Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:54, 08 sie 2014

Do góry
Śpioch

Tawuły cięłam już dwukrotnie w tym roku i z uporem maniaka zamierzają kwitnąć

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:54, 08 sie 2014

Do góry
Śpioch

Tawuły cięłam już dwukrotnie w tym roku i z uporem maniaka zamierzają kwitnąć

Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 15:50, 08 sie 2014

Do góry
Nymphaea 'Wanvisa' - Lilia Wodna
długo nie brak było czekać to jej drugi kwiat.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:45, 08 sie 2014

Do góry
Małgosiu,
moje wanilki sadzone wiosną i rosną w pełnym słońcu i już zmieniają kolor.
I na specjalne życzenie mój warzywnik
Ogromny tu busz Małgosiu, ale jaka frajda z własnych zieleninek wczesną wiosną. A teraz cieszą własne pomidorki i cukinie.
Dziekuję Małgosiu za tyle ciepłych słów o moim ogródku.
pozdrawiam
Na Łowieckiej 15:44, 08 sie 2014

Do góry
inag napisał(a)
Ostatnio mam wyrzuty sumienia gdyż częściej fotografuje ogród niż własne dziecko, dlatego postanowiłam to również nadrobić a że jest to forum ogrodnicze, zdjęcia są z ogrodu
Szymon Was pozdrawia serdecznie!!!!

Ale fajne zdjęcia! Odpozdrawiam dla Szymona!
Na Łowieckiej 15:44, 08 sie 2014

Do góry
inag napisał(a)

Duuuużo lepszy i masz rację kociak czuje się coraz lepiej choć mamy jeszcze spore problemy z jej zdrowiem... A oto główna bohaterka moich ostatnich zmartwień:

Felka przypomina mi pierwszego kocura sąsiedzkiego z lat dzieciństwa Cygan się nazywał i uwielbiałyśmy go.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 08 sie 2014

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Irenko,ile u ciebie pieknych,tajemniczych zakątków.Powinnaś zgłosic się do programu Mai bez wahania.

Małgosiu dziękuję, owszem, mam mnóstwo ciekawych zakątków, w każdym buduję inny klimat, ale jednocześnie chcę wszystko spiąć w całośćstąd biały jest dominującym kolorem w meblach i na domach..bo i mur biały..

co do Mai, raczej nierealne i chyba bym nie chciała, z różnych powodówchoć samą Maję i jej program, bardzo lubię
wolę innych oglądać
doczekam się choć jednego, ten powojnik cudny....wybrałam go po dokładnym obejrzeniu w ogrodzie Justyny, ona jest kolekcjonerką unikatów....czekam na Solidarność, na czerwone kwiaty i nic, potem na kolejny i nic..

Duches of Edinburgh

i zaczynają się kotki i Molinia też mi się podoba

rozchodniki juz są piękne, moje patyki tu w mnogości kwitną, będzie co na jesień przesadzać
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 15:33, 08 sie 2014

Do góry
tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

I rzut oka na warzywniak

Kochana z czego Ty masz te skrzynie?
Oznajmiam wszem i wobec, że będę małpować
Skrzynie znaczy - u mnie będą trzy kwadratowe Muszę się wziąć za tą część ogrodu, bo u mnie straszy a Ty mi na ambicje wjechalaś cud miód malina dynia ogórek fotkami
Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 15:26, 08 sie 2014

Do góry
Witaj Haniu

Niektóre odmiany maja to do siebie ,że zasychają im dolne liście , zwłaszcza te wysokie , często jest to spowodowane suchym podłożem .Dobrze jest też opryskac środkiem grzybobujczym zwłaszcza , gdy duzo i często pada .

Jeszcze kilka pięknotek.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:22, 08 sie 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Pięknie wszystko rośnie, widać postępy i co raz ładniejsze zestawienia roślin. Werbena z horti, miskanty z werbeną. Cudo.

Haniu dzięki widzisz, jednak coś z tej nauki z forum widać, człowiek się uczy, dobiera rośliny, choć niby wszyscy mamy to samo, a tworzymy coś innego
no to co, pyszną herbatkę pijemy w zakątku hortensjowym, cudnie tu teraz, magia światła i koloru i faktur
stale zapominam o drzewach, zatrzymałam się na poziomie 2m a np tulipanowiec daje piękne refleksy..
Vanilka się wybarwia..tu i anabellki, vanilki, ogrodowe różnej maści, limki i patyki moje i pinky vinky
Na Łowieckiej 15:17, 08 sie 2014

Do góry
Ostatnio mam wyrzuty sumienia gdyż częściej fotografuje ogród niż własne dziecko, dlatego postanowiłam to również nadrobić a że jest to forum ogrodnicze, zdjęcia są z ogrodu
Szymon Was pozdrawia serdecznie!!!!

Ogród Eli 15:16, 08 sie 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)

Łał...! marudzisz, że się nie możesz zdecydować a tu proszę! W mig rabata powstała!
No pięknie będzie
I nawet korą zaczęłaś wysypywać.
Ja też wczoraj korę kupiłam na swoję rabatę

rabata powstaje powoli bo roślinki nie takie tanie a puste miejsca zapełniam tym co mam w nadmiarze tzn. rozchodnik i czyściec choć ten ostatni na 100% w przyszłym roku wywalę tak jak i tawuły, ale na razie tak zostanie a kory to mi tam wejdzie , że ho ho

no i już pada, i grzmi ale skończyłam kosić

taki prostokącik sobie przystrzygłam i mi się podoba

żurawki do podziału jesienią na dalsze uzupełnienie łezki

fajny ten baronek, muszę go rozmnożyć

bonica rusza po raz drugi
Na Łowieckiej 15:13, 08 sie 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Urlop chyba bardzo sie przydał, bo wyczuwam lepszy nastrój. Problemy z kotką, też w miare opanowane.
Pozdrawiam Ilonko

Duuuużo lepszy i masz rację kociak czuje się coraz lepiej choć mamy jeszcze spore problemy z jej zdrowiem... A oto główna bohaterka moich ostatnich zmartwień:
Moje zmagania ogrodowe 15:00, 08 sie 2014

Do góry
Kupiłam w środę jako "rozplenica w odmianach", ktoś może dokładniejszą nazwę zna?

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 14:59, 08 sie 2014

Do góry
Domek ma już lokatorów

Moje zmagania ogrodowe 14:57, 08 sie 2014

Do góry
Magical Candle nie chce u mnie dobrze rosnąć, cały czas malusieńka

Strawberry and Candy

i Xenox coś tam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:57, 08 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja szampanowa, to się częstuję, jak jeszcze nie wydoili...

Gosia, kwiatuch się należy

Kasiu mam jeszcze ze 2 butelki to otworzę
Moje zmagania ogrodowe 14:55, 08 sie 2014

Do góry
limka

rozchodnik Purple Emperor (?) i ML

Hot Papaya
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:52, 08 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, cóż mam powiedzieć - przepięknie Ta werbena na tle hortek, te miskanty przy bukach - majstersztyk. Miskanty Morning Light sadzę u siebie namiętnie, bo pięknie mi rosną i rozświetlają ogród.

To druga moja ulubiona trawa, za pokrój i bezproblemowość i taką zwiewność
werbena chyba przesadziła, ciągle jej wszędzie pełno, ale jak tak machałam łapkami przy sianiu, to nic dziwnego; pamiętam o nasionach dla ciebie i też ML będę sadzić więcej...na razie wyciągam siewki rozplenic i ML i daję w nowe miejsca

taka sama praca czeka mnie z jeżówkami, mnóstwo siewek

a tu niespodzianka; dostałam nasiona jeżówek od przyjaciółki z Kanady, posiałam i są olbrzymie,liście giganty, ale najdziwniejsze, że w tym samym roku co siane, w tym samym zakwitną, niestety nasze siewki dopiero za rok będą kwiaty
oto one
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:52, 08 sie 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Równiez gratuluje dwu setki u mnie juz 6 stron hihi

Jolu ani się obejrzysz a 1000 i nowy wątek będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies