Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Miniaturowy ogródek 22:37, 12 cze 2012

Do góry
Okolice ławki, ekobordy ułożone

Kulki wsadzone, zostały begonie i żwirek

Miniaturowy ogródek 22:36, 12 cze 2012

Do góry

Kwadrat pod wiśnią, a w nim 4 hosty

Miniaturowy ogródek 22:34, 12 cze 2012

Do góry

Miniaturowy ogródek 22:34, 12 cze 2012

Do góry
Cornus Ivory Halo - 3 szt za ławką

Kulkowanie

Zaczyna się cosik klarować, całkowita improwizacja, ale one wychodzą mi najlepiej

Miniaturowy ogródek 22:31, 12 cze 2012

Do góry
Wielkie żurawki Palace Purple

Na perukowca już mam pomysła

Za pienną kulką świerkową go przykleję, w sąsiedztwie derenia Ivory Halo

Miniaturowy ogródek 22:31, 12 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kolejny odcinek dopiero teraz, rano taki upał nas dopadł, że ciężko było wytrzymać i oto niespodzianka... lustro tak...ściana tak...ale nasza niespodzianka polega na czymś innym.. z samego ranka przyjechał busik z ekipą Mai w ogrodzie i rozpoczęła się metamorfoza Gabikowego ogrodu. Było tak szybko i wielotematowo, a to odkrywka glebowa, a to dokładanie zdjętego wcześniej trawnika, a to mieszanie próchnicy z glebą rodzimą i po co to robimy...

a mnie udało się tylko jedną fotkę pstryknąć bo cały czas gadałam ...

O R A N Y!!!!! GabiK, graj w totka, masz szczescie Dziewczyno
Miniaturowy ogródek 22:30, 12 cze 2012

Do góry

Roślin ubywa, dosadzamy, ale ciągle mamy zapasy

Miniaturowy ogródek 22:29, 12 cze 2012

Do góry
Ogródek porankiem pokazał się już nieco inaczej, bo wsadziliśmy te duże cisy, co je trafiłyśmy fuksem i co do jednego osobiście Witek przywiózł. Miedzy cisami będzie ściana wodna, a lustro po prawej

Miniaturowy ogródek 22:27, 12 cze 2012

Do góry
Dziurawe boki załatałam czterema malutkimi bukszpanikami

A to wszystko dzięki moim magicznym nożycom Uff, jak gorąco

Miniaturowy ogródek 22:26, 12 cze 2012

Do góry
Pokazałam jak z dwóch ściętych nie-kulek zrobić jedną ładną kulkę

Miniaturowy ogródek 22:24, 12 cze 2012

Do góry
Kolejny odcinek dopiero teraz, rano taki upał nas dopadł, że ciężko było wytrzymać i oto niespodzianka... lustro tak...ściana tak...ale nasza niespodzianka polega na czymś innym..

z samego ranka przyjechał busik z ekipą Mai w ogrodzie i rozpoczęła się metamorfoza Gabikowego ogrodu. Było tak szybko i wielotematowo, a to odkrywka glebowa, a to dokładanie zdjętego wcześniej trawnika, a to mieszanie próchnicy z glebą rodzimą i po co to robimy...

a mnie udało się tylko jedną fotkę pstryknąć bo cały czas gadałam ...

Kosa spalinowa 22:06, 12 cze 2012

Do góry
Sprzęt ma to do siebie, że jak długo nie jest używany to nie chce odpalić. Hania dobrze radzi.
Jak długo rośliny w doniczkach bez wysadzania? 22:04, 12 cze 2012

Do góry
Możesz przesadzić do większych, możesz też krzewy liściaste lub byliny o dużej masie zielonej, które najbardziej więdną powstawiać do wywiniętych worków po korze i podlać, wtedy trochę wody w workach utrzyma się i roślina tak nie zwiędnie. Uważaj tylko żeby na stałe nie były w wodzie przez długi czas.

Ustaw je od strony wschodniej lub północnej, żeby nie stały na spiekocie
Brązowienie iglaków 21:59, 12 cze 2012

Do góry
Na drugim zdjęciu widać, że omne stoją w wodzie, może ziemia jest bardzo gliniasta i dołki napełniają się wodą jak garnek. Co tu się dzieje z tą wodą?

A swoją drogą mogły mieć na małe korzenie, masa zielona jest duża, transpiracja także, więc tuje tracą turgor i mogą pozamierać. To na pewno nie grzyb ani nic innego, to sprawa oczywista wg mnie.

Nadmiar wody też mógł im zaszkodzić.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:33, 12 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Czas zamówić kubki Ogrodowiska chyba, macie pomysł jaki kwiatek ma być?

I koszulki. Będą w sam raz na zjazdy

jako dziewczynka kończąca kiedyś liceum w mundurku koszulkom powiem nie ... ale ja mam uraz ... nie bierzcie pod uwagę ... tylko z góry uprzedzam ... nie założę

Nie kfiotek tylko logo ogrodowiska wystarczy (chodzi mi o same liście) - każdy się domyśli
Miniaturowy ogródek 19:18, 12 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Gabi dosłownie "trzyma rękę na pulsie"

]

Prawie oddech na plecach czuć

ślepka mi prawie wypadły ... tak próbowałam coś dojrzeć żeby już był piątek ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:44, 12 cze 2012

Do góry
bialofiolet napisał(a)

I koszulki. Będą w sam raz na zjazdy

jako dziewczynka kończąca kiedyś liceum w mundurku koszulkom powiem nie ... ale ja mam uraz ... nie bierzcie pod uwagę ... tylko z góry uprzedzam ... nie założę
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:57, 12 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)

Biorę z każdym kfiatkiem Dobry pomysł gut idea....
Ja też celebruję Twoje wpsiy..... czytam na głos...zarywajac nockę nie tylko moja ale i mojego M (co nie gotuje, najwyżej jeajeczniczkę zrobi) I dochodzę do wniosku, że mamy obydwie upodobanie do pisania zdań z kropeczkami......
Jestem fanką Twojego M. Jestem fankaTwojego pisania >........ jak popjedziemy do DOlengo Śląska..to juzteraz Twój wpływ na decyzję wynosi 50%..akcje rosną...... tyle godzin z takim nawijaniem...BOSKO

Aniu małż mi urósł do 2 metrów ... od wczoraj chodzi po domu pusząc siem jak paw ... ja no cóż powiem tylko ... z tym netem to miał świat pomysł i bynajmniej nie w rewanżu powiem tylko, że nie bez powodu mi ten Rzeszów po drodze ... i bardzo dziękuję Aldonce, że ona się na to godzi ... no i dziewczynom, że robią ten Dolnośląski zielony weekend ... strasznie czekam na Twój wodny akcent ogrodu ... nio to będzie cuś ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:54, 12 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje dwie róże białe są niestety żółte i kiepskie mają jednak kwiaty, prawie pojedyncze.

Czyli też niespodzianka, niekoniecznie taka, jaką chciałaś
ja, generalnie uwielbiam róże pełne; wcześniej pokazywana biała taka jest i ślicznie pachnie; teraz czekam na kwiaty Chopina, pąki już są
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:12, 12 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

i jeszcze bardzo, bardzo proszę o podanie nazwy iglaków, które stanowią tutaj ścianę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies