O właśnie takie coś w kamieniach mi chodzi...dzięki Elu, jutro po południu przemeblowanie na mikro rabacie....tylko gdzie wyeksmitować rozwar?...hmmm...
Secret Affair jeszcze nie mam...ale jak kupię to przy Red Baronie nie będzie rosła, bo ona we wściekłym różu, a arystokrata bardziej czerwony....jak zakwitnie Hot Papaya ( a na to jeszcze w tym roku liczę) to cyknę razem z Baronem....ten kącik ma być czerwono, żółto i pomarańcz....zobaczymy
..na razie znalazłam taką focię, tuż po posadzeniu, kiedy jeszcze nie usunęłam przekwitłych kwiatów Marmelade...Baron jednym źdźbłem w dolnym prawy rogu
Dzisiaj wreszcie dało się wyjść do ogrodu. Niezbyt lubię sierpniowy ogród. Wszystko przekwita, dużo trzeba wyciąć. Chwaściory rosną jak szalone.
Na szczęście jeszcze hortki są no i wrzosy zaczynają
Stipy i róże wymiatają. Przecudnie to wygląda, słyszę liczne narzekania, że stipa pokłada się, ale piękniejszej trawy do róży nie znam. To niezwykle romantyczne, delikatne połączenie Ja też planowałam stipy, ale nie posiałam, a potem nie mogłam znaleźć sadzonek ani w necie ani w żadnym stacjonarnym.
Piękna kolekcja jeżówek, ja też już mam kilka, jednak dla mnie najładniejsze te zwykłe, najzwyklejsze.
jak można rozróżnić peonię drzewiastą z siewki od szczepionej? czy można peonię z siewek kupić w sklepach ogrodniczych czy samemu trzeba wychodować z nasion? coraz bardziej mi się podobają, ale z uwagi na lokalizację działki boję się trochę zimowania.