Dziewczyny w wątku GabiK snują plany objazdowego spotkania z okolic pd-zach Warszawy. Wpisujmy się na listę i proszę o propozycje
Ja ze swej strony zapraszam do ogrodu nie tylko bukszpanowego Komorów k.Pruszkowa, podawajcie miejscowości, będziemy układać plan i kolejność "objazdu warszawskiego"
Spotykamy się o 9. 00 tutaj:
HRS Dawidy. Ostry zakręt i dużo banerów i dużo kwiatów przed. Jedzie się z Raszyna w stronę Puławskiej.
Byłam, odwiedziłam, takie miałam widoki z siedziska Anula faktycznie wymięka, ale wcale się nie dziwię, ja też nic nie robię oprócz fotek i lania wody od rana No...jeszcze koszyk z ziołami zrobiłam do sesji zdjęciowej o zielniczkach
Myślę, że warto byłoby przy okazji tematu świerków serbskich napisać co lubią i jak je sadzić, dla takich laików jak ja
Jak napisała Danusia, gleba odkwaszona, inaczej niż większość iglastych (w szkółce pan się zdziwił, że chcę do serbów taką ziemię).
Przeczytałam także w wątku Syli, że nie lubią być sadzone głęboko, czy to się zgadza? Pilnowałam tego podczas sadzenia ich u siebie
Oj, to mnie uspokoiłaś! Dziękuję Danusiu A już myślałam, że zrobiłam mu krzywdę. Wczoraj cięłam kuleczki, znalazłam inny sposób - nie miałam kupnego szablonu, a bałam się ciachać na oko, i poprosiłam mojego męża, żeby mi ze sklejki wyciąl omegę Może to nie idealny sposób, bo i tak trochę ręcznie trzeba równać, ale za to wysokości kulek mam równiutkie!
A z tym dużym boję się jak nie wiem co.... ale cóż - nie ma mi tego kto zrobić. Będę próbowała, obym go nie zeszpeciła tylko....
Moim zdaniem trzeba się z nią pożegnać. na pewno już nie odbije, Nadetnij nożem korę czy jest żywe pod spodem, jeśli suche, łamliwe - usuń drzewko i posadź nowe. Czasem trzeba przeboleć straty. Głowa do góry, nowe będzie rosło.
Dla pocieszenia obejrzyj sobie Maję, o tym też mówię (chyba)..