Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Eli 09:17, 10 sie 2014

Do góry

murek przy altanie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:15, 10 sie 2014

Do góry
gardney napisał(a)
NAwet bym przeżyła to wydmuchiwanie byleby nie robić totalnego przemeblowania.
Właśnie jakoś tak spodobał mi się ten buk płaczący purpurea - przepraszam za zmianę koncepcji - może jego dać zamiast tych pęcherznic. Tutaj wklejam zdjęcie prawie całości - nie objęłam tego, a dalszy ciąg na drugim zdjęciu.
Pod siatką rośnie żółta trzmielina.

hej, druga wersja lepsza. obwódkę z tawuł zrób sobie nie w żwirku? Masz jeszcze sporo miejsca wokół domu i nie wszystkie rabatki są wypieszczone?
Na rabacie po lewej zmieści Ci się 1 buk pendula i posadziłabym go raczej na środku rabaty. On na razie będzie mały i nie będzie na tej rabacie dominował, ale do czasu. Za kilkanaście lat będzie śliczny

Jak go posadzisz bliżej płotu, to za parę lat na ten płot Ci wejdzie i będzie bardziej zasłaniał ekspozycję, niż gdy posadzisz go na środku.
Ja nadal posadziłabym tam po 3 kolumnowe sosenki, ale blisko granicy rabaty z trawnikiem - w ten sposób osiągnęłabym 3ci wymiar którego nadal tu będzie brakowało, mimo 1 buka (zanim urośnie...)

A jałowce i wierzbę bym wywaliła - im szybciej tym lepiej Jak tu trochę posiedzisz i poczytasz, to sama dojdziesz do takiego wniosku, ale to może być za rok-dwa, a wtedy te rośliny dopiero będą miały korzenie i dopiero trzeba będzie robić demolkę!

Wywaliłabym jałowca, mniej więcej w jego miejscu - po lewej posadziła pendulę (albo te 3 sosenki jeśli jednak dasz się namówić) i dopiero dosadzała kule i stożki i trawy i żurawki na koniec.
Po prawej - muszę się zastanowić co by tam dać.
Ogród Eli 09:15, 10 sie 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Rabata grillowa rozrasta się w oczach

Reniu ta rabata beczka bez dna, skończę ją chyba za dwa lata

kilka ujęć z tego co już nieco zrobione

rh z wrzosami...ujęcie z jednej strony

z drugiej

Moja bajka 08:59, 10 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
[

Piękne
Nasz przydomowy ogródek 08:53, 10 sie 2014

Do góry
Marysiu stosuj gnojóweczkę bo sama widzisz że efekty są.

Irenko masz dużo zacisznego miejsc i będą się czuły wyśmienicie. Zleciało 2 latka i to już poważny wiek jest.

Iwonko dziękujemy z Babcią. Tyle Cię nie było i zaraz muszę odwiedzić Twój wątek.

Kasiu dzięki. To ten sam krzew.

Mała biała też pokazuje swój urok i ma 5 lat. Dobrze że te rośliny lubią cięcie więc z ograniczeniem wzrostu nie ma problemu.

Kondziowy ogrod cz II 08:36, 10 sie 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)
Niestety spóźnione, ale nie mniej serdeczne gratulacje i życzenia wszystkiego co się szczęściem zwie.
Buziam Was mocno.

dziekuje dobrze ze juz wruciliscie a my bedziemy jechać w czwartek a po powrocie musimy sie umówić
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:03, 10 sie 2014

Do góry

Zasiana trawa na czarnym placyku , wyrzucę ten krzew po prawej i róże i ten kamień mały a trzmielinkę poprowadziłam po całym obwodzie tu po prawej w dół Pokażę całość ale potem
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:59, 10 sie 2014

Do góry

O to wywaliłam skróciłam rabatę do znacznika
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:54, 10 sie 2014

Do góry

I obecnie 2014.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:53, 10 sie 2014

Do góry
Rabata w zeszłym roku 2013
Kosolkowa Pasja 07:33, 10 sie 2014

Do góry
Na dodatek inne róże tez mączniak zaatakował I plamistość.. Wczoraj robiłam oprysk. A czy tak zwinięte listki to od mączniaka?

Kosolkowa Pasja 07:29, 10 sie 2014

Do góry
Scarlet - to ta którą męczy mączniak.. Już jest lepiej, ale jeszcze nie do końca. Ile razy się pryska?
Kosolkowa Pasja 07:28, 10 sie 2014

Do góry
Oleander - piękny, obsypany kwiatami!

Ketmia - kwitnie, choć mogłaby mocniej. Nadal nie wiem gdzie te moje dwie panny posadzić! Jakieś sugestie?

Chopin - rozszalał się!

Fairy
Kosolkowa Pasja 07:24, 10 sie 2014

Do góry
Horetnsje. Jeden krzak niebieski, pozostałe różowe Tak samo nawożone, koło siebie rosną. Ktoś wie dlaczego?
Mój jesienny ogród 06:22, 10 sie 2014

Do góry
Klamber napisał(a)
[b]

Zakochałam sie w tej hoście , ale cudna. Piekne zdjecia pokazujesz i ciekawie piszesz.Przyrode tamtejsza będziesz po powrocie wspominał pewnie do końca zycia mimo swojego pięknego ogrodu, a sprzedaz sadzonek to juz firma i trzeba u nas zarejestrowac i podatki płacic, wiem co o tym myślisz. Pozdrówka.
Mój jesienny ogród 04:27, 10 sie 2014

Do góry
Janinko, znajdź mu jakiś cichy kąt i kup sobie w polskiej szkółce a nie w sklepie przywiezione z Holandii, one są pędzone w szklarni i nie wytrzymują naszych zim. Ja przywiozę nasion i też będę hodował. Ja swoje kupiłem od gościa który z nasion hodował i się trzymają u mnie. Wziąłem od niego: okrągłolistnego, pensylwańskiego, tatarskiego, shirashawy, strzępiastokorego, dissecta i dęba błotnego. Tego ostatniego coś mi zeżarło korzenie, pewnie turkucie się zemściły, że ich tępie a dissecta usechł, wsadziłem na czubku skalniaka i nie nadążyłem go podlewać. Twoja Trojeść to całkiem coś innego. Ptaków faktycznie było dużo, darmowa micha przyciąga nie tylko ptaki.
Moniko, ja się zacząłem bawić, bo szkoda mi było wyrzucać na kompost, zbierałem, zbierałem i zrobiło się tego dosyć sporo i tak zacząłem się wymieniać na naszym forum i nie tylko. Nie które wymiany miałem bardzo udane, ograniczał mnie tylko samochód, zawsze marzyłem o pick'upe, tu się mogę choć na patrzyć na nie do woli, bo i na tym się skończy, po marzyć dobra rzecz. To już ostatnie, będę miał jeszcze tylko hosty z edwarda, które zostawiłem na koniec, do jutra.

Mój jesienny ogród 03:33, 10 sie 2014

Do góry
Witajcie, dziś kolejny dzień upału, rano podlałem wszystko a później, posprzątałem dwa parkingi, powycinałem chwasty i pozamiatałem piach i liście z tamtego roku. Trochę tego było. Wczoraj mówiłem o tym że są duże przechyły i przy tyłowaniu przewróciła się przyczepa z beczką pełną wody, na szczęście nic się nie stało, mocna beczka nawet nie pękła, przy okazji umyłem ulicę. Zeszło mi się do 5, wszyscy pojechali o 12 więc miałem okazję i spokój. Dobrze że policji nie było na parkingu, pisałem że ciągle stoją na naszym parkingu, tydzień temu to nawet 5 stało. Rano jeden czatował ponad godzinę, już wszystko podlałem a on stoi przy moich 20 rolkach i w końcu pojechałem. Nie powiedziałem mu dzień dobry, specjalnie żeby nie zagadywać do niego, a on do mnie, że może mi przeszkadza i chce odjechać, ja do niego dobrze jest, nie przejmuj się. Już całe szczęście nie odzywał się więcej, ja podlałem najszybciej jak tylko mogłem i zmyłem się. Za dziesięć minut kogoś zauważył, że nie stanął na stopie i pognał na kogutach, 15 sekund i już siedział na ogonie klientowi. Mówił mi jeden gość, co ma kilka fordów Grand Victoria i wypożycza do filmu, że silnik jest w nim jak w rakiecie, nie ma samochodu którego by nie dogonił.

Powiem, że jest to kawał fury, tym czarnym jeździ policja na autostradzie a tym białym normalna. Zdjęcia robiłem u niego. Tu na skrzyżowaniach beż pierwszeństwa przejazdu, pierwszeństwo ma ten który pierwszy przyjedzie, jakoś nie mogę sobie tego u nas wyobrazić, na pewno było by wesoło. Na tych skrzyżowaniach jest linia i znak stop a na nim all, to znaczy że wszyscy mają pierwszeństwo. Tu jest duże wykroczenie, gdy ktoś nie stanie na tej linii. Wystarczy, muszę szykować się do spania, fotki z Edwarda kończą się już, to ostatnie 20.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:49, 10 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Moje ulubienice Burgundy Ice i First Lady. Zaczynam lubić tę rabatę, jeszcze liczę mimo wszystko na tojeść

piękny kolor! ❤❤❤
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:36, 10 sie 2014

Do góry
dobranoc

Funkie - Hosta 00:34, 10 sie 2014

Do góry
Od jakiegos czasu szukałam hosty mysie uszy i dzisiaj kolezanka kupiła mi w brico,oczywiście bez nazwy.Czy to może być ta własnie odmiana?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies