Umbry co 3 m mówisz... U mnie by wyszły co 2,5 jakby było ze na środku każdego panelu jeden. Do tego Ml po 2 na panel czyli po obu stronach umbry, czyli umbry 4 a ML 8. Nie za dużo? I cos przed nimi, lawenda? Szałwia? Dobrze kumam? Z tylu bluszcz na plot po całości.
Co ile sie sadzi bluszcz? Nazbieram samosiejek od taty
szałwia "Sensation Compact Bright Rose" i druga niestety nie znam nazwy, bo to moja pierwsza jaką kupiłam chyba trzy lata temu. Ta różowa ma być niska, a fioletowa dorasta do 50 - 70 cm. I na dole przetaczniki
Tereniu przy tarasie z jednej strony mam już jedną rabate długa jak cała ściana domu, tam rosną moje pierwsze rośliny, jest tam mega mix masz roślin, ale lubię go z drugiej strony właśnie zrobiłam rabate z różami, szałwia i są tam 3 szt hortensji Bobo. Zamieściłam tam 2 róże i więcej nie wejdzie, bo jak sama wiesz hortensje to potwory, więc i tak pewnie będzie za gęsto i będę przesadzala za kilka sezonów.
Dziękuję Ci tylko ja nie wiem czy umiem wysiać-ale mam sąsiadkę która ma do tego rękę i może mi pomoże. Jej wszystko wschodzi. Miałam wysiać też cleome-cała ja.
Aga oj tak rozkręcila się jak szalona widać ja aż z salonu, chociaż z różami the fairy średnio mi pasuje, ale zaczekam jeszcze jak litra zacznie kwitnąc.