Agnieszko, rabatay potrzebują czasu albo pieniędzy Ja niektóre zapełniam już szósty sezon a może dłużej.
Po lewej to rozplenica Autumn Magic, zakwita bardzo wcześnie, kłoski ma dość drobne i jasne, beżowe, jest też dośc niska. Światło powoduje to, że wydają się białe. Moja ulubiona.
Kolor trzcinnika też jest uzależniony od padania światła, ale mój na początku jest jasny a potem nabiera lekkiego fioletu
Rozplenica z początku września
Trzcinnik teraz tak wygląda, nie mam bliższego zdjęcia.
Witam Doświadczonych Ogrodomaniaków i Panią Kierowniczkę Kierowników Danusię!
Mam taki problem z nie rozpoznaną chorobą gruszy. Zaczyna się tak jak na fotkach: od jednej brązowej plamki, potem plamek przybywa, zlewają się, a na końcu cały liść robi się brązowy. Plamki nie są wybrzuszone, brązowienie nie występuje na łodygach i owocach. Drzewko pryskane było Score i Topsinem.
Bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu i zaradzeniu tej chorobie gruszy
cudna ta kokoryczka - u mnie niestety ślimaki się na nich wyzywiły i dawno sladu nie ma a ta je lubie i nawet nie wiedziałam że tak się pięknie przebarwiają
Bogdziu ja u Ciebie zwykle przesiaduję na tej ławeczce po cichutku żeby zachłysnąć się głosem lasu - Twoje buki są przepiękne a jesień u Ciebie wiesz że wolę...
Mam małą sugestię, może zamiast tych begoni czerwonych które się pojawiają jako obwódka wprowadzisz niskie jakieś trawy co? tak mi się pomyślało
Nie zamierzam przestawać chyba, że będziecie mieć dość
Astry w tym roku mizerne, złapały mączniaka i musiałam wyciąć do zera...lubię je jedynie za kwiaty. Zawilce mimo wszystko mają klasę i elegancję
Vivo, jak zawsze cudnie u Ciebie. Nie pojmuję jak dokonać tego, żeby moje rabaty były tak bujne. Hmm...
Oczywiście będziemy zaglądać jak tylko coś nowego wkleisz, bo to piękne obrazy.
Mam dwa pytania.
1. Na cytowanym zdjęciu te kotki całkiem po lewej to też rozplenica? Takie białe i mniejsze się wydają a jednocześnie bardzo gęste. NIe pasuje mi.
2. Od jak dawna twój trzcinnik S.brachytricha ma białe kwiatostany? Mój cały czas taki z lekka fioletowy.