Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na glinie 08:37, 24 lip 2014

Do góry
I moje niedokończone prace na parkingu i przymiarki.
Może tak?

Ogród na glinie 08:36, 24 lip 2014

Do góry
No i może ten bukszpanik posadzić tutaj? Do tego jakaś żurawka lub trawka?

Ogród na glinie 08:35, 24 lip 2014

Do góry
A tutaj przymiarka miskantów na lawendowej rabacie:
Ogród na glinie 08:34, 24 lip 2014

Do góry
A to moje wczorajsze zakupy. Skromne, zrobione przy okazji, ale zawsze do przodu. Miskanty Morning Light po 10 zł i przygarnęłam też bukszpana, który kosztował jedyne 15 zł! Schowam do garażu, bo narazie pada i przytnę w kulę.

Ogród na glinie 08:27, 24 lip 2014

Do góry
I z innej strony

mijanka:

prosto:
Ogród na glinie 08:25, 24 lip 2014

Do góry
Wklejam zdjęcia turzyc. Najpierw mijanka, potem równy rządek:

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:21, 24 lip 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Aniu piękne zdjęcia , feeria kolorów wyłania się z każdego miejsca w ogrodzie.
Lawendę już ścinałaś , a ja te 3 tygodnie zaległe nie mogę nadrobić , tym bardziej ,że leję Byłam u pana bylinowego kupiłam pysznogłówkę czerwoną (kolor nie mój ,ale nie mogłam jej zostawić)i 3 trawki nazwę rozszyfruję kiedyś szukałam Twoich jeżówek i liliowców cudnych , ale nic kwitnącego nie było bym mgła porównać .
Pozdrawiam
( wiem ,że nie masz czasu więc nie musisz to czytać )

Czytam wszytko... u siebie czytam... u innych gorzej
Dziś leje u nas... jakaś masakra z tą pogodą tego pseudolata.. albo leje, albo afryka.. nalewka wrotyczowa chyba już wypłynęła z wader w kamienie.. zapomniałam schować przed deszczem

Zakochana w ogrodach 08:18, 24 lip 2014

Do góry
miejsca gdzie są płotki, tam jest studnia. Aiu te trawki w chwastach jeszcze moje. Myślałam o lawendzie przed nią buksiki. Mam trzy większe, myślałam przyciąć w dwie kulki i jeden stożek, a pomiędzy, cztery trzmieliny na pniu. To jest klin w kształcie trójkąta. Co Ty na to?

Iwonko, moim zdaniem na ogród trzeba spojrzeć szerzej, globalnie a nie przez pryzmat jednej rabaty. Ja zaczęłabym od planu-rzutu-mapy ogrodu. Na tym zaznaczyłabym to co jest i ma pozostać tzn. przede wszystkim dom, inne obiekty jak np. ta studnia, o której napisałaś, ścieżki , które są i te które są w trakcie wykonania, granice działki. Co jest a może z czasem zniknie też należałoby uwzględnić. Co jest na działkach sąsiednich a co chciałabyś zasłonić (tak jak ja stodołę sąsiada czy mur od drugiego).
Wtedy trzeba przystąpić do projektu.
Jeżeli pytasz mnie tylko o nasadzenia tej rabaty. Napisałaś o lawędzie a przed nią bukszpany to tak gdyby bukszpan stanowił obwódkę a jeżeli mówisz o większych przyciętych w stożek lub kulę to czy one nie zasłonią tych lawend? Wolałabym jednak to wszystko widzieć i mieć narysowane. Po pracy narysuję jak ja widzę tą Twoją działkę.
Tymczasem lecę do pracy do wieczora pa.
Ogród cichy i przytulny 08:18, 24 lip 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Po prawej stronie chodnika, patrząc z tej strony. Zaraz dam bliżej. Od miejsca gdzie są płotki, tam jest studnia. Aiu te trawki w chwastach jeszcze moje. Myślałam o lawendzie przed nią buksiki. Mam trzy większe, myślałam przyciąć w dwie kulki i jeden stożek, a pomiędzy, cztery trzmieliny na pniu. To jest klin w kształcie trójkąta. Co Ty na to?

Iwonko, moim zdaniem na ogród trzeba spojrzeć szerzej, globalnie a nie przez pryzmat jednej rabaty. Ja zaczęłabym od planu-rzutu-mapy ogrodu. Na tym zaznaczyłabym to co jest i ma pozostać tzn. przede wszystkim dom, inne obiekty jak np. ta studnia, o której napisałaś, ścieżki , które są i te które są w trakcie wykonania, granice działki. Co jest a może z czasem zniknie też należałoby uwzględnić. Co jest na działkach sąsiednich a co chciałabyś zasłonić (tak jak ja stodołę sąsiada czy mur od drugiego).
Wtedy trzeba przystąpić do projektu.
Jeżeli pytasz mnie tylko o nasadzenia tej rabaty. Napisałaś o lawędzie a przed nią bukszpany to tak gdyby bukszpan stanowił obwódkę a jeżeli mówisz o większych przyciętych w stożek lub kulę to czy one nie zasłonią tych lawend? Wolałabym jednak to wszystko widzieć i mieć narysowane. Po pracy narysuję jak ja widzę tą Twoją działkę.
Tymczasem lecę do pracy do wieczora pa.
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 08:16, 24 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
Ewo matko rodzaju ludzkiego! Punktualna jak nie powiem co!
Powiedzmy, że dziś odbiór stanu ,,surowego" niech będzie Prace się trochę przsunęły, ale mam nadzieję, że jutro powywozimy już wszystkie zbędne graty i zrobi się luźniej. W piątek zaś czekam na dostawę róż no i wtedy już będzie całkiem blisko...

Choć w sumie, zaczęłam myśleć czy by jeszcze czegoś w ramach ogrodzenia nie zmądzić, ale to już następny projekt

Proszę mi wybaczyć jakość zdjęć, ale już było późnawo.
Całość i jego plackowatość - trawnik Muszę trochę jeszcze ,,stopić" część ,,szaloną" na wprost z fragmentem przyszłościowo ,,cienistym" po lewej.

I widok... bajzlu proszę nie widzieć...

Wszystko nabiera kształtu. Gratulacje
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:14, 24 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

Szopen
~

szopen??????? na pewno,? taki buraczkowy?

Ile Ty masz róż, Karolka?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:12, 24 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

ło jakie ładne zdjęcie!
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:09, 24 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Hahahaha

to kto ma w koncu te wąsy ?

myslalam ze mam to samo ale znalazlam opakowanie od cebul i jest napisane hiacynt kalifornijski...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:06, 24 lip 2014

Do góry
Mam jeszcze taką też rośnie w ładnych kępach zielonych ma 40 cm wysokości tu trochę miała za sucho ale w tej robionej rabacie będzie jej dobrze no i wykorzystałabym to co mam Bo tamta sesleri ładna ale lubi sucho a róże nie :s
Ogród na glinie 07:59, 24 lip 2014

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Witaj
Te malutkie roślinki przed bukszpanem w stronę furtki są za małe posadził bym coś kontrastowego. Pozdrawiam

Już wiem, chodzi o te prymulki.
Tam miałam zakaz sadzenia czegokolwiek
Już bukszpan został odsunięty z powodu betonowego oporu i podsypki z grubego granitu. Tak że sadząc prymulki nie chciałam tam jakoś upiększyć, tylko szukałam cienistego miejsca i tam się akurat wpasowały. Stroić rabatę to mam zaplanowane z drugiej strony bukszpanu
A prymulki się rozrosną w większe kępki i wiosną będą kwitły na biało.
Powstały z tej właśnie roślinki:
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:52, 24 lip 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Spodobało mi się to połączenie.
Wygląda przepięknie...

Runianka i bukszpany wyglądają razem świetnie, stwierdze lubieznie nieskromnie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:44, 24 lip 2014

Do góry
Tytoń pod oknami

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:43, 24 lip 2014

Do góry
Rudbekie i limki rozkwitają

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:42, 24 lip 2014

Do góry
Ja dalej się wczasuję
Mam jeszcze gości, ale już w liczbie 1+1 więc z koleżanką ogarniamy towarzystwo, ale cały czas jeździmy
Na ogród nie mam czasu .
Wczoraj tak na szybkiego zrobiłam parę fotek przez okno .

Dzisiaj miałam znaleźć czas na sesję i wyrywanie chwastów.......ale czy pogoda pozwoli???.........leje od rana a i prognozy nie ciekawe

Pokażę moje lilie na żółtej, kupione na targach z dziewczynami - które miały być czarne!!!!! #%$^%&%*^*^(%^&^@#%#!%!$!@$!#@^

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:30, 24 lip 2014

Do góry
Bylinówka cała w trawach i ich kwiatostanach.....też mi się wysieją

werbenki górą

dalej kolorowo

viola jedynak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies