Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kraina Czarów w fazie projektów 10:45, 18 cze 2014

Do góry
Chętnie wybrałabym się do Krakowa we wrześniu, ale do września daleko i jeszcze nie wiem jak w pracy będzie. W chwili obecnej jestem na tak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 18 cze 2014

Do góry
Perukowiec który zimował w okrytej donicy

Hirutkowy raj:)) 10:15, 18 cze 2014

Do góry
Krysiu...nie wiem co najpierw chwalić...i róże piękne, i ostróżki, i liatry gęściutkie już niedługo...rabaty wypasione, lubię taki przepych

Interesuje mnie berberys u Ciebie, ładny kolor ma. Zastanawiam się nad jedną taką dziurą u mnie na rabatce i potrzebowałabym koloru, ale to musi kolumnowo rosnąć...i berberys mi do głowy przyszedł...jak ten Twój rośnie? I jak się nazywa?

Pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:14, 18 cze 2014

Do góry
aaga napisał(a)
Witam. Nie mam pomyslu co zasadzic przed ogrodzeniem czy ktos mi moze cos doradzic? Jest to czesc zachodnia czyli duzo slonca po lewej stronie mam 5m a po drugiej 8m i ok 80 cm szerokosci.

Proponuję pooglądać wątki. Jest tu olbrzymia ilość zdjęć. Na pewno jakieś nasadzenia Ci się spodobają i przeniesiesz je do swojego ogrodu.
Ogrodowa zachciewajka :) 10:14, 18 cze 2014

Do góry
Nic się nie dzieje. Późno wracam do domu, komary gryzą, po ciemku nie da się pracować w ogrodzie. Nie mogę skończyć rabaty... ehhh.. Choć wczoraj sadziłam o 21.30 moje nowe dary (naparstnice), które dostałam od Małej_Mi.
Dary od Anabell już dawno wsadziłam, a dostałam wiele, paka ważyła chyba z 10 kilo kostrzewa niebieskia, stipa, jeżówka, arcydzięgiel, dalie, hortensje, ożankę
Za wszystko bardzo dziękuję Teraz tylko czekam na efekty
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:14, 18 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
niestety masz opuchlaki... wykop, oczyść, aktualnie mam tylko taką fotkę, ale widać, że się zebrały w sobie

Aniu na tym zdjęciu to jaśminowiec belle etoile?
pozdr
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:08, 18 cze 2014

Do góry
Witam. Nie mam pomyslu co zasadzic przed ogrodzeniem czy ktos mi moze cos doradzic? Jest to czesc zachodnia czyli duzo slonca po lewej stronie mam 5m a po drugiej 8m i ok 80 cm szerokosci.

Moja bajka 10:07, 18 cze 2014

Do góry
Kasiu cudne hortensje ciekawe kiedy u mnie takie będą
Wymarzyłam sobie ogród zimozielony z różami i hortensjami, plus na pewno wiele innych chciejstw nad którymi pewno nie zapanuje
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 10:05, 18 cze 2014

Do góry
zrobiłam małą zmianę w planie rabaty

berberysy powędrowały obok perukowca na pniu a hortensje do przodu, gdzie mają więcej miejsca; rozdzieliłam lawedny i rabatę powiększyłam; pomiędzy hortensami trawa pampasowa, która pewnie wymarznie - ale wydaje mi się, że lepiej już wygląda???
granica rabaty wyznaczona wężem

nie za wiele roslin chciałabym tu jeszcze dokładać, ale może coś trzeba zmienić, podpowiedźcie, bo co wiele mądrych głów to nie jedna moja biedna....

miłego dnia raz jeszcze

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 09:54, 18 cze 2014

Do góry
Na dalszy ogień prac idzie to miejsce, to przestrzeń pomiędzy tarasem a schodami do kotłowni

posadziłam tu bez, ale zostanie on przesadzony w inne miejsce
i znowu kot Szopen na zdjęciu

takie rosliny kupiłam i wstępnie planowałam je tak posadzić, ale chyba będzie za gęsto?

stojak z surfiniami tylko na chwilę tu stoi, najczęściej stoi na tarasie

na miejscu bzu myślę o perukowcu na pniu, po obu stronach perukowca hortensje, żurawki chyba byłyby dobre od strony chodnika, aby zbytnio nie przeszkadzały przechodzić, bukszpany przy chodniku przy schodach,
a reszta roślin - nie wiem - załamka

miałam plan ale gdy ustawiłam okazuje się, że gęsto i sama już nie wiem ???

dziś po pracy zabieram się za przygotowanie ziemi pod sadzenia i impregnację obrzeży, a sadzenie planuję piątek, sobota

może coś podpowiecie, z Wami jest dużo łatwiej, macie zawsze jakieś ciekawe pomysły

pozdr s
Ogrodniczek - pętliczek ..... 09:48, 18 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Cześć babo I Ciebie tu zawiało??

Pokaz prosze z bliska palenisko, i opisz z czego dokładnie zrobione, chce wiedziec wszystko , muszę

No i mnie

Kurcze felek byłam u Ciebie i widziałam, ale żal... ja też tak chce!

Palenisko taka zwyklizna robiła mi je firma z blachy nierdzewnej, po spawaniu ją piaskowała. Inspirowałam się tymi fotkami (niewiem czy możn a tuwklejać nie swoje zdjecia?)

Gosiu obfocę Ci moje z każdej strony, tylko troche je obrobię bo na razie nie prezentuje sie za bardzo.
Ogród cichy i przytulny 09:42, 18 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Przesyłka bomba, pójdę dalej ten prezent już siedzi w gruncie i słyszę w ciszy nocnej jak rośnie
Ciemierniki posadziłam przy tarasie i codziennie będę obok nich przechodzić. Co przejdę to wspomne o Jagódce, której jeszcze raz dziękuję za prezent

I mam cichą nadzieję, że nie znikną jak te od taty

Asiu nich rosną zdrowo fajne miejsce dla nich znalazłaś ja tez mama nadzieję ,ze nie znikną pozdrawiam ,miłego dnia ,ja dzisiaj walczę z zaprawami ,kompot i dżemy z truskawki
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 09:32, 18 cze 2014

Do góry
Kochane czy któraś z Was ma może w ogrodzie kopytnika pospolitego? chcę tutaj wyłożyć kostkę,postawić stół, a dookoła posadzić tego kopytnika.Czytałam,że lubi cień,do tego może przytulia wonna..Będzie dobrze?

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:26, 18 cze 2014

Do góry
W ubiegłym roku Leida powiedziała że poprzez uszczykiwanie końców werbeny powoduje się to że ta się rozkrzewia i tym samym ma więcej wiech kwiatowych, tak też zrobiłam w tamtym roku, w tym roku również, chociaż przegapiłam moment gdy łodygi były niższe, mimo to widać nowe odnogi.

należy uszczknąć czubek tuż nad listkami, wówczas w tym miejscu wytworzą się nowe łodygi. mam nadzieję że w miarę widoczne
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 09:19, 18 cze 2014

Do góry
jeszcze kilka fotek
nie mogę sobie darować, aby się trochę nie pochwalić - bo bardzo jestem zadowolona z efektu końcowego

a jeszcze 2 tygodnie temu spokojnie rosła sobie tu trawka

udanego dnia - mega szczęśliwa Sylwia
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 09:14, 18 cze 2014

Do góry
po kilku dniach udało mi się skończyć rabatę przed domem
hurrrrrra !!!

muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z efektu - za 2 miesiące będzie widać jak wszystko się przyjęło i rozrasta

szybkie fotki:

Bardzo dziękuję za pomoc wszystkim, którzy doradzali co i gdzie posadzić, wiele mi pomogliście
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 09:06, 18 cze 2014

Do góry
Jolu cudowny talent,pięknie!!! Ja zawsze bałam się koni,przełamałam ten strach,wsiadłam i zaufałam.Podczas jazdy jestem w innym świecie.Wspaniały relaks
To koń na którym jeżdżę,ma swoje lata ,jest cudowny
tutaj moja córka Nadia i mąż
Powojnik - Clematis 08:51, 18 cze 2014

Do góry

Małymi kroczkami do celu... 08:29, 18 cze 2014

Do góry
Nareszcie udało mi się zabrać za kolejną rabatę, wczoraj z M. udało nam się ściągnąć trawę ( strasznie ciężka praca) i oto efekty, póki co zamieszkuje tam tylko jałowiec i wiśnia nigra

przed:

i po:

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:23, 18 cze 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
dwie strony medalu

Poranną kawę wypiłam u Zbyszka w ogrodzie, gdzieś w tej pięknej okolicy
Nie zgubiłeś sekatora ? widzę go
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies