Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:50, 13 cze 2016

Do góry
szałwia z seslerią zapiera dech - udało się osiągnąć piękny efekt!
Ogród z uśmiechem 11:20, 13 cze 2016

Do góry
Tez doczytałąm, że w ukryciu roślinki przemycane ważne, że masz frajdę, a szałwia po cięciu odbije
Na Łowieckiej 10:51, 13 cze 2016

Do góry
ślicznie masz Ilonko, szałwia w masie robi niesamowite wrażenie i Artemis w kwiatach!

Podczytywałam z telefonu o Twoim wypadku, na szczęście ręka już zdrowa - uważaj na siebie i nie przeginaj z tymi pracami, coby się bardziej nie uszkodzić
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 10:38, 13 cze 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Kilka zdjęć. Robiłam je w czwartek.

Ta szałwia to cudo, ile lat ją masz? Ostróżki w tle też piękne.
Aniu przyszłam zobaczyć u Ciebie te kompozycję o których piszesz u Madzi, czyli połączenie bluszczu hedery z różami, ale jakoś nie widzę takich zdjęć. Mogłabyś wstawić, jestem bardzo ciekawa
W Kruklandii 09:50, 13 cze 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Byłam i wczoraj i dzisiaj, ale na telefonie to niewiele widac Ładne i zarazem zabawne pączki tej róży Takie okrągludkie

Jakie rewolucje na różance wymyśliłaś?

Drzewo zamiast kilka jak najbardziej, ale nie za blisko ogniska?

edit: las szałwii zapomniałam wychwalić

William cały jakiś taki okrąglutki

Rewolucje takie, że zamiast świerków karłowych będą jednak kosodrzewiny
Nie wiem czy nie będę musiała Princess AofK przesadzić bardziej na środek...i wtedy jeszcze MW i Claire Marshall bym musiała lekko poodsuwać.
Zresztą czekam na tę Claire i Eglantyne, bo nie wiem jakie mają kolory na żywo...czy będą mi tam pasować
Dodać muszę sporo trawek tylko jeszcze nie wiem jakich.
I szałwii i liatry więcej.

Ognisk wielkich nie robimy.... myślę, że nie będzie problemu

Las szałwii dziękuje za pochwały Jakoś do góry poszła ta szałwia zamiast na boki
Ogród z widokiem na jezioro 07:39, 13 cze 2016

Do góry
Altanka obrośnięta różami zachwyca. Szałwia cudna i chyba nie wykłada się, swojej wczoraj wydałam dwie skrzynki Ostróżki dorodne, muszę swoim obornika na jesień rzucić. Ale takiej białej nie mam, cudna jest Bodziszki u Ciebie jeszcze kwitną, u mnie już po kwitnieniu i wspaniałe wycięłam, bo łapały mączniaka, będą odbijać Pięknie u Ciebie, tak swojsko i spokojnie, aż by się chciało przycupnąć gdzieś z boczku i pokontemplować
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:08, 13 cze 2016

Do góry
Marga napisał(a)

Jaki ładny widok, piękna szałwia A jeszcze jak sie hostowisko z tyłu rozrośnie ...
Ostatnio mam fazę na te żółto kwitnące kwiaty, nawet od Beatki dostałam 2 sadzonki
Żeby opisać Twój super warzywnik, po prostu brakło mi słów
Pozdrawiam sobotnio

Dzięki Moniko. Jakoś hosty słabo na razie tam rosną ale może się rozkręcą w nastepnych latach. A przywrotniki też moje ulubione szczególnie w połączeniu z granatem
Tu ma być ogród :) 23:52, 12 cze 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Mi też ślina leci za każdym razem jak je widzę
Edytko, ślicznie szałwia Ci kwitnie, a Artemis cała zapączkowana
Cały ogród przepiękny

Ja też lubię to swoje ogrodzenie, zanim powstało był inny pomysł na murki, ale całe szczęście zmieniliśmy decyzję, bo dziś wiem, że nie byłabym zadowolona z pierwotnej wersji

Szałwie bardzo lubię, a jeszcze dwa lata temu w ogóle ich nie znałam .

Artemis jest niesamowita, odmiana warta polecenia!

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:45, 12 cze 2016

Do góry
Mathildis napisał(a)
Śliczne powojniki, szałwia a porządeczek w warzywniku powala też mi się taki warzywnik marzy tylko z miejscówką problem mam

P.S. Ciekawa jestem dlaczego uważasz że mój ogród do mnie pasuje

Aniu przepraszam ale jeszcze nie wysłałam Ci zdjęć- może spróbuję w tym tygodniu. A co do Twojego ogrodu to nie bardzo to umiem wytłumaczyć- może dlatego że jest dopracowany w każdym szczególe, uporządkowany i nienaganny, każdy drobiazg przemyslany- i ta trawa miodzio.
A jeżeli chodzi o warzywnik to porzadek bo dopiero doprowadzony do porządku ale jeszcze nie cały i jeszcze nic nie rośnie, chwasty juz zaczynają ale jeszcze niewiele
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:54, 12 cze 2016

Do góry
Śliczne powojniki, szałwia a porządeczek w warzywniku powala też mi się taki warzywnik marzy tylko z miejscówką problem mam

P.S. Ciekawa jestem dlaczego uważasz że mój ogród do mnie pasuje
Tu ma być ogród :) 22:43, 12 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Co za jeżówka ci już kwitnie ? Śliczna masz to ogrodzenie. Zawsze mi na niego ślina leci.

Mi też ślina leci za każdym razem jak je widzę
Edytko, ślicznie szałwia Ci kwitnie, a Artemis cała zapączkowana
Cały ogród przepiękny
W Kruklandii 22:12, 12 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Wiem, że piach swoje robi, bo nawet te rośliny co rosną od początku w jednym miejscu są mikre
Widzę jak u wszystkich rośnie... jak po roku już jest u niektórych efekt WOW.... a u mnie takie wypierdki wszystko
Ale leję biohumusem, leję gnojówkami, będę dosypywać kory cały czas, kompost się robi dopiero....

Szałwia to Compacta Bright Rose.

No to możemy sobie ręce podać... marzy mi się taki busz jaki jest w niektórych ogrodach i czasem mam dość jak patrzę na te moje niewyrośnięte mizeroty... a potem wstaję biorę węża z biohumusem i walczę dalej - może kiedyś się doczekam...

Juzia jaki biohumus używasz? Ja kupiłam 20l HUMUS ACTIVE UNIWERSALNY.
W Kruklandii 21:10, 12 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Wiem, że piach swoje robi, bo nawet te rośliny co rosną od początku w jednym miejscu są mikre
Widzę jak u wszystkich rośnie... jak po roku już jest u niektórych efekt WOW.... a u mnie takie wypierdki wszystko
Ale leję biohumusem, leję gnojówkami, będę dosypywać kory cały czas, kompost się robi dopiero....

A dajesz korę przekompostowaną? Bo jeśli nie, to kora się będzie kompostować na rabacie i zabierze roślinom potrzebny do wzrostu azot.
W Kruklandii 21:00, 12 cze 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Justynko my tu się śmiejemy że Ty cały czas przesadzasz z miejsca na miejsce i wszystko ,,małe,, ale ja myślę że ten piach zamiast ziemi swoje robi

Różowe szałwie masz obłędne i takie kompaktowe Co to za odmiana ?

Ogród z uśmiechem 20:52, 12 cze 2016

Do góry
Zanim odpowiem najpierw trochę zdjęć
Najpierw zakupy, które zrobiłam w czasie spotkania w Pęchcinie

trzcinnik, miscant, szałwia w dwóch kolorach, fioletowa pysznogłówka, bylica piołun, oczywiście różyczka, kocimiętka ale nietypowa bo wysoka. Bylicę juz posadziłam przy różąch

cdn
Tu ma być ogród :) 20:52, 12 cze 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak Paulinko to jest szałwia, już przekwita.
jaką odmiana konkretnie.? To jest ta co siewki mi dałaś .?
Tu ma być ogród :) 20:50, 12 cze 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Chodzi mi o te fioletowe cudeńka, chyba że to szałwia? Eee chyba nie

Tak Paulinko to jest szałwia, już przekwita.
Tu ma być ogród :) 20:45, 12 cze 2016

Do góry

Chodzi mi o te fioletowe cudeńka, chyba że to szałwia? Eee chyba nie
Małymi kroczkami do celu... 19:36, 12 cze 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Widzę, że różyczka dostała piękne blue towarzystwo Szałwia super. No i czosnki masz wciąż w formie, chyba jakaś inna odmiana niż moje, bo u mnie już dawno ich nie ma. I nie wiem czy mi się wydaje, czy stipę widzę koło rozchodników?

Jolu z tym blue to był strzał w dziesiątkę, dziękuję za radę. Koniecznie muszę rozejrzeć się jeszcze za kocimiętka, dzisiaj na giełdzie szukałam tylko niebieskiego koloru

Ale Ty jesteś spostrzegawcza, jest tam stipa no i miskanty zebrinus.

Jolu a co Zrobić z przekwitnietymi czosnkami? Obcinamy je czy co?
Małymi kroczkami do celu... 18:27, 12 cze 2016

Do góry
Widzę, że różyczka dostała piękne blue towarzystwo Szałwia super. No i czosnki masz wciąż w formie, chyba jakaś inna odmiana niż moje, bo u mnie już dawno ich nie ma. I nie wiem czy mi się wydaje, czy stipę widzę koło rozchodników?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies