A to moje wczorajsze zakupy. Skromne, zrobione przy okazji, ale zawsze do przodu. Miskanty Morning Light po 10 zł i przygarnęłam też bukszpana, który kosztował jedyne 15 zł! Schowam do garażu, bo narazie pada i przytnę w kulę.
Czytam wszytko... u siebie czytam... u innych gorzej
Dziś leje u nas... jakaś masakra z tą pogodą tego pseudolata.. albo leje, albo afryka.. nalewka wrotyczowa chyba już wypłynęła z wader w kamienie.. zapomniałam schować przed deszczem
Iwonko, moim zdaniem na ogród trzeba spojrzeć szerzej, globalnie a nie przez pryzmat jednej rabaty. Ja zaczęłabym od planu-rzutu-mapy ogrodu. Na tym zaznaczyłabym to co jest i ma pozostać tzn. przede wszystkim dom, inne obiekty jak np. ta studnia, o której napisałaś, ścieżki , które są i te które są w trakcie wykonania, granice działki. Co jest a może z czasem zniknie też należałoby uwzględnić. Co jest na działkach sąsiednich a co chciałabyś zasłonić (tak jak ja stodołę sąsiada czy mur od drugiego).
Wtedy trzeba przystąpić do projektu.
Jeżeli pytasz mnie tylko o nasadzenia tej rabaty. Napisałaś o lawędzie a przed nią bukszpany to tak gdyby bukszpan stanowił obwódkę a jeżeli mówisz o większych przyciętych w stożek lub kulę to czy one nie zasłonią tych lawend? Wolałabym jednak to wszystko widzieć i mieć narysowane. Po pracy narysuję jak ja widzę tą Twoją działkę.
Tymczasem lecę do pracy do wieczora pa.
Iwonko, moim zdaniem na ogród trzeba spojrzeć szerzej, globalnie a nie przez pryzmat jednej rabaty. Ja zaczęłabym od planu-rzutu-mapy ogrodu. Na tym zaznaczyłabym to co jest i ma pozostać tzn. przede wszystkim dom, inne obiekty jak np. ta studnia, o której napisałaś, ścieżki , które są i te które są w trakcie wykonania, granice działki. Co jest a może z czasem zniknie też należałoby uwzględnić. Co jest na działkach sąsiednich a co chciałabyś zasłonić (tak jak ja stodołę sąsiada czy mur od drugiego).
Wtedy trzeba przystąpić do projektu.
Jeżeli pytasz mnie tylko o nasadzenia tej rabaty. Napisałaś o lawędzie a przed nią bukszpany to tak gdyby bukszpan stanowił obwódkę a jeżeli mówisz o większych przyciętych w stożek lub kulę to czy one nie zasłonią tych lawend? Wolałabym jednak to wszystko widzieć i mieć narysowane. Po pracy narysuję jak ja widzę tą Twoją działkę.
Tymczasem lecę do pracy do wieczora pa.
Mam jeszcze taką też rośnie w ładnych kępach zielonych ma 40 cm wysokości tu trochę miała za sucho ale w tej robionej rabacie będzie jej dobrze no i wykorzystałabym to co mam Bo tamta sesleri ładna ale lubi sucho a róże nie :s
Już wiem, chodzi o te prymulki.
Tam miałam zakaz sadzenia czegokolwiek
Już bukszpan został odsunięty z powodu betonowego oporu i podsypki z grubego granitu. Tak że sadząc prymulki nie chciałam tam jakoś upiększyć, tylko szukałam cienistego miejsca i tam się akurat wpasowały. Stroić rabatę to mam zaplanowane z drugiej strony bukszpanu
A prymulki się rozrosną w większe kępki i wiosną będą kwitły na biało.
Powstały z tej właśnie roślinki:
Ja dalej się wczasuję
Mam jeszcze gości, ale już w liczbie 1+1 więc z koleżanką ogarniamy towarzystwo, ale cały czas jeździmy
Na ogród nie mam czasu .
Wczoraj tak na szybkiego zrobiłam parę fotek przez okno .
Dzisiaj miałam znaleźć czas na sesję i wyrywanie chwastów.......ale czy pogoda pozwoli???.........leje od rana a i prognozy nie ciekawe
Pokażę moje lilie na żółtej, kupione na targach z dziewczynami - które miały być czarne!!!!! #%$^%&%*^*^(%^&^@#%#!%!$!@$!#@^