Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tu odpoczywam 22:31, 15 lip 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Grażynko, dziekuję za odwiedziny u mnie i miłe wpisy. Co do rozchodników to mam dwa o bordowych liściach i w tym roku w ogóle nie rosną. Muszę sprawdzić czy coś ich nie podgryza, chociaż nie spotkałam się wcześniej z opuchlakami u nich.

Róże Geoff Hamilton kupowałam w ub. roku przez internet, podam Ci namiary na pw.
musze wygospodarować trochę czasu na obejrzenie Twojego ogrodu, na razie obejrzałam kilka stron, ale już widzę że ogrodek masz śliczny, zadbany i uporządkowany, taki jak lubięPozdrawiam

Powiem Ci Iwonko, że szkoda czasu na przeglądanie tego co było Zaglądaj czasami do mnie, zapraszam Na pewno będą świeższe zdjęcia i wszystko poznasz

Za namiary na różę tak bardzo dziękuję

Mój wymarzony ogród 22:28, 15 lip 2014

Do góry
rabata hortensjowa dostała ice dancy. Z 3 doniczek zrobiło się 18 sadzonek i to sporych.
i z drugiej strony

tutaj też jesienią będę musiała jakieś - nie wiadomo jakie - cebule dosadzić, żeby wiosną nie było tu smutno
Makowo na Kociewiu 22:26, 15 lip 2014

Do góry
obok lawendy będzie rosła loise

na rózance
Pszczelarnia 22:24, 15 lip 2014

Do góry
Jeszcze kwiatki z ogródka pszczelego (czes. vcela zahradka):

Zgoda sąsiadów niepotrzebna, skoro nawet na działkach regulamin POD/ROD dopuszcza 3 ule. Ale warto być ubezpieczonym, na wypadek gdyby Twoje pszczoły wyrządziły komuś krzywdę.

Tu odpoczywam 22:22, 15 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Grażynko, po pierwszej fali masowego kwitnienia przytnij nemezję. Pojawią się nowe pędy boczne, które ponownie zakwitną. Nemezja powinna mieć stale wigotną ziemię i wtedy pięknie kwitnie.
Róze masz cudne.
pozdrawiam

Joasiu jesteś jak SOS, ależ porady wspaniałe. Zastosuję, tymbardziej, że nie wiedziałam o utrzymywaniu wilgotnej gleby. Dziękuję Joasiu
Jak fajnie, że zajrzałaś

Makowo na Kociewiu 22:18, 15 lip 2014

Do góry
Bonica
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:16, 15 lip 2014

Do góry
I jeszcze kilka różyczek, bo o 17.30 deszcz mnie wygonił z ogrodu
Larissa

Kronprincess Mary
tu w pączkach z tyłu Natasza Richardson
kolejna róża

Queen of Sweden
Tu odpoczywam 22:15, 15 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Grażynko cudownie u ciebie Woda w oczku przejrzysta a front boski
Buziaczki

Gosiaczku bardzo mi miło odbierać takie słowa
A tu "tył" domu, M. przykleił lustra na ścianie, by ogród się odbijał,ale coś mi nie pasi

Makowo na Kociewiu 22:12, 15 lip 2014

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających.
krótkie sprawozdanie:
Wczoraj przesadzałam z flanki na flankę ...zurawki marmalade
i nareszcie nie drażni mnie widok kompletnego misz, maszu na rabacie z borówkami i angielką Darby.
tak było

tak jest teraz jest spokojniej i tak mi się podoba

i Abraham Darby

Tu odpoczywam 22:10, 15 lip 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Grażynko wpadłam z rewizytą
Piękny dom taras a ogród masz bajeczny taki zadbany czyściutki róże jak malowane i wszystkie znasz z imienia sliczności pokazujesz
Nie da sie wszystkiego od razu obejrzeć ale nadrobie w wolnych chwilach
Dobrej nocki

miło Cię widzieć Nie nadrabiaj, szkoda czasu, ale... zaglądaj czasami do mnie Zapraszam

Nazwy mam zapisane odkąd jestem na Ogrodowisku
Wiele dobrego ten portal wnosi w moje i nasze życia

Rozpoznawanie chorób i szkodników 22:09, 15 lip 2014

Do góry
Witam
Mam problem z moją pigwą pędy zaczynają obumierać a owoce powoli stają się takie jak na zdjęciu. Co może być przayczyną?
Mój wymarzony ogród 22:09, 15 lip 2014

Do góry
moje stipy poszły do szałwi hortki się na nie nie załapały
jeszcze na tej rabacie dosadzę czosnki jesienią
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:06, 15 lip 2014

Do góry
aa i stwierdziłam że te czosnki główkowate to są pożyteczne dla owadów... bo ciągle jakieś dupki tam widzę. No i w hostach też ich sporo.

Tu odpoczywam 22:02, 15 lip 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Jej jakie nabytki fajne Rybeczki kapitane - wodza czyściutka, oczko jak marzenie
A klombiki perfecto!

Dziękuję za tak wielkie pochwały, w zasadzie Jesteś chrzestną matką tego oczka, tylko "załapałam", że "chrzcin" nie było Pewnie po 6 września trzeba coś wymyśleć

Ogród cichy i przytulny 22:02, 15 lip 2014

Do góry
Proszę wszystkich o pomoc
Mam problem z jodłą kalifornijską. Prawdopodnie jest to ochojnik korowojodłowy ( obiałka jodłowa ). Szczerze mówiąć jestem zdruzgotana bo to co przeczytałam w dostępnej przeze mnie literaturze i w internecie
to za kilka tygodni zacznie odpadać kora a drzewo skazane jest na powolne zamieranie
Ma swoje lata i ponad 12m wysokości. Pień i części gałęzi poczynająć od nasady pokryte są biało-szaro-srebrnym nalotem(coś w rodzaju wykwitów pleśni)
Prawdopodobnie można by było potraktować to preparatem MOSPILAN 20SP lecz został wycofany z rynku
Dlatego jeżeli ktokolwiek może coś doradzić i pomóc mi je uratować będę wdzieczna
Oto zdjęcia z objawami choroby !!!
zaatakowana jedna z wielu gałęzi

moja biedna-chora jodła

pień

Pień drugiej jodły w pobliżu tej mocno zaatakowanej - też choroba postępuje od dołu
Pszczelarnia 22:01, 15 lip 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Pszczółko, muszę się wybrać do Ciebie na szkolenio-kurs przy pszczółkachnaczytałam się pół nocy o nich i mnie wciągnęło

Zrób im ziołownik - cudowna nazwa, usłyszałam wczoraj:

Rododendronowy ogród II. 22:00, 15 lip 2014

Do góry

Miłych snów.Jutro bedą inne motylki.
Rododendronowy ogród II. 21:59, 15 lip 2014

Do góry
Dziś miałam gosci po całkiem nieprzespanej nocy i jestem zmęczona więc tylko powiem ze u mnie zaczal się juz szał motylkowy. Dzis było mnóstwo motyli , chętnie pozowały do zdjec a jeden wyraźnie chciał sie szczególnie pokazac bo okręcał się na kwiatku kilka razy w kólko jakby mówił ,,zrób mi zdjęcie z każdej strony" i na zdjeciach widac ze wyraźnie na mnie patrzył.

Mała Eleczka 21:58, 15 lip 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Ale fajne zdjęcie!
Makowo na Kociewiu 21:50, 15 lip 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Kasiu. Orlikowe pomyłki... hmm... niefajne jeśli chodzi o Twoje oczekiwanie na inne kolory, ale... kwiaty naprawdę ładne. Jeżówki są takie bezpretensjonalne. Pomyśleć, że kiedyś mi się nie podobały Róże... znasz moje zachwyty nas nimi. Dodają ogrodowi szlachetności. Masz fajną kolekcję. I nawet, jeśli piszesz, że jest gęsto, to uważam, że jest dojrzale gęsto... Co innego młody ogród z małymi roślinami posadzonymi jedna na drugiej, a co innego Twój dojrzały ogród z dorodnymi roślinami pięknie się przenikającymi. Mam nadzieję też tak kiedyś mieć

PS W poniedziałek ścinam tojeść i wysyłam. Ciekawe, czy uda Ci się wyprodukować nasiona.

Martuś dzisiaj dostałam kolejne róże tym razem z Rozarium
Loise Odier, 2 Pomponelle, Leonardo da Vinci
Pomponelle mają kwiatki, które pachną niesamowicie reszta w pąkach.

Mam dylemat czy do Loise dodać powojnika ??? będzie to jedyna róża na rabacie z lawendą więc kompletnie nie wiem co zrobić ??
Jezówki zawsze miałam ale je traciłam nie znając powodów ..
te są i mam nadzieje, że zostaną

ściskam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies