Pana Zdzisława zazdroszczę Widać, że lubi swoją pracę A brzozy himalajskie są przepiękne!
Ja mam takie zwykłe, z hałdy wykopałam, jak były nieduże, a teraz mam gigantyczne drzewa i trochę jestem przerażona ich rozmiarem oraz ilością drobnych liści, które spadną na mój nowo założony trawnik już jesienią Czy jest jakiś sposób na ich przycięcie, żeby nie straciły ładnego pokroju?
Betysiu, mój bluszcz jest "sztukowany", jeden to normalny H. helix, a drugi zdobyczny Jakbyś przyjechała na Święto Róż, to rozdaję sadzonki Nie wiem co to za odmiana, ale ma wielkie liście.
Zrób rysunek pustego ogrodu i podejdziemy do tego całkiem na świeżo, bo tamtego nie warto analizować co z czym, czy pasuje czy nie. Najlepiej na nowo zaprojektować, to będzie znacznie łatwiej
Wiem, że nie lubisz sam podejmować decyzji ogrodniczych, ale forum może w jakiś sposób pomóc, poza tym czytając wątki możesz zrobić listę roślin ulubionych u nas na Ogrodowisku i ograniczyć znacznie liste gatunków do tych najbardziej niezawodnych.
Dziękuję za wizytę i za powitanie. Jesteś niesamowita, zawsze wszystkich odnajdziesz i powitasz Dzięki Tobie wszyscy czujemy się tu jak u siebie, dzień bez ogrodowiska - dzień stracony Pozdrawiam Cię serdecznie, o awatarku pomyślę, chociaż bardzo lubię ten z pierwiosnkami