Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:00, 14 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Iwonka dobrze, ze mówisz...sprawdzę tak dzisiaj...Kupiłam późną jesienią kilka kępek i bałam się, ze to nie był dobry moment na wsadzanie.....

Jestem bardzo ciekawa efektów tego jesiennego sadzenia traw
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:59, 14 mar 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Poli normalnie od tych fotek to coś mi się dzieje

mówisz poczekać z ID jak nie denerwują
no w sumie moge poczekać bo porzadek z rabatą bedę robić jak trochę cieplej bedzie i przestanie padać

Możesz poczekać Carey zalecają ciąć koniec marca poczatek kwietnia więc jeszcze jest czas.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:57, 14 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Poli jak mi powiedziałaś w zeszłym roku o wrotyczy, to też z komórką i googlem poszłam na łąkę przed domem szukać
Moje RB jeszcze śpią, hakone nic nie widać - martwię się, że nie przeżyły....za to sesleria strzela ładnie w górę

Jak to człowiek całe życie się uczy Ale przynajmniej teraz nikt nas nie zagnie z leczniczych roślin
Aniu-nie martw się trawami! Jakby trzcinnik jeszcze nie ruszał to byłby powód do troski ale reszta może jeszcze spać.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:54, 14 mar 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Dla przypomnienia
15 marca zeszłego roku

Toszka, też mam takie zdjęcia z tamtego roku Trawy wszystkie wycięte a tu śnieg, duużo śniegu było ale wszystko przeżyło
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:53, 14 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Ciarki przechodzą na wieść, że jednak nie odeszła sobie, ale..mimo wszystko, widok zachwyca.

Ewko, na szczęście taka zima to wysoko w górach. Tam jeszcze może sobie być Do nas niech nie wraca
Ogród Ani :) 20:58, 14 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Pewnie, że możesz Jeśli stosujesz OW lub PW to najpierw RT a kolejnego dnia OW lub PW i po 7 dniach taka sama kolejność.

Tak myślę, ze dobrze by było napisać jakiś jeden dłuższy post z tymi wszystkimi przepisami i objaśnieniami Mazana, bo można się pogubić

Też o tym myślę. Ostatnio w wątku Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) próbowałam zrobić linki zbierające informacje o OW.
Moje dalsze rozważania na ten temat doprowadziły mnie do wniosku, że do utrzymywania i rozwijania wiedzy na temat różnych preparatów potrzebny jest wątek, w którym można edytować posty. A do tego byłby dobry wątek z wizytówkami, bo tam właśnie można edytować posty. I w tym punkcie się zatrzymałam, bo z drugiej strony czy wątek z gotowcami to dobry pomysł??? To ma także wady.
Nowocześnie z różAnką :D 20:00, 14 mar 2017

Do góry
Kasya ja to nie jadę, juz bylam na cięciu róż

Martini bawilismy sie tutaj w grę te kwadraciki to propozycje rozmieszczenie kostek cisowych, jak się uda to w sobotę będę sadzić. ale niewiem czy zdąże bo chciałabym wertykulacje wkońcu zrobić a na przekopanym wygrabic i gorczycę wysiać..

Efffa fajnie że jesteś! liczę że twój minimalistyczny gust będzie mnie tu trzymał w ryzach

anbu .... ciiii ;p

Marysiu różanka zdecydowanie lepszym zamiennikiem pergoli witaj u mnie

Jola lojalna stary wątek choć mocno kreatywny z huraganami a nie tylko burzami mózgów to jednak jakas tam moja szkoła teraz czas wyciągnąć wnioski i juz na calkiem innym poziomie świadomości działać.

malgol, Kawa witajcie u mnie, zapraszam

Nikito Ty moja jak zawsze gotowa do pomocy.. dziękuję Ci w zime tyle "sił" pod cyckami uzbierałam że musze sama je przerobić, inaczej na plażę nie wyjdę bo mnie straż przybrzeżna za wieloryba do uratowania weźmie...

Polinka bo ja jeszcze nie mam gotowego ogrodu do pokazania... może za 5 lat

Gosia margaretka, Iza Ursa, Agnieszka abiko, Asiu Orzeszku, Marta Makusia, Aniu Makao, Ewa Anda witajcie kochane, macham zbiorowo!

Droga do spełnienia 12:32, 14 mar 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
właśnie mąż zadzownił że przyszła paczka - co to zamówiłaś?
kwiatki
- kochanie.... jak to kwiatki????
no kwiatki nie pierwsze i nie ostatnie słońce moje

-kochanie.... nie mam słów

przyszły moje 2 montany - clematisy

Ale masz fajnie! I z kwiatkami i z wyrozumiałym mężem
U mnie też w tym roku zagoszczą dwa powojniki
Ogród Ani :) 12:30, 14 mar 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

Poli jak fajnie z to napisałaś czyli RT będe stosować przez cąły sezon mogę ?

Pewnie, że możesz Jeśli stosujesz OW lub PW to najpierw RT a kolejnego dnia OW lub PW i po 7 dniach taka sama kolejność.

Tak myślę, ze dobrze by było napisać jakiś jeden dłuższy post z tymi wszystkimi przepisami i objaśnieniami Mazana, bo można się pogubić

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:23, 14 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Na opuchlaki to wrotycz najlepszy

Podpytam - jak go rozrabiasz bo widziałam rózne wersje oraz kiedy lejesz ? tylko po ziemi czy po roslinach ?
Ogród Ani :) 12:23, 14 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Dokładnie tak-albo HT albo RT. Nie ma sensu używać dwóch środków

Nie ma czego się wstydzić Moje rozmowy z Mazanem przebiegają w podobny sposób, czasami aż mi wstyd za siebie

Buziaki Aniu i pozdrowienia dla rezydentki Twojego wątku

Poli jak fajnie z to napisałaś czyli RT będe stosować przez cąły sezon mogę ?
Ogród Ani :) 12:21, 14 mar 2017

Do góry
Dokładnie tak-albo HT albo RT. Nie ma sensu używać dwóch środków

Nie ma czego się wstydzić Moje rozmowy z Mazanem przebiegają w podobny sposób, czasami aż mi wstyd za siebie

Buziaki Aniu i pozdrowienia dla rezydentki Twojego wątku

Madżenie ogrodnika sezon 2017 12:17, 14 mar 2017

Do góry
Cudne w donicach
Trzymaj się Madżen!
Księżycowy... 12:15, 14 mar 2017

Do góry
Aguś, dziewczyny wrocławskie wybierają się do szkółki traw na początku kwietnia Może znajdziesz czas i nareszcie będziemy miały okazję do spotkania?
Droga do spełnienia 12:14, 14 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć Kochana Buziaki wiosenne przesyłam

Polinko dzięki kochana
Droga do spełnienia 12:10, 14 mar 2017

Do góry
Cześć Kochana Buziaki wiosenne przesyłam
Nowocześnie z różAnką :D 12:09, 14 mar 2017

Do góry
Cześć różAnko Ja się pytam dlaczego Ty w projektowaniu jesteś????
Ogród Ani :) 12:06, 14 mar 2017

Do góry
Przytoczę rozmowę jaką przeprowadziłam z Mazan na temat RT

Pytałam się Walerka w jakich temp.stosować RT?

"Roztwory, które podałem można stosować nawet przy zerowych temperaturach, Jest tylko małe zastrzeżenie: ich działanie jest powiązane z temperaturą i stężeniem. Im niższa temperatura tym wyższe stężenie /wiosna i późna jesień/. To allelopatia, a ona jest mocno skuteczna szczególnie w wyższych temperaturach, w niskich trzeba podnosić stężenie. O tym wspomniałem w Fitoremediacji. Ten oprysk nie jest zbyt wczesny jeśli gleba rozmarzła i preparat mógł wsiąknąć. Przy cięciu wiosennym i letnim możesz opryskiwać bez obawy, że coś się stanie stężeniem, które podałem".

Jeszcze pytanie o RT. Jak często go używać? Na przedwiośniu 2 razy w odstępie 14 dni, póżniej smaragdy po cięciu, czyli kwiecień, lipiec. W sezonie też go stosować? Jeśli tak to w jakim odstępie od HT i OW?

"Stosowanie jak HT, przecież to jest uproszczona wersja HT, której stężenie łatwiej zmierzyć. Stosować można nie tylko w sezonie lecz - przede wszystkim - poza sezonem, gdy rozwój grzybów jest najintensywnieszy.

Ogród Ani :) 11:49, 14 mar 2017

Do góry

Teraz to ja zgupiałam...Planujesz robić opryski przez cały sezon RT i HT?
Ogród bez roweru 08:32, 14 mar 2017

Do góry
Mary napisał(a)
Polinka – Witaj u mnie Polinko.
Trochę się boję tego szybkiego rośnięcia cisów, bo na początku to cieszy, ale potem dużo pracy z cięciem.
Jakoś mnie nie zaskakuje, że podobają Ci się ogrody z leżącymi liśćmi, bo wiem że lubisz duże drzewa. Ja nawet nie próbuję walczyć z liśćmi, bo to nie ma żadnego sensu. Staram się zbierać je z trawnika. Jak wczoraj zebrałam wszystkie to dzisiaj znów było tak.

Z reszty terenu zbieram raz tu raz tam. Nigdy do czysta, bo za chwilę i tak będą następne.
Mam taką skarpę, na którą nie lubię patrzeć i nie lubię jej pokazywać. Ale o tej porze to ona nawet fajnie wygląda. Dobrze widać, ile u mnie jest liści. A to dopiero początki…

pięknie.............
a u mnie w pień wycieli wszystkie drzewa na sąsiedniej działce...a na swoje trochę poczekam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies