę i zapewne efekt wilgoci

a tu jeszcze z hortensją w nogach która nie kwitła bo nie okrywam
a po prawej stronie ten sam grujecznik z 17.09. 2013 już prawie bez liści przebarwiony raczej na złoto - wiadomo susza w ub roku to sprawiła no i nie denerwował mnie z tą różą ale zaś brak liści mnie wnerwiał

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:07, 21 wrz 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
A może chodzi Ci o hakone?
To by było ładne połączenie. Czerń/bordo z żółcią/limonką zestawiają się świetnie.

Tak to Hakonechloa, ale nazwa nigdy nie do zapamiętania
Pożyczyłam foto ze strony http://albamar.pl/pl/byliny/22-swiecznica-brunette-.html
ale muszę pokazać... szukam gdzie by wkomponował

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:03, 21 wrz 2014

Do góry
A zatem nowa rabatka - wymiar to dł 4.7m i szer 0.8m. Czyli wielkie toto nie jest!
Nie chciało mi się przestawiać auta więc zdjęcia tylko takie.

Chodnik woła o pomstę do nieba, wiem, wiem! A i brama do garażu też do malowania jest. No ale do zrobienia oby w niedługiej przyszłości.
Ogród to życie 21:03, 21 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Wszyscy mają, mam i ja

Ale piękny kolorek ma ten wrzos.
Czytam o braku weny ogrodowej w tym roku. Daj sobie troszkę odpoczynk w tym roku. Praca w ogrodzie ma być przyjemnością a nie przymusem.
Rabata robiona wiosną pięknie się rozrosła, na kolejne przyjdzie właściwy moment.
buziaki
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:02, 21 wrz 2014

Do góry
Wrzucam moje dzisiejsze zmagania wiankowe. Tesciowie przywieźli bardzo dużo kwiatów

Rododendronowy ogród II. 21:01, 21 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

?? a cio to takiego? Ja zupełnie nie wiem Buziaki!!

Padłam wczoraj przed 22gą ale nic mnie nie boli, już haha miłego dnia!!!

O to chodziło

Ja tez padłam przed 22 ale co z tego jak nogi tak mnie bolały ze do rana nie zasnełam. Dopiero w dzień przestały mi dokuczac skurcze.Musiałam byc na chodzie bo dzień wnuczkowy był mocno zaległy przez moje ciagłe wyjazdy.Moze dzis sie wyśpię .
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:58, 21 wrz 2014

Do góry
Kasiu jesteś wspaniała z tymi porównaniami, paczę i paczę jakby nie na swój ogród
Fantastycznie ujęłaś zmiany! Jesteś Mistrzem !

Kasiu ogromnie dziękuję Ci za odwiedziny u mnie, za prezent prześliczny, za dobre słowa,
za ciekawe zdjęcia no i za te porównania. Rewelacja !

Kasiu, do zobaczenia, inaczej być nie może

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:58, 21 wrz 2014

Do góry
Justyna napisał(a)

Pięknie

Doniczek to Ty masz

Podobnie myślę o żurawkach.

Świecznicę uwielbiam za jej upojny zapach.

Serdecznie

a no mam tych doniczek i podlewania też no ale co zrobić

o jak dobrze, ze też tak myślisz o żurawkach bo już myślałam, że ja coś miesszam
tak świecznica cudnie pachnie ale już przekita

pozdrawiam
Dwa ogrody 20:56, 21 wrz 2014

Do góry
Krys, serdecznie zapraszam, jak będzie więcej chętnych to też damy radę, miejsca nie braknie
limki w nowym już brązowe, tutaj w półcieniu

ognik ładnie przyrósł po łagodnej zimie

i kalina którą bezskutecznie próbuję ukorzenić, patyczki już ze dwa miesiące stoją w wodzie, muszę podejrzeć, może się uda, kosy jej owoce znajdą nawet pod śniegiem

kokornak na słupie zmienia kolor... jesień
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:55, 21 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Dobrze że nie pojechałam bo chyba bym się rozchorowała od samego widoku tych roślin
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:55, 21 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Witaj wpadam z rewizytą, szybciutko obejrzałam wątek, szykuje się ładny ogród, ale musisz koniecznie zagrodzić, bo dziki już będą lazły i robiły szkody chyba, że im na obrzeżu posadzisz topinambur ale i tak potem wlezą do ogroduinversa śliczna i niech Ci więcej nie przyjdzie do głowy żeby ją ciachać, no ale przewodnik musi być jeden, pozdrawiam serdeczniekwiatuch na przywitanie

Witaj monteverde Myślimy już coś o ogrodzeniu, bo się nie da, natura silniejsza. Odkąd palę znicze na noc to dzików nie ma. Miejmy nadzieję, że tak już zostanie. W polach stanęła już ambona. Od października zacznie się sezon łowiecki, więc może trochę je wybiją. Słyszałam opinie, że na dziki to nawet ogrodzenie nie pomoże. Ostatnio rozmawiałam z miejscowymi i są w szoku, bo w tych regionach nigdy dzików nie było.
Dzięki za kwiatucha. Śliczny - zresztą jak wszystkie u Ciebie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:54, 21 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Noooo nieżle a mówiłaś że jak coś w oko wpadnie a wpadł cały bagażnikFajnie że tyle roślinek mogłaś kupić Co za trawki kupiłaś?

Część zakupów należy do bratowej eMusia.
Trawki to rozplenice i proso rózgowate.
Ja kupiłam 4 róże, 5 wrzosów po 2 zeta, 2 jeżówki picollino i kamienną niską doniczkę na rojniki. To bardzo skromne zakupy.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:53, 21 wrz 2014

Do góry
No to bazę mamy taką:

Ogród to życie 20:52, 21 wrz 2014

Do góry
Wszyscy mają, mam i ja
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:51, 21 wrz 2014

Do góry
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 20:50, 21 wrz 2014

Do góry
i na koniec martwi mnie jodła, posadziłam niedawno trzy i jedna coś mi żółknie i te żółte igły odpadają... nie wiem co robię nie tak? za mało wody za dużo wody czy jak?! były kopane wiosną, całe lato przetrwały w doniczce i Pani zapewniała, że po wsadzeniu do gruntu będą pięknie rosły, nie są posadzone za głęboko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies