Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:47, 17 sie 2014

Do góry
Ewa niektóre w tym roku kiepsko ale i tak nieźle

Ogrodowa zachciewajka :) 12:42, 17 sie 2014

Do góry
Za wrzosem est kolejna roślina, której nazwy nie pamiętam. Nie zapisałam ufając sobie, że jednak zapamiętam pomożecie?

A i przepraszam za tą trawę i chwastą nie wypielonego ale jak nie deszcze, to komary i tyle co mogę to robię. A dzisiaj pielić nie będę, bo moja babcia mogłaby dostać zawału, że takie rzeczy wyprawiam w niedzielę .
Ogrodowa zachciewajka :) 12:37, 17 sie 2014

Do góry
Ożanka mi się rozrosła szybciorem Dostałam chyba 10 małych sadzoneczek.
Ogrodowa zachciewajka :) 12:33, 17 sie 2014

Do góry
A to kolejny podarunek, zapomniałam nazwy, ktoś pomoże w identyfikacji?
Ogrodowa zachciewajka :) 12:27, 17 sie 2014

Do góry
A to moja kochana vanilka kocham ją
W rzeczywistości jest już bardziej różowo-czerwona achhhh jesień kroczy...
Ogrodowa zachciewajka :) 12:20, 17 sie 2014

Do góry
A to róża, która miała robala, MałaMi zidentyfikowała gościa, napisała co podać, podałam i śmierć robala. Babcia nie pozwoliła mi oberwać liści, bo stwierdziła, że kikuty łyse zostaną z kwiatami. No to zostawiłam dlatego takie lekko nadgryzione, ale coś im chyba jeszcze innego dolega. Osłabienie mnie bierze z tymi wszystkimi robalami i chorobami a mam kilka krzaczków na krzyż. Co mam z tym zrobić?

I jeszcze azalie. Czy im coś dolega? Samo przejdzie, mam usunąć brzydkie liście, czy mam im coś podać? Pan w CO powiedział, że spokojnie nic się nie dzieje, będzie Pani zadowolona. Ale ja się wolę upewnić.
Mój kawałek planety 12:20, 17 sie 2014

Do góry
aaa i jeszcze zapomniałam o jedynej obwódce z bukszpanu jaką mam , wygląda na to że została przyjęta (tfu, tfu)
zupełnie nie wiem dlaczego na zdjęciu jest krzywa - bo w rzeczywistości - nie jest

Zagęszczanie róż - pytanie. 12:17, 17 sie 2014

Do góry
Oto o czym mówię i o co pytam.
Mój kawałek planety 12:14, 17 sie 2014

Do góry
kamyczki wysypane na jednej z rabat, trawka poczworzyła ( w sensie razy 4 swoja objętość

tawuły zrobione w kulkę, miałam się ich pozbyć ale niech sobie na razie będą

miskant graziella (nazywam go grażynką wypuścił miotełki - ale myślę że on nie jest taka wysoki jak być powinien.

i runianka która, jak odgarnęłam korę - zostawiłam jej ciutko - mam wrażenie ruszyła z kopyta

a tu moja morda kochana - jamnik szorstkowłosy, ma niespełna rok i same psoty mu w głowie

poza tym nie można bez końca fotografowac dwóch rabat i idę robić rosół
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:11, 17 sie 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Witam Serdecznie wszystkich odwiedzających ten wątek - chciałam uzyskać poradę na temat rabatki w rogu ogrodu. Dodam że pod betonowym płotem rosną Brabanty a przy panelach ogrodzeniowych świerki. Tak jak narysowałam czarną linią chcemy rabatkę w półkolu, ale nie do końca mnie przekonuje widok takiej dużej rabatki wysypanej korą lub żwirem z doborem roślin też mam problem, może ktoś coś podpowie
Pozdrawiam

Basia8, ja zmieniłabym jej kształt, odwróciłabym, tam gdzie masz największą wypukłość, wklęsłość, takie dwie fale.
Ogrodowa zachciewajka :) 12:10, 17 sie 2014

Do góry
W ogóle to znowu potrzebuję pomocy.
Coś mi druga pnąca róża niedomaga. Po tych deszczach tak ma. Czyżby to jakaś pleśń czy coś podobnego? Co mam jej zaaplikować?

A poniżej mięta. Coś mi ją "psuje" Dostałam od znajomej pięć łodyg, puściły korzeniory, wsadziłam do doniczki, ładnie szła, liści napuszczała i zaczęło się coś z nią robić, właśnie takie coś jak na zdjęciu. Przesadziłam do ogrodu, żeby się rozrastała no i zaczyna włazić na nowe odrosty
Co to i jak się tego pozbyć?
Ogrodowa zachciewajka :) 12:03, 17 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Hej Kasiu! Pozdrawiam!

Ola dzięki i odpozdrawiam nie było Cię dwa dni a Twój wątek aż huczał

Pozdrawiam groszkiem pachnącym
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 12:03, 17 sie 2014

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Jest i rabatka przed wejściem na razie bez trzmieliny z lewej i na kiju z prawej. Hortensje i żurawki jeszcze malutkie więc szału nie ma, ale jak się rozrosną... czy dosadzić jeszcze coś, może tymczasowo pomiędzy hortensje, może jakieś trawki?

ewa jak posadzisz trawki, to w przyszłym roku będziesz je musiała wykopywać
wydaje mi się że jest zbyt ciasno, lepiej posypać korą i poczekać aż rośliny urosną, a zając się innymi rabatami

co do rabaty na lewo dużo się napracowaliście
na plus że rabata jest teraz pod płotem a nie na środku
ja bym tylko jakoś bardziej linię wygładziła, zrobiła mniej falowaną
Ogród z lustrem 12:02, 17 sie 2014

Do góry
Aby nieco zaciekawić - pokażę to tego domu już nie ma, ale jest inny

I to

Ogrodowa zachciewajka :) 12:01, 17 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Utnij sośnie czubek i po sprawie

Ok utnę czubek i już. Na boki będzie się rozkrzewiała?
Ale nie będzie tak, że ja utnę czubek i będzie mi szła w górę ale bez czubka?
Jest taka ładna szkoda mi ją ciachać, ale nie chcę bardzo wielkiego drzewa.

Kasiu znalazłam w domu mały aparat, myślałam że już nie żyje. Okazało się że żyje i całkiem dobre zdjęcia robi

Kasiu kfiatek dla Ciebie

Taką ładną dalię dostałam od Anabell Najpierw kwitły niższe żółte, teraz o takie
Ogród z lustrem 11:58, 17 sie 2014

Do góry
Tutaj ogród z lustrem zderza się z ogrodem II. Wypoczynkowe zaplecze z częścią rekreacyjną, ogniskiem, wielkim warzywnikiem, kolorowymi krzewami i jabłoniami formowanymi w szpaler. Wierzcie mi, będzie na czym zawiesić oko i się inspirować Mam nadzieję, że nie zapomnieliście o tym ogrodzie.

c.d.n
Ogród z lustrem 11:55, 17 sie 2014

Do góry
A to zdjęcie mi się nawet podoba

Ogród z lustrem 11:54, 17 sie 2014

Do góry
Krzaki, chwasty i ruina, kolejne etapy naszego serialu pozwolą Wam zobaczyć jak odmienić ogród, jeśli się tylko chce. To serial dla niedowiarków

Rozpoczęliśmy od wielkiego ogniska

Ogród z lustrem 11:53, 17 sie 2014

Do góry
Ciąg dalszy ogrodu z lustrem rozpoczynają dość katastroficzne zdjęcia
Nie przestraszcie się, bo efekt będzie powalający, ogród się zmienił w bajkę

Było tak, z powodu zalewania tej działki umarły wszystkie drzewa, to był bardzo smutny widok.

Wkroczyła nasza dzielna brygada ogrodowa

Ogrodowa zachciewajka :) 11:44, 17 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, ja miałam ten sam kłopot. Za dużo kolorów na jednej rabacie. Przed domem uporządkowałam więc rabatę kolorystycznie. Jednak na północnej stronie zostawiłam moje żółcienie, czerwienie i pomarańcze. Pieknie rozświetlają ogród i tak ładnie kwitną o tej porze roku. Zdjęcia nie pokazują tego tak, jak widzę w naturze.
Zrobiłam dla ciebie fotki, zajrzyj do mnie. Pozdrawiam.
A nawłoć miałam w kilku miejscach. Obecnie mam w trzech, ale zostawię tylko na tej rabacie, co ci pokazywałam. Mam za mały ogród, aby sobie pozwolić na więcej

Iwonko zaraz do Ciebie pędzę podziwiać kolorki
A to moje żółtki mało ich ogólnie ale zawsze to coś.
Rudbekia już nie jest taka piękna jak kilka tygodni temu więc nie robiłam zdjęć, a mam jej sporo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies