Piękne hortensje dziękuję i proszę mówić po imieniu, forum łączy ludzi
Moje hortensje także już zaczynają pokaz. To moje pierwsze zdjęcia po powrocie z Anglii, bo trzeba było rzucić się w wir pracy i przede wszystkim wgrać zdjęcia. A jest ich mnóstwo, ponad 16 tys razem z Wiciem
Moja Limelight dopiero zaczyna Będzie dużo kwiatów
A stare horti ogrodowe poszły do sąsiadki. Teraz w donicach mam hortensję bukietową Phantom
Deszcz pokrzyżował mi plany, ciachać będę jutro Z szablonem lub bez, muszę spróbować, bo mnie korci Chociaż mój szanowny M. przekonuje, żebym dała im jeszcze spokój w tym roku i cięła na wiosnę... ale wg mnie one takie rozczochrane... aż wstyd, jak ludki leśne, które nie widziały fryzjera
Meble olejowane nigdy nie zrobią się srebrzyste a takie zawsze chciałam mieć. Ławka tekowa olejowana jest w jednym z ogrodów, które robiłam (Ogród w stylu angielskim) i ciągle zachodziła glonami i sadzakami które przyczepiały się do olejowanego drewna. Wyglądała nieciekawie i ciagle "brudno".
Nowa będzie ładna jeden sezon, potem mnie się nie podobała.
Producentowi właśnie chodzi o to, żeby kupować olej
Z samej trawy trudno jest zrobić kompost bo to się zamula. Trawę należałoby przesuszyć gdzieś i dopiero wrzucać na kompost, dobrze jest też mieszać z chwastami, ale jeśli jest jej bardzo dużo, to niektórzy układają jako ściółkę bezpośrednio gdzieś pod drzewkami lub krzewami owocowymi, tylko, że ona ma dość nieprzyjemny zapach.
Można też postawić obok kompostu worek z torfem i przesypywać. Sama trawa i to świeża nie jest idealnym materiałem na kompost.
Chyba że masz gdzie umiejscowić kompost z daleka od domu.
Wkleiłam tutaj bo w moim wątku nie chciałabym prowadzić porad na różne tematy. Muszę wgrać zdjęcia bo nie mogę teraz używać Picasy, bo wgrywam jednocześnie na dwa nośniki i mi wariuje ten program, Jak się z tym uporam to wkleję jakiegoś "gotowca" z moich projektów.