Ogródek porankiem pokazał się już nieco inaczej, bo wsadziliśmy te duże cisy, co je trafiłyśmy fuksem i co do jednego osobiście Witek przywiózł. Miedzy cisami będzie ściana wodna, a lustro po prawej
Kolejny odcinek dopiero teraz, rano taki upał nas dopadł, że ciężko było wytrzymać i oto niespodzianka... lustro tak...ściana tak...ale nasza niespodzianka polega na czymś innym..
z samego ranka przyjechał busik z ekipą Mai w ogrodzie i rozpoczęła się metamorfoza Gabikowego ogrodu. Było tak szybko i wielotematowo, a to odkrywka glebowa, a to dokładanie zdjętego wcześniej trawnika, a to mieszanie próchnicy z glebą rodzimą i po co to robimy...
a mnie udało się tylko jedną fotkę pstryknąć bo cały czas gadałam ...
Możesz przesadzić do większych, możesz też krzewy liściaste lub byliny o dużej masie zielonej, które najbardziej więdną powstawiać do wywiniętych worków po korze i podlać, wtedy trochę wody w workach utrzyma się i roślina tak nie zwiędnie. Uważaj tylko żeby na stałe nie były w wodzie przez długi czas.
Ustaw je od strony wschodniej lub północnej, żeby nie stały na spiekocie
Na drugim zdjęciu widać, że omne stoją w wodzie, może ziemia jest bardzo gliniasta i dołki napełniają się wodą jak garnek. Co tu się dzieje z tą wodą?
A swoją drogą mogły mieć na małe korzenie, masa zielona jest duża, transpiracja także, więc tuje tracą turgor i mogą pozamierać. To na pewno nie grzyb ani nic innego, to sprawa oczywista wg mnie.
Czas zamówić kubki Ogrodowiska chyba, macie pomysł jaki kwiatek ma być?
I koszulki. Będą w sam raz na zjazdy
jako dziewczynka kończąca kiedyś liceum w mundurku koszulkom powiem nie ... ale ja mam uraz ... nie bierzcie pod uwagę ... tylko z góry uprzedzam ... nie założę
Czas zamówić kubki Ogrodowiska chyba, macie pomysł jaki kwiatek ma być?
Biorę z każdym kfiatkiem Dobry pomysł gut idea....
Ja też celebruję Twoje wpsiy..... czytam na głos...zarywajac nockę nie tylko moja ale i mojego M (co nie gotuje, najwyżej jeajeczniczkę zrobi) I dochodzę do wniosku, że mamy obydwie upodobanie do pisania zdań z kropeczkami......
Jestem fanką Twojego M. Jestem fankaTwojego pisania >........ jak popjedziemy do DOlengo Śląska..to juzteraz Twój wpływ na decyzję wynosi 50%..akcje rosną...... tyle godzin z takim nawijaniem...BOSKO
Aniu małż mi urósł do 2 metrów ... od wczoraj chodzi po domu pusząc siem jak paw ... ja no cóż powiem tylko ... z tym netem to miał świat pomysł i bynajmniej nie w rewanżu powiem tylko, że nie bez powodu mi ten Rzeszów po drodze ... i bardzo dziękuję Aldonce, że ona się na to godzi ... no i dziewczynom, że robią ten Dolnośląski zielony weekend ... strasznie czekam na Twój wodny akcent ogrodu ... nio to będzie cuś ...
Moje dwie róże białe są niestety żółte i kiepskie mają jednak kwiaty, prawie pojedyncze.
Czyli też niespodzianka, niekoniecznie taka, jaką chciałaś
ja, generalnie uwielbiam róże pełne; wcześniej pokazywana biała taka jest i ślicznie pachnie; teraz czekam na kwiaty Chopina, pąki już są